Stryktipset, vecka 19, 12 maj 2012 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 19, 12 maj 2012

 

Jahopp, då var det dags att säga farväl till Premier League för den här gången. Sista omgången nu och en speciell sådan – mycket kan hända både i toppen och botten. Läs om det här. Nåväl, PL-matcherna spelas samtliga på söndag. Det gör även Elfsborg-AIK. Det suger såklart med ett uppdelat tips, men inte mycket att göra åt. R-4-4-144 (12) från min sida och jag chansar lite här och där. Lycka till! /BB

 

1. Chelsea – Blackburn 1(x)
• Nästa lördag spelar Chelsea Champions League-final och man lär inte riskera någon av sina småskadade spelare, bl a Cahill och Mikel. Tränare Di Matteo har medgivit att han kommer att låta några av klubbens yngre lirare få speltid i den här meningslösa matchen. Orr missar för nedflyttningsklara Blackburn, medan David Dunn testas sent. Finns ju hyfsade ersättare i Chelseas trupp så visst ska man vinna hursomhelst, men till 80%? Inte en chans.

 

2. Everton – Newcastle 1(x2)
• Everton kan få tillbaka trion Leighton Baines, Phil Neville och Darron Gibson. Inget nytt på skadefronten för Newcastle, men man har några på skadelistan sedan tidigare, bl a försvararen Danny Simpson. Newcastle just nu på EL-plats, där man slutar som sämst. Man har chans att nå Champions League, men då måste man vinna här samtidigt som antingen Spurs tappar poäng eller Arsenal förlorar. Full fart framåt alltså. Målfest?

 

3. Manchester C – QPR 1
• Inga nya skador eller avstängningar som stör i guldsuktande City. QPR har mittfältsproblem. Diakite tvingas stå över matchen medan Shaun Derry och Akos Buzsaky testas sent. QPR ligger precis ovanför nedlfyttningsstrecket och åker ur om man förlorar samtidigt som Bolton besegrar Stoke borta. Jag tror man sätter sitt hopp till Stoke för jag tror man får svårt att stå emot Citys press. Lyxkryssa eventuellt om ni har råd.

 

4. Norwich – Aston Villa 1
• Hemmalaget får eventuellt tillbaka James Vaughan. Taskig form i Norwich som bara har två segrar på de 13 senaste tävlingsmatcherna. Hemma har bara en seger på de sju senaste matcherna, men hemmaförlusterna kommer ofta mot väldigt starkt motstånd. I ligan har man bara förlorat sex hemmamatcher den här säsongen, mot United, City, Liverpool, Arsenal Tottenham och WBA. Svårt för Villa lär det bli. Bortalaget saknar en hel del lirare, nu även skadade anfallaren Andreas Weimann.

 

5. Stoke – Bolton 1(x2)
• Bara en seger på de elva senaste matcherna för Stoke, men samtidigt svårslaget då man bara förlorat fem av dessa – samtliga på bortaplan dessutom. Sex raka hemmamatchen utan torsk så det blir inte lätt för Bolton att få med sig de tre poängen man MÅSTE ha för att eventuellt kunna klara sig kvar i högsta ligan. Inte många skador i Stoke medan Bolton dras med en hel del skavanker. Svårbedömt, men det finns stor risk att Bolton får lira i Championship nästa säsong. Stoke kör alltid 100%

 

6. Sunderland – Manchester U 2
• Inga nya skador i Sunderland, men man har en hel del lirare på skadelistan sedan tidigare, bl a svenske Sebastian Larsson. Även United är hyfsat intakt och har en minimal chans på att ta titeln från City. Sunderland och United är ju samarbetspartners och många av Fergusons mannar har hamnat i just Sunderland. Dags att bli konspiratorisk och tro att Sunderland inte ger 100% här? Nja.

 

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=I6R_XASmnZk]

 

Veckans halvtidsunderhållning.

 

7. Swansea – Liverpool (1x)2
• Inga nya avstängningar eller skador som stör i Swansea, medan Pool troligtvis spelar utan kaptenen Gerrard som är småskadad. Inte mycket att spela för för något av laget, men jag kan ana att Liverpool vill hamna före Everton i tabellen. Just nu ligger man en poäng efter med exakt samma målskillnad.

 

8. Tottenham – Fulham 1 (2)
• Rose avstängd och Assou-Ekotto skadad  i Spurs som måste vinna för att inte riskera att missa en CL-plats. Inga nya skador eller avstängningar i Fula Skinkan som fortfarande kan klättra i tabellen – nia nu, men kan nå sjundeplatsen med lite flyt. Spurs har lite mer att spela för då man ligger fyra (kval till CL) med Arsenal en poäng före och Newcastle en poäng efter. Tottenham är vanligtvis starkt hemma på White Heart Lane men till 70% mot i ett derby mot Fulham som vunnit fem av de sju senaste matcherna? Tar med en lite rolig skrälltvåa. Finns offensiva kvaliteter hos bortalaget.

 

9. WBA – Arsenal (x)2
• Mittfältaren och lagkaptenen Chris Brunt borta för WBA. Peter Odemwingie och Jerome Thomas testas sent. Arsenal kan få tillbaka Walcott i truppen, men Arteta och Wilshere är fortsatt borta. Gunners har mycket att spela för – direktkvalificering till Champions Leagues gruppspel står på spel och vinst är att föredra om inte Newcastle och/eller Tottenham ska komma ikapp eller förbi. Tvåan känns bra.

 

10. Wigan – Wolverhampton 1(x)
• Mittfältaren David Jones missar troligtvis, men annars har Wigan en skadefritrupp. Nedflyttningsklara Wolves har en hel del skadebekymmer och 4-5 lirare testas sent inför säsongens sista match. Wigan har verkligen imponerar på senare tid och vunnit sex av de åtta senaste matcherna. Slappnar man av nu när kontraktet är säkrat? Wolves har stått upp bra på sistone.

 

11. Djurgården – Åtvidaberg 1
• Jag har varit och kikat på Djurgårdens två senaste hemmamatcher mot Kalmar respektive Örebro och spelet imponerar inte på mig, men tydligen hostade man upp sig lite mot AIK i derbyt senast. Sjölund avstängd för hemmalaget. ÅFF var nära att knipa en poäng mot MFF senaste men föll på övertid (1-2) – ett onekligen rättvist resultat…ÅFF hade bara ett skott på mål. Fem raka torsk för bortalaget, men samtidigt har motståndet varit ganska tufft: Mjällby (b), Helsingborg (h), Göteborg (b), Häcken (h), Malmö (b). Lättare motstånd nu. Kryssgardering max?

 

12. Elfsborg – AIK 1
• Fyra raka hemmavinster för Elfsborg som toppar den allsvenska tabellen. Man imponerar onekligen i Ellos-land och behärskar konstgräset på ett imponerande sätt. Nu ställs man mot ett AIK som inte förlorat på bortaplan än, men förutom Helsingborg (0-0) så har motståndet varit sådär i de fyra bortamatcherna man lirat. Fördel Elfsborg, eventuellt kan en kryssgardering vara motiverad. AIK har inte vunnit i Borås på tio år.

 

13. Kalmar – Mjällby 1(x2)
• KFF imponerar inte och känns långt ifrån stabilt i år, även hemma i Hönshuset, eller Guldfågeln Arena som de envist kallar det. Mjällby har visserligen inte vunnit borta än, men samtidigt bara förlorat en match (Häcken). Oavgjort borta mot AIK, GAIS och Helsingborg. Jag helgarderar tidigt.

 

Packa parkas och sombrero så ses vi på Arlanda på måndag!

 

BERMUDABENNY

 

Till startsidan

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.