Stryktipset, vecka 13, 30 mars 2013 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 13, 30 mars 2013

Påskboll! äntligen är vi av med landslagsspelandet för ett tag, men kom ihåg att internationellt matchande kan ta hårt på vissa lag – man kan åka på ett "FIFA-virus" som Swanseas tränare Michael Laudrup uttrycker sig. Jag kommer nog att gardera samtliga storfavoriter på mina chanskuponger. Men här och nu testar jag R-0-7-16 (12) + 1 hel och 2 halv. Det kostar 29,4549 bermudiska dollar, eller 192 svenska kronor om ni nu föredrar det.

Veckans stryktipskupong hittar du här.

Glöm inte att det är Championship även idag! Etta på Watford kanske? Matcherna på Oddset finns här.

1. Everton – Stoke 1(x)
Ett Everton utan Pienaar och Fellaini på planen är lite som en påskafton utan bortsprängda fingrar och äckligt godis – inte riktigt samma sak! Både är avstängda mot Stoke och då går det inte att ducka för en gardering, även fast Stoke har varit allt annat än bra på bortaplan den här säsongen (tredje sämst i hela Premier League).

2. Arsenal – Reading 1
Wilshere, Diaby och Walcott dras med skador och kan missa. Detsamma gäller Guthrie, Kebe och Roberts i gästande Reading som är sämst av samtliga lag i serien på bortaplan med blott fem inspelade poäng. Jag tror inte att det blir någon överkörning, men visst borde Gunners klara av Reading som troligtvis redan sneglar lite i sexpoängsmatchen mot Southampton om en vecka. Nigel Adkins ny tränare i bortalaget.

3. Manchester C – Newcastle 1
Man behöver ju inte vara någon slags expert för att lista ut vart utgångstecknet hamnar här. Landslagsuppehållet kom lägligt för City som har gått lite knackigt i ligan på slutet. Men "knackigt" för City betyder ungefär att man inte vunnit varenda match. 🙂 Det är på bortaplan som det inte riktigt stämt – hemma kör man alltsomoftast över motståndet och på Etihad har man bara släppt in 11 mål på 14 matcher (minst i ligan). Jag kommer troligtvis att spika ettan. Newcastle har mängder av skador och dessutom en EL-match på torsdag borta mot Benfica. Avvakta och spana in startelvorna. Lite olustig magkänsla för den här matchen… (samma känsla som när Leeds lirar ungefär).

4. Southampton – Chelsea (x)2
Ingen enkel match för Chelsea – Southampton är inget lag man kör över hemma på St Mary's, även fast det var precis Chelsea gjorde i FA-cupen när man åkte hem till London med 5-1-seger. Andra förutsättningar nu när man möter ett lag som slåss för överlevnad i PL. På de senaste fem hemmamatcherna i ligan har Southampton slagit City och Pool, kryssat mot Arsenal och Everton samt förlorat mot QPR. Ganska så imponerande! Chelsea möter Rubin Kazan i EL på torsdag (hemma), men jag tror inte att det kommer att påverka. Tvåan streckas för hårt.

5. Swansea – Tottenham (1x)2 M
Inga större bekymmer för något av lagen men kan vara bra att hålla koll på framförallt Spurs då många av spelarna har varit ute på landslagsuppdrag på senare tid. även fast Tottenham har mest att spela för så är frågan om det motivationen räcker för att rå på ett hemmastarkt Swansea. Tränaren Michael Laudrup har ett bra uttryck för när storlagen inte levererar direkt efter ett landslagsuppehåll pga trötta spelare: "FIFA-virus".

6. West Ham – WBA 1(x)
Västra Skinkan gör det oftast bra hemma och bör gälla som favorit trots att WBA har en ganska hög högstanivå. Det har varit en jävla cirkus kring West Bromwichs anfallare Odemwingie som gått ut på Twitter och sågat den egna klubben som han onekligen verkar vilja lämna. Proffsigt? Nepp. Idiotiskt? Jepp. Odemwingie är dock med mot Skinkan, fast på bänken. Där blir han nog kvar.

Veckans halvtidsunderhållning.

7. Wigan – Norwich 1
Wigan tog en livsviktig seger mot Newcastle senast och har med en match mindre spelad tre poäng upp till säker mark. Otroligt jämnt i bottenskiktet – Norwich som ligger på en tillsynes säker 12:e plats är bara sju poäng före Wigan under strecket. Hemmavinst så är läget jävligt prekärt även för Norwich som har målisen Bunn avstängd. Jag tror inte att Wigan torskar detta och är sugen på att singla ettan. Kryssgardering behöver dock inte vara fel.

8. Charlton – Bolton (x)2
Charltons hemmaspel imponerar inte – en poäng på de fem senaste matcherna och mot ganska beskedligt motstånd. Bolton har häng på en kvalplats tillbaka till Premier League, men man har fem poäng upp och har inte råd att tappa många poäng. Man har lånat in duktiga Robert Hall och Danny Butterfield som båda är med i truppen. x2 räcker långt.

9. Ipswich – Leeds 1(x)
Ipswich visar gång på gång upp en stark defensiv och Slamp-Leeds kommer att få problem att komma igenom muren. Bortalaget saknar Becchio ordentligt – han försvann ju till Norwich där han inte gjorde någon glad än. Ipswich saknar Lee Martin som är avstängd annars ser det bra ut. 1x känns ok, men Leeds är Leeds så ta med en helgardering om ni har råd…MINST!

10. Nottingham – Brighton 1(x) M
Tungt möte och viktiga poäng på spel när femman mot sjuan möts. Forest är ju i ruggig form och landslagsuppehållet kom minst sagt olägligt. över 60% på ettan känns väl högt då Brighton är ett riktigt svårslaget och rutinerat gäng. El-Abd och Barnes avstängda i bortalaget.

11. Peterborough – Cardiff (x)2 M
Peterborough är ett klurigt gäng att tippa på. Man ligger precis under nedflyttningsstrecket, men man har fem raka utan torsk och kan mycket väl skrälla mot tabellettan Cardiff. Bortalagets kapten Mark Hudson är borta resten av säsongen. Bellamy har lirat två hårda 90:minutare för Wales och kan vara sliten. Helgardera om plånboken och sambon tillåter.

12. Sheffield W – Barnsley 1(x)
Hua, inte så sexig match kanske, men oj vad viktiga poäng det är på spel! Sheffield (43 p) och Barnsley (44 p) ligger precis över strecket med bara en poäng ner till Peterborough under det samma. även Barnsley svor nog lite när landslagsuppehållet då man faktiskt hittat lite form och slagit storlag som Brighton och Watford. Men det var hemma – på bortaplan är man ett helt annat lag och jag ger Sheffield utgångstipset. Wednesday har förvisso två raka hemmatorsk, men det har varit mot tabellettan Cardiff och series formstarkaste lag Nottingham.

13. Wolves – Middlesbrough 1(x)
Otroligt viktig seger för Wolves innan uppehållet när man vände och vann mot bottenkonkurrenten Bristol efter två snabba mål i mitten av andra halvlek (2-1). Kan det ha varit lagetsdefibrillator? Kan det har varit det som behövdes för att det klassiska laget ska vakta till liv och ta sig ur den här överjävliga situationen man placerat sig i. Hursomhelst så tror jag att man har bra chans att ta tre nya pinnar mot Boro, vars bortaspel är under all kritik. Viktige Bakary Sako skadad för Wolves vilket är ett ordentligt avbräck och gör att jag fingrar på garderingarna.

Till stryktipskupongen

Packa lackstövlar och våffeljärn så ses vi på Arlanda på söndag!

BERMUDABENNY
[email protected]

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.