Stryktipset, vecka 9, 3 mars 2012 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 9, 3 mars 2012

Hej gänget, här kommer veckans stryktipsförslag! Lite knepigt tycker jag allt. R-3-3-24 (12) + tre halvgarderingar. 192 kr. Lycka till! /BB

1. Manchester C – Bolton 1
• Sjukt svårt för Bolton att störa här. En nästintill skadefri trupp hos City med bra form ska bara inte tappa poäng mot Bolton som dras med en del skador. Davies i anfallet osäker till spel igen. City har inte tappat poäng på de 13 hemmamatcher man lirat i ligan.

2. Blackburn – Aston Villa (x)2
• Villa får tillbaka lagkapten Stiliyan Petrov, men viktige Darren Bent är skadad – svårt att fylla hans skor! Lowe och Givet avstängda för Blackburn som kämpar för att undkomma nedlyttning. Hård press på tränaren Steve Kean som inte är poppis bland fansen just nu.

3. QPR – Everton (1x)2
• En hel del skavanker i Everton, men förhoppningsvis hinner spelare som Anichebe, Rodwell och Osman skaka av sig skadorna inför matchen. Diakite och Cissé avstängda i QPR. Everton är förvisso obesegrat de fem senaste ligamatcherna men det är framförallt hemma som man är riktigt starkt – på bortaplan är man ganska instabilt och jag litar inte på att man vinner här.

4. Stoke – Norwich 1(x2)
• Robert Huth tillbaka i hemmalaget efter sin avstängning och man har därmed en i stort en helt intakt trupp att välja ifrån. MEN. Det bräckliga hemmaspelet i kombination med Norwichs fina bortaform gör att jag tar med alla tecken ganska tidigt. Duracellkaninerna i Norwich kan man aldrig räkna bort!

5. West Bromwich – Chelsea (x)2 M
• Thomas, Scharner och Brunt osäkra till spel i hemmalaget. Man spelade riktigt bra i senaste hemmamatchen mot Sunderland (4-0) och lirar man på samma sätt mot Chelsea så har man bra chans på poäng. Terry troligtvis borta. Frågetecken för Drogba. Minst en kryssgardering.

6. Wigan – Swansea 1(x)
• Inga skador eller avstängningar som stör i Wigan. Dock osäkert om Alcaraz eller Figueroa kan lira då de rest långt under landslagsuppehållet och kan vara slitna. Den tidigare virussjuka Swansea-trion Vorm, Graham och Leroy Lita ska troligtvis ha återhämtat sig till den här matchen. Tabelljumbon Wigan har bara vunnit en hemmamatch i år så att spika ettan känns inte aktuellt.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=X0DeIqJm4vM]

Veckans halvtidsunderhållning.

7. Millwall – Reading 2
• Liam Trotter är troligtvis fortfarande borta för Millwall. Extremt bra form hos Reading som har fem raka segrar i serien och 7-0 i målskillnad på dessa. Reaktion snart? Mmm kanske. Men inte nu hoppas jag!

8. Portsmouth – Middlesbrough (x)2 M
• Krislaget Pompey får välbehövliga tillskott i Liam Lawrence och Dave Kitson som är tillbaka efter skada respektive avstängning. Men man har fortfarande en del lirare på skadelistan. Boro har lånat mittfältaren Adam Hammill från Wolves och han utmanar direkt om en plats i elvan. Viktige mittfältaren Kevin Thomson är tillbaka efter skada. Även bortalaget har en del spelare på skadelistan sedan tidigare.

9. Barnsley – Nottingham 1(x2)
• Inga nya skador eller avstängningar i Barnsley. Viktige försvararen Higginbotham är småskadad och ett frågetecken i Nottingham som har två raka segrar. Två opålitliga lag som blandar och ger.

10. Birmingham – Derby 1(x) M
• Ser helt ok ut på skadefronten för Birmingham, även fast mittfältaren Keith Fahey nu är osäker till spel. Stort frågetecken för anfallaren Jamie Ward i Derby. Efter bottennappet senast av Birmingham mot Nottingham så tror jag man vill revanschera sig här. Lyxkryss dock.

11. Doncaster – Brighton (x)2
• Inga nya skador eller avstängningar i Doncaster som dock kan få tillbaka James Coppinger som varit skadad sedan januari. Inte heller Brighton har några nya skade- eller avstängningsbekymmer. Jag tycker att Brighton känns riktigt hett och svårslaget just nu. Hoppas bara att anfallarna Vokes och Mackail-Smith inte är slitna efter sina respektive landslagsuppdrag.

12. Ipswich – Bristol C 1
• Mittbacken Tommy Smith är det enda orosmolnet för Ipswich. Han testas sent. En hel del skador som oroar i Bristol C – 4-5 ordinarie spelare på skadelistan. Utgångsettan känns given. fyra raka bortaförluster i ligan för Bristol C (noll gjorda mål på dessa).

13. Watford – Burnley 2
• Hemmalaget får tillbaka mittfältaren Sean Murray och försvararen Lee Hodson efter skada. Mittfältaren Ross Jenkins testas sent. McCann osäker till spel i Burnley men kan eventuellt lira. Watford har släppt in sju mål på de två senaste matcherna – hur är det med defensiven egentligen? Burnley har visserligen förlorat sina två senaste bortamatcher – dock mot riktigt tufft motstånd i form av Southampton och Reading. Men på de åtta senaste bortamatcherna så har man faktiskt vunnit fem. Jag chansar lite och spikar tvåan.

Packa speedos och simfötter så ses vi på Arlanda på söndag!

BERMUDABENNY
[email protected]

Till startsidan

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.