Stryktipset, vecka 46, 19 november 2011 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 46, 19 november 2011

Kul med engelsk fotboll igen! En svår rad dock och det ska bli spännande att se hur många rätt man kan pilla in den här gången. Jag lirar R-3-3-24 (12) + tre halv. 192 kr. Hur lirar ni? /BB

1. Manchester C – Newcastle 1
• Två lag som är obesegrade den här säsongen. 3 2 0 för Newcastle borta, dock mot mediokert motstånd: Sunderland 1-0, QPR 0-0, Villa 1-1, Wolves 1-2, Stoke 1-3. Fem raka hemmasegrar för City som faktiskt inte heller stött på speciellt bra motstånd på Etihad Stadium hittills. Match på tisdag borta mot Napoli för Manchester. City får tillbaka lagkaptenen Kompany efter  avstängning. Börjar Newcastles ras nu? Efter City väntar United och Chelsea.

2. Everton – Wolverhampton 1(x) M
• Tunga hemmamatcher för Everton på slutet – Liverpool, Chelsea (ligacupen) och United är de senaste motståndarna och Everton har förlorat samtliga, dock inte med stora siffror. Nystart nu efter landslagsuppehållet mot Wolves som har tre raka bortatorsk. Jag är inte övertygad om Everton kapacitet och Wolves kan mycket väl ta en pinne, precis som man gjort de två senaste säsongerna.

3. Stoke – QPR 1
• Stoke åkte på en riktig mina senast när men föll borta mot Bolton med hela 0-5. Man har säkert gnuggat försvarsspel under uppehållet, men man kommer inte att få det lätt mot Barton, Bothroyd och de andra grabbarna i QPR som sällan går för att bara kriga till sig ett kryss. Stoke kan få tillbaka Ryan Shawcross, Marc Wilson och Matthew Etherington efter skador. Jag lämnar ettan ensam men gardera om ni har råd.

4. Sunderland – Fulham 1(x2)
• Sebastian Larsson avstängd i hemmalaget – ett stort avbräck. Dessutom skadade sig superlöftet och anfallaren Connor Wickham i förlustmatchen mot United senast. Senderos och Hughes kan vara redo för spel i Fulham. Stephen Kelly är dock borta och det är osäkert om Sidwell kan komma till spel – han testas sent.

5. West Bromwich – Bolton x(2) M
• Peter Odemwingie, Shane Long och Paul Scharner missar troligtvis mötet med Bolton – tunga avbräck isåfall. Bolton körde över Stoke med 5-0 innan uppehållet och frågan är om man kan rida vidare på den segern nu. Skadelistan har varit lång redan innan säsongen började för Bolton och är en stor anledningen till att man ligger i botten av tabellen. Dock inga nya namn på skadelistan. Visst luktar det lite kryss? Oavgjort har det faktiskt slutat fem av de sex senaste gångerna som Bolton kommit på besök. Kryddar med tvåan.

6. Wigan – Blackburn 2
• Jason Lowe avstängd för Blackburn som har varit förtjänta av fler poäng i de senaste matcherna. Mycket möjligt att man får bättre utdelningen mot tabelljumbon Wigan som har NIO raka förluster. Viktigt match i bottenstriden. Antolin Alcaraz avstängd för Wigan som dock får tillbaka lagkaptenen Gary Caldwell efter avstängning. Chanstvåa!

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=UOJbK4vIcog&feature=feedrec_grec_index]

Veckans halvtidsunderhållning.

7. Middlesbrough – Blackpool 1(x2)
• Middlesbrough är väldigt svårslaget hemma där man har förlustnollan intakt (3 5 0). Nu ställs man mot Blackpool som är banan igen efter en tung period. Jag tror att Blackpool kan ställa till med problem men frågan är hur pass stora. Krysset ska minst med men jag drar en rövare och helgarderar.

8. Reading – Cardiff (1)x
• Cardiff är svårslaget men samtidigt som man “bara” förlorat två av sina sju senaste bortamatcher så har man bara vunnit en. Man spelar följaktligen ofta oavgjort (och målsnålt) och ett kryss känns inte omöjligt här heller. Fem raka hemmamatcher utan förlust för Reading (2 vinster + 3 kryss) och då har man bl a mött topplagen Middlesbrough, Birmingham och Southampton.

9. Birmingham – Peterborough 1(x) M
• Viktige Beausejour tillbaka efter avstängning i Birmingham som är obesegrat hemma med bara ett insläppt mål på sex matcher. Dock släppte man inte två baljor hemma mot Brugge i EL senast. Lee Tomlin och Lee Frecklington tillbaka i Peterborough efter avstängningar. Dessutom kan försvararen Craig Alcock lira igen efter skada.

10. Coventry – West Ham (x)2
• Två lag med långa skadelistor. Men det ljusnar lite för båda – Coventry kan få tillbaka fem lirare till den här matchen och West Ham två. Utgångstvåan känns given, men runt 60% tycker jag är alldeles för högt med tanke på skadeläget och att så många spelare kan komma tillbaka i hemmalaget.

11. Derby – Hull (x)2
• Lång skadelista i Derby (friskare gäng men inte många som beräknas återvända till startelvan) och bra chans för ett vanligtvis bortastarkt Hull att ta poäng. Speciellt när man troligtvis får tillbaka lagkaptenen Andy Dawson i backlinjen och Cameron Stewart på kanten. Jag väljer bort ettan.

12. Nottingham – Ipswich 1
• Tre raka förluster för Ipswich, senast mot bottengänget Doncaster. Backen Ibrahima Sonko skadad men Lee Bowyer och Nathan Ellington kan möjligtvis vara aktuella för spel igen efter skadefrånvaro. Forest kan få hela fyra nyckelspelare tillbaka efter skada – Paul Anderson, George Boateng, Garath McCleary och Dexter Blackstock ska enligt uppgift vara tillgängliga för spel.

13. Watford – Portsmouth 1(x2)
• Watford får tillbaka lagkaptenen John Eustace men viktige backen Lloyd Doyley fortsatt skadad. Liam Lawrence Antagligen borta för Pompey. Oviss match där Watford har blivit för stora favoriter. Jag helgarderar.

Packa tandtråd och foppatofflor så ses vi på Arlanda på söndag!

BERMUDABENNY
sparkaochspring@hotmail.se

SPARKA OCH SPRING PÅ FACEBOOK

Till startsidan

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.