Stryktipset, vecka 8, 25 februari 2012 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 8, 25 februari 2012

Ge mig ett S! Ge mig ett L! Ge mig ett A! Ge mig ett M! Ge mig ett P! Och ge mig ett Leeds! Vad blir det då? …“SLAMP-LEEDS!” skriker ni då i kör. Japp, den här veckan spikar jag ett av mina största hatobjekt (har slagit sig in mellan krig och svält på min hatlista). 😉 Bara att hoppa till match nr 7 om ni vill läsa om den ångestladdade spiken.

Så, nu ska jag försöka sluta babbla och komma med min analys istället. R-3-3-24 (12) + tre halvgarderingar. 192 spänn. Håll koll på Facebook om matcher ställs in och liknande. Lycka till! /BB

1. Chelsea – Bolton 1
• Lagkapten Terry borta i Chelsea som troligtvis får tillbaka Cole i försvaret. Mata spelar trots brutet finger. I Bolton är mittfältaren Mark Davies antagligen spelklar igen, men hans namne, Kevin, i anfallet är skadad och hinner troligtvis inte bli hel till den här matchen. Kris i Chelsea som bara har två segrar på de tio senaste ligamatcherna. Man möter nu nästjumbon Bolton som oftast inte har en suck borta mot topplagen. Jag spikar etta till slut, men en kryssgardering behöver inte vara fel.

2. Newcastle – Wolverhampton 1(x) M
• Hemmalaget får tillbaka Cheick Tiote och Yohan Cabaye på mitten. Viktig duo! Men man har en hel del lirare på skadelistan sedan tidigare. Även Wolves får tillbaka mittfältare, nämligen Karl Henry och Michael Kightly. Bortalagets anfallsstjärna Steven Fletcher hade lite sjukdomsproblem i början av veckan, men ska vara aktuell för spel. Newcastle har tre raka hemmasegrar, men jag är inte övertygad om att man vinner här. Wolves har ny coach i Terry Connor och man har faktiskt fyra raka bortamatcher i ligan utan förlust – kryss mot bl a Arsenal och Tottenham.

3. QPR – Fulham 1(x2)
• Helgusson, Young, Faurlin och Cissé (avstängd) borta för QPR. Inget nytt hos Fula Skinkan förutom att anfallaren Andrew Johnson är tillgänglig efter skada. QPR är allt annat än stabilt hemma samtidigt som Fulham är ett riktigt kasst bortalag nu för tiden – en seger (Wigan) på de tolv senaste bortamatcherna. Jag mår inte bra av någonting annat än en helgardering.

4. West Bromwich – Sunderland (1x)2
• Inte mycket nytt på skade- eller avstängningsfronten hos något av lagen, men Sunderlands Bendtner kan eventuellt spela med en specialmask efter sin ansiktskada. WBA har bara en ynka poäng på de sex senaste hemmamatcherna i ligan och man jagar nu sin föra trepoängare hemma sedan 19 november förra året. Grejar man det på Sunderland? Nja, jag är lite tveksam – O’Neills mannar visar kanonform! Man förlorade senaste ligamatchen mot Arsenal men revanscherade sig snabbt i FA-cupen (1-2) och slog Arsenal med 2-0. Helst alla tecken.

5. Wigan – Aston Villa (x)2
• Lite skavanker i Villa som dock har anfallaren Abgonlahor tillgänglig igen efter skada. Wigan har en helt intakt trupp att välja sin elva ifrån, men frågan är hur bra, eller dålig, trupp man har egentligen – tio raka hemmamatcher utan vinst nu. Man möter dock Villa som saknar form – en vinst på de sex senaste. Jag tar bort ettan, men helgardera om ni har råd.

6. Middlesbrough – Reading 1(x2)
• En hel del frågetecken i Middlesbrough. Arca och Robson testat sent. Viktiga Zemmama och McDonald är skadade samt att Kevin Thomson är fortsatt avstängd. Man har dock bara förlorat två hemmamatcher sedan mars förra året så frågan är om formtoppade och skadebefriade Reading kan besegra Middlesbrough på bortaplan? Intressant att Reading lirat 17 raka ligamatcher utan att kryssa. Känns öppet.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=cl_VnvuHZ48&feature=related]

Veckans halvtidsunderhållning. Favorit i repris – upp och skaka slapp tipparrumpa!

7. Portsmouth – Leeds 2
• Ja, ni ser rätt – jag spikar slamp-Leeds! Kraftiga problem för Pompey. Man har ju åkt på tio minuspoäng på grund av sina ekonomiska bekymmer och på skadefronten är det minst lika kaosartat. Nu är även anfallaren Kitson avstängd och bäste målskytten Erik Huseklepp är utlånad till Birmingham. Sedan tidigare är kapten Liam Lawrence, David Norris, Kelvin Etuhu och Luke Varney borta. Frågetecken för Kanu och Halford. Första matchen för Neil Warnock som tränare för Leeds där de inlånade mittfältarna Andros Townsend (Tottenham) och Fabian Delph (Villa) har återvänt till sina respektive klubbar. Yttern Robbie Rogers testas sent. Snälla snuskiga, vidriga slamp-Leeds, gör mig glad för en gångs skull!

8. Watford – Southampton 1(x) M
• Watford har lånat in målisen Tomasz Kuszczak (Man U) och anfallaren Marcello Trotta (Fulham). Båda kan ev göra debut nu. Mittfältaren Sean Murray och försvararen Lee Hodson testas sent men verkar kunna spela. Hos bortalaget är det oklart om Frazer Richardson, Jos Hooiveld och Guly do Prado kommer till spel, men det är möjligt att de är redo. Bara en förlust på de tio senaste hemmamatcherna i ligan för Watford och jag tror inte att man förlorar här heller. Southampton har bra material men trivs bäst hemma – bara två segrar på de 13 senaste bortamatcherna i ligan.

9. Birmingham – Nottingham 1
• Inlånade anfallaren Erik Huseklepp kan slå sig direkt in i startelvan hos Birmingham som du har lira 15 raka tävlingsmatcher utan att förlora. Inga nya skador eller avstängningar som stör i hemmalaget. Nottingham är helt plötsligt över nedflyttningsstrecket i och med att Pompey straffades med tio minuspoäng, men man är fortfarande i högsta grad inblandat i bottenstriden och har massor att spela för. Synd då att man spelar så förbannat uselt! På de tio senaste bortamatcherna i ligan har man 2 segrar, 1 kryss och 7 förluster. Inga nya skador eller avstängningar att rapportera hos bortalaget. Det ska mycket till för att Forest ska störa. 0-0 känns som ända orosmolnet.

10. Brighton – Ipswich 1(x)
• Inga färska skador för Brighton som har nästintill intakt trupp. Ipswich har viktige backen Ibrahima Sonko och rutinerade mittfältaren Lee Bowyer åter tillgängliga igen efter skador. Frågan är hur länge Bowyer kan vara på planen innan han åker på gult eller rött kort. 🙂 Helt skadefri trupp i i Ipswich som visar bra form med fyra raka segrar. Även Brighton imponerar med åtta raka ligamatcher utan förlust. Kan bli en bra match detta! Jag väljer bort tvåan men helgardera om ni har råd.

11. Bristol C – Blackpool (x)2
• Hemmalagets viktige mittfältare Marvin Elliott är borta resten av säsongen då han slitit av en hälsena på träning. Hans mittfältskollega Cole Skuse är borta sedan tidigare med en bruten tå och en tredje mittfältare, Kalifa Cisse, testas sent. Mittbacken Louis Carey ska vara definitivt borta men man har kallat hem Jamie McAllister från Preston som eventuellt kan ersätta. Hos gästande Blackpool är anfallarna Taylor-Fletcher och Roman Bednar skadade. Den senare kan eventuellt bli spelklar. Bara en inspelad poäng för Bristol C på de fem senaste ligamatcherna. Dock håller man hyfsat hög klass hemma. Två torsk för Blackpool på de nio senaste bortamatcherna – mot bra lag också som Leicester och Birmingham. Jag tror att Blackpool får med sig poäng.

12. Burnley – Millwall 1
• Anfallaren Josh McQuoid får inte spela i Burnley då han är inlånad från just Millwall. Annars är det inget nytt i Burnley som ska försöka utöka sin just nu förlustfria svit hemma till sex raka matcher. Två segrar för Millwall på de 13 senaste ligamatcherna är inget som imponerar direkt, och allt som oftast får man lämna planen utan poäng. Lyxkryssningen behöver kanske inte vara helt galen.

13. Coventry – Barnsley 1 (2) M
• Lagkapten Sammy Clingan och anfallaren Cody McDonald kan vara aktuella för spel i Coventry igen efter en tids frånvaro, men de startar antagligen på bänken isåfall. Inga nya skador eller avstängningar i Barnsley, men några lirare var sjuka i virus tidigare i veckan. Fördel Coventry som skött sig bra hemma på sistone (fyra segrar på de fem senaste hemmamatcherna). Tar med en skrälltvåa – Barnsley blixtrar till ibland.

Packa kakishorts och machete så ses vi på Arlanda på söndag!

BERMUDABENNY
[email protected]

Till startsidan

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.