Europatipset, vecka 5, 1 februari 2012 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Europatipset, vecka 5, 1 februari 2012

Nämen titta, analyser på en onsdag! Det brukar ta lite för lång tid för att jag ska hinna med det mitt i veckan, men nu när ni är snälla och röstar på Sparka och Spring som bästa spelblogg så vill jag naturligtvis ge tillbaka på bästa sätt! Idag snålar jag inte med lyxgarderingarna och hoppas på skrällar. R-0-7-16 (12) + 2 halv och 1 hel. 192 spänn. OBS, matcherna 9 och 11 lottas och det kan mycket väl bli fler, så avvakta med att lämna in kupongen i det sista. För senaste uppdateringarna, kolla in facebook. Ha det gott! /BB

Förresten, till höger på startsidan kan du rösta på det lag du tror vinner allsvenskan i år…

1. Bolton – Arsenal (1) 2
• Bolton kan ev få tillbaka Jaaskelainen i mål och man har värvat backen Ryo Miyaichi från just Arsenal (får inte spela här) och vasse anfallaren Marvin Sordell från Watford. I Arsenal är Djourou troligtvis redo för spel igen. Detsamma gäller Henry och Arteta. Gervinho och Chamackh är och lirar afrikanska mästerskapen. Fördel bortalaget, men Bolton har tre raka segrar på hemmaplan och jag tar med ettan. Arsenal är inte riktigt att lita på!

2. Aston Villa- QPR 1(x)
• Villa kan få tillbaka Charles N’Zogbia efter skada men Collins och Albrighton missar. QPR kan eventuellt får lira med nyförvärven Cisse och Zamora om han allt pappersarbete går som det ska. Och han behövs – anfallarna Jay Bothroyd och DJ Campbell är borta nästan garanterat, medan Heidar Helguson testas sent. Traore och Taarabt lirar i afrikanska mästerskapten. Villa har inte vunnit hemma det här året – fem raka utan vinst. Är det dags nu? Bra chans mot QPR som har sex raka bortamatcher utan vinst. Nära 70% på ettan är väldigt högt.

3. Blackburn – Newcastle 1 (2)
• Inga nya skador eller avstängningar i Blackburn som dock har Yakubu fortsatt avstängd. Samba kan vara aktuell för att starta i backlinjen. Viktiga Ba (15 mål) och Cisse är fortsatt borta för Newcastle då de lirar afrikanska mästerskapen. Newcastle bjuder ofta upp.

4. Fulham – WBA 1(x)
• Dembele kan vara åter i Fula Skinkan efter skada men ingen Zamora i hemmalaget – han är som sagt klar för QPR. Yttern Jerome Thomas och försvararen Gonzalo Jara-Reyes testas sent i WBA då de åkte på skador i förlustmatchen i FA-cupen mot Norwich senast. Skinkan lär bli överstreckat.

5. Sunderland – Norwich 1(x)
• Skador som oroar i Sunderland – Wes Brown, David Vaughan och lagkapten Lee Cattermole missar med störa sannolikhet. Man har värvat Wayne Bridge och Sotirios Kyrgiakos, den senare är dock inte redo för spel än. Inga nya skador eller avstängningar som stör i Norwich och frågan är om man inte kan ställa till det på Stadium of Light. Över 60% på ettan känns en gnutta svettigt.

6. Cagliari – Roma 2
• Roma befogad favorit. Cagliari är svårslaget hemma (2 6 2) men man har samtidigt bara en hemmaseger sedan den 25 september. Spelet på tvåan känns intressant. Bara 1-1 senast för Roma hemma mot Bologna, men man skapade massor och lär vara revanschsuget här.

7. Inter – Palermo 1(x) M
• Ser lite bättre ut på skadefronten för Inter, som föll tungt borta mot Lecce senast. Palermo är fortfarande segerlöst borta och det borde inte bli någon ändring på det nu även fast man känns lite på gång. Fyra raka ligasegrar på hemmaplan för Inter som dock känns långt ifrån helt pålitligt.

8. Lazio – Milan (x)2
• Många skador hos båda lagen. Milan har inte förlorat borta mot Lazio i ligan sedan februari 1998! Är det dags nu? Nja, Lazio brukar ha det svårt mot topplagen hemma och jag tror att det blir max en pinne för Romlaget.

9. Bologna – Fiorentina 1(x)
• LOTTAS.
Tio tidningar: 7 3 0

10. Napoli – Cesena 1
• Lavezzi avstängd hemmalaget med Napoli ska ändå vara stor favorit mot bottengänget Cesena. Men 89%? Hm, lyxkryssa om ni har råd.

11. Siena – Catania 1
• LOTTAS. Värde i ettan än så länge.
Tio tidningar: 10 0 0

12. Udinese – Lecce 1(x) M
• En jävla massa skador i Udinese som nu även har Armero avstängd. Men så länge Di Natale står på benen så är man nästan alltid favorit hemma. Och mot Lecce borde man kunna ta tre pinnar. Lecce har Cuadrado avstängd. Man har gjort mot i sina sex senaste bortamatcher – kan man stärkta av hemmasegern mot Inter senast kanske ta och skrälla borta mot Udinese? Eventuellt. En lyxgardering behöver inte vara bortkastad.

13. Leicester – Middlesbrough 1(x2) M
• Alltså nej, jag tänker inte åka dit på Leicester en enda jävla gång till. Ja, laget är på gång. Ja, man kan såklart slå Middlesbrough som spelar sin bästa boll hemma, men NEJ, jag tänker inte släppa någon gardering här. Och då skiter jag i vilka lirare som är borta eller inte. Oproffsigt? Ja, absolut. Barnsligt? Det är möjligt. Är det här min blogg där jag får skriva precis vad jag vill? Det kan du hoppa upp och daska dig med kupongen på att det är! Helgardering, men krydda med fler garderingar om ni kommer på hur. 🙂

BERMUDABENNY
[email protected]

Till startsidan

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.