Europatipset, vecka 37, 18 september 2011 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Europatipset, vecka 37, 18 september 2011

12 rätt på stryket igår följer vi upp med 13 rätt på europatipset idag, eller hur? Jag chansar lite för att komma åt någon kosing. R-0-7-16 (12) + tre matematiska halvgarderingar. 128 spänn. Ha en trevlig söndag! /BB

1. Manchester U – Chelsea 1
• Chelsea känns inte så vasst som tidigare säsonger. United är som vanligt en riktig maskin och knoppar inte Rooney in några baljor så går Young, Hernandez, Berbatov, Nani eller någon annan in och avgör. United har vunnit fyra av de fem senaste mötena lagen emellan på Old Trafford.

2. Fula Skinkan – Manchester C (x)2 M
• Apropå maskin så har ju lillebror City ett helt ok lag de med. Fulham är dock inte lättforcerade hemma och jag tar snabbt med en gardering.

3. Napoli – Milan (1)x
• Tungviktsmöte i Serie A och jag tror inte Milan är helt missnöjt om man får med sig en pinne. Osäkert om Zlatan kan spela. Båda lagen har Champions League i benen. Hemmafördelen avgör?

4. Udinese – Fiorentina 1
• Di Natale vill aldrig sluta vara sjukt bra och han är otroligt viktig för Udinese. Nu är det hemmapremiär och jag tror att ett vanligtvis bortasvagt Fiorentina kommer att få det riktigt svårt. Udinese har haft ganska lätt för just Fiorentina på hemmaplan på senare år. Traditionens makt?

5. A. Bilbao – Betis 1(x)
• Bilbao har bra lirare, men nu har man Europa League i benen (Bratislava borta, vinst 2-1) och segern är inte självklar mot ett Betis som öppnat ligan med två segrar.

6. Zaragoza – Espanyol x(2)
• Känner ni hur det luktar? Det fräter nästan i näsborrarna. Det formligen stinker kryss här och det är ett givet utgångstecken för mig. Kryddar med tvåan – Zaragoza känns inget vidare i år.

7. Häcken – Elfsborg (x)2
• Yay, allsvenskan! …det börjar ta på slut på anfallare i Häcken efter alla försäljningar och man lär få problem mot ett Elfsborg som måste vinna för att hänga med i guldstriden. Elfsborg brukar trivas på Hisingen.

8. Malmö FF – Trelleborg 1(x) M
• Hurra, ännu mer allsvenskan! Tar med krysset för att det är derby och för att MFF kan ha Alkmaar-torsken i benen. TFF slåss för sin överlevnad.

9. Örebro – IFK Göteborg 1 (2)
• Sådär ja, äntligen en match på kupongen där ett världslag är med. Mitt kära Örebro SK jämförs ju ofta med lag som Barcelona, United och Inter. Men det tycker jag är lite orättvist, för visst är ÖSK snäppet bättre än dessa och bör nog stå i en kategori för sig. (Vad härligt det är med en egen blogg där jag får skriva precis vad jag vill.) 🙂 Ok, lite mer allvarligt då: ÖSK visade stundtals upp ett bra spel mot AIK och förlusten speglade inte riktigt matchen. Utgångsetta för mig, men kryddar med tvåan – den där Hysén kan ställa till det när man minst anar det.

10. Parma – Chievo 1(x)
• Chievo är inget vidare bortalag – tre vinster på de 17 senaste bortamatcherna. Man har dock en bra defensiv och kan gneta sig till en pinne mot Parma, precis som man gjorde förra säsongen (0-0 då).

11. Siena – Juventus (x)2
• Juventus känns hetare än på länge och tog en stabil seger i premiären. Nästan 80% på tvåan känns dock lite väl högt och jag tar med krysset.

12. At. Madrid – Racing Santander 1
• Jahopp och när ska det lossna för Madrid då? Inga mål på de två inledande ligamatcherna men i veckan inledda nye Falcao målskyttet mot Celtic i Europa League i en match som Madrid vann med 2-0. Förhoppningsvis fortsätter man på samma bana mot Racing som är ett ganska uselt bortalag.

13. Levante – Real Madrid (x)2 M
• Njo jag vet att Real ska vinna detta, men 90% på tvåan är ju lite av ett skämt. Levante  tog faktiskt pinne hemma mot både Real och Barcelona förra säsongen så visst har man potential att störa.

BERMUDABENNY
[email protected]

till startsidan

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.