Stryktipset, vecka 48, 3 december 2011 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 48, 3 december 2011

Hej gänget! Här kommer ett förslag till lördagens stryktips. Jag spelar R-3-3-24 (12) + tre halvgarderingar. 192 kr. Vad tror ni om veckans rad? Lycka till! /BB

1. Manchester C – Norwich 1
• Ritchie de Laet småskadad för Norwich och testas sent. Zak Whitbread kan eventuellt vara tillbaka efter sin skada, men det är inte hundra procent säkert. City matchas hårt just nu och spelar sin fjärde match på tolv dagar. Men truppen är intakt och visst har man ganska bra material att välja bland. Hög procenten på ettan, men Norwich får troligtvis väldigt svårt att få några poäng med sig hem.

2. Blackburn – Swansea 1(x)
• Viktige Nzonzi avstängd på Blackburns mittfält och anfallaren Junior Hoilett testas sent. Christopher Samba, Martin Olsson och Michel Salgado kan vara tillbaka i försvaret om allt går som det ska. Mycket tveksamt om Danny Graham kan lira för Swansea – den formstarke strikern dras med skada men kan eventuellt spela med lite flyt. Högerbacken Angel Rangel är definitivt borta. Blackburn ligger sist och kommer inte nöja sig med något annat än seger. Swansea är starkt defensivt, men jag är sugen ändå på att spika ettan – motivation slår kass. 🙂 Hua, får sådana obehagligt 0-0-kurr i magen. Kryssjäveln följer väl med då!

3. Queens PR – West Brom x(2) M
• Skadelistan växer i QPR – nu är Shaun Wright-Phillips osäker till spel, dock får man tillbaka lagkaptenen Joey Barton efter avstängning. Mittfältaren Zoltan Gera i WBA blir borta resten av säsongen skadad. Shane Long testas sent i anfallet. Känns mer öppet än vad svenska folket tycker: 47% 31% 22% just nu. Väljer bort ettan men helgardera om ni har råd.

4. Tottenham – Bolton 1(x) M
• David Wheater avstängd i Boltons försvar. Sandro är borta för Spurs, Dos Santos, Pavlyuchenko och framförallt Rafael van der Vaart är tillbaka efter skada och nog kan man räkna med revanschlusta i Tottenham som föll hemma mot PAOK i Europa League i onsdags. Många spelare vilades då så räkna med ett hyfsat helt hemmalag. Men ca 80% på ettan känns saftigt. För saftigt för mig ivarjefall.

5. Wigan – Arsenal 2
• Alcaraz fortsatt avstängd för hemmalaget vars livsgnista säkert fick ny fart efter att man tog sin första seger på elva matcher i förra omgången när man tog en oväntad trepoängare borta mot Sunderland. Kan man rå på Arsenal? På en bra dag så kanske. Man trivs faktiskt mot Gunners och på de fyra senaste säsongerna så har Arsenal åkt hem med tre poäng bara en gång. Men Wigan håller ingen vidare klass den här säsongen – på hemmaplan har man spelat sex matcher och inte mött några av de tänkta topplagen (förutom Spurs) och man har bara vunnit en gång (mot QPR). Singeltvåa. Ett lyxkryss behöver inte vara bortkastat.

6. Blackpool – Reading 1
• Hemmalagets unge och inlånade spelfördelare Jonjo Shelvey (19 bast) har kallats tillbaka till Liverpool vilket är ett tungt avbräck. Även ett tungt avbräck för Reading som saknar sin avstängde kapten Jobi McAnuff. Inga nya skador som oroar hos bortalaget, men man har några på listan sedan tidigare. Readings bortaform imponerar på pappret – bara en förlust på de senaste bortamatcherna. Men motståndet har inte varit det bästa ska man komma ihåg. Blackpool är riktigt hemmastarkt – en förlust på de sju senaste. Utgångsettan känns given och jag suger lite på att lämna den ensam…

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=FWGDaGhnPhE]

Veckans halvtidsunderhållning.

7. Brighton – Nottingham 1(x2)
• Brighton får tillbaka Taricco efter avstängning vilket är tur då hans backkolleger Calderon (avstängd) och Marcos Painter (skadad) saknas. Forest saknar Joel Lynch i försvaret som är skadad och Andy Reid på mitten då han är avstängd. Bra form hos Brighton som har tre vinster på de fyra senaste matcherna (förlust mot Southampton), men vinsterna har kommit mot ganska risiga gäng (Derby, Coventry, Barnsley) och jag tror att man kan få lite problem med Nottingham som skriker efter fler poäng (ligger trea från slutet).

8. Hull – Leicester (1x)2
• Leicesters nye tränare Nigel Pearson lämnade just Hull för att ta över efter Svennis. Tillbaka på arenan där han huserade för inte alls länge sen alltså. Det har börjat bra för Pearson som tagit sju poäng på de tre matcher som han tränat Leicester. Och visst kan man ta poäng även nu. Inga nya skador eller avstängningar som stör och ett starkt självförtroende. Hull är som vanligt bättre borta än hemma av någon mysko anledning, men jag vågar inte riktigt ta bort något tecken här – jävla Leicester har svikit mig så många gånger. Man kanske är mer pålitligt nuförtiden, men nja.

9. Doncaster – Southampton (1x)2
• Diouf, Chimbonda och Martis är skadade för Doncaster som dock kan få tillbaka George Friend (lagkapten) och James Coppinger efter skador. Adam Lockwood är fortsatt avstängd. Mittfältaren Richard Chaplow borta skadad för serieledande Southampton men annars är det inga nya skador eller avstängningar som stör. Serieledaren mot tabelljumbon och detta kan bara sluta på ett sätt. Eller? Men vet aldrig med vasse Billy Sharp i Doncaster-anfallet – en bra dag så hänger han två eller tre bollar. Dessutom har Doncaster hela sju poäng upp till säker mark ovanför strecket och kommer att köra både in i, igenom och förbi det berömda kaklet för att vinna. Krysset ska med. Minst.

10. Ipswich – Watford x(2)
• Förste- OCH andrekeepern troligtvis borta för Ipswich som är i en katastrofal form med sex raka förluster i ligan. Mot mediokert motstånd dessutom. Nu kan man få tillbaka Ibrahima Sonko i backlinjen och det lär behövas med tanke på att man släppt in 17 mål på de fem senaste matcherna. I Watford är det den småskadade anfallaren Marvin Sordells vara eller icke vara som är den stora frågan – med honom på planen så är man såklart bra mycket giftigare. Bra form hos gästerna som bara har en förlust på de sex senaste matcherna och långsamt stiger i tabellen. Lite historik: På sex senaste gångerna som Watford kommit på besök har man aldrig förlorat – fyra vinster och två kryss. Jag chansar och utelämnar ettan.

11. Peterborough – Barnsley 1(2) M
• Lee Frecklington och hans mittfältskollega Tommy Rowe ska vara redo för spel igen i hemmalaget efter skadebekymmer. David Perkins borta på Barnsleys mittfält då han är avstängd, annars har man inga nya bekymmer i truppen. Barnsley är i bra form med två raka segrar och tog en imponerande bortavinst mot Leeds senast. Jag tycker att 23% på tvåan är lågt med tanke på hur ojämnt Peterborough är och hur Barnsley faktiskt kan vara när allt stämmer. Målfest?

12. Portsmouth – Coventry 1(x)
• Liam Lawrence och Luke Varney fortfarande borta för Pompey. Åtta raka matcher för Coventry utan vinst och inga vunna matcher på bortaplan än så länge. David Bell och Roy O’Donovan kan vara åter medan högerbacken Cyrus Christie (bra namn!) testas sent men missar troligtvis. Coventry ligger näst sist och har hela sju poäng upp till säker mark. Man måste börja vinna snart för att det här inte ska gå riktigt riktigt illa. Helgardera om ni har råd.

13. West Ham – Burnley 1
• Västra Skinkans anfallare Sam Baldock är skadad men John Carew är tillbaka. Annars är det inga nya problem eller tillskott för West Ham som ligger tvåa i tabellen – sju raka utan förlust nu och sex av dessa är segrar. I Burnley testas mittfältaren Marvin Bartley sent. Jag är inte helt bekväm med singelettan då Burnley har giftiga anfallare som kan ställa till det ordentligt för motståndarna, men men, ibland kan det inte vara helt bekvämt. 😉

Packa pjäxor och störtkruka så ses vi på Arlanda på söndag!

BERMUDABENNY
[email protected]

Till startsidan

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.