Stryktipset, vecka 36, 10 september 2011 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 36, 10 september 2011

Så var det dags igen – Stryktips! Ett tuff kupong där det stora huvudbryt är om man ska gardera någon av superfavoriterna, Arsenal eller Manchester C. Jag väljer att lägga mina garderingar på andra matcher. R-0-7-16 (12) + två matematiska helgarderingar. 144 spänn. Hur resonerar ni? /BB

1. Arsenal – Swansea 1
• Nja. Swansea må spela trevlig fotboll, men det kommer man inte långt på mot de stora drakarna. Arsenal saknar avstängda Gervinho, Song och Jenkinson, men har värvat Arteta, Santos och Mertesecker. Om ni har råd kan ni ju lyxkryssa.

2. Everton – Aston Villa (1)x
• Viktige Baines osäker till spel i Everton. Har varit oro i Villa angående Bent i anfallet, men han verkar nu kunna spela. Evertons försäljning av Arteta kan bli kostsam då han spelade en mycket viktig roll på mittfältet. Inget av lagen har ställt mot något vidare motstånd hittills så det blir lite av en värdemätare detta. Luktar kryss.

3. Manchester C – Wigan 1
• Alltså, nej. Jag må gilla Wigan och tycker att de spelar bra fotboll, men det kan inte räcka mot Monstret från Manchester, där fyra-fem spelare kan hänga fyra-fem baljor var. Hemma däremot har Wigan bättre chanser men nu får man inkassera en förlust.

4. Stoke – Liverpool (x)2
• Stoke har värvat harkranks-Crouch som säkert kan flaxa in ett mål eller två för sin nya klubb. Pool har öppnat ligan på ett riktigt bra sätt, mot ganska bra motstånd också (Arsenal, Bolton och Sunderland). Båda lagen är faktiskt obesegrade hittills – Stoke 1 2 0 och Liverpool 2 1 0. Stokes defensiv är imponerande och man släpper oftast inte in mer än ett mål per match. Fördel Pool men minst krysset ska med.

5. Sunderland – Chelsea 2
• Chanstvåa. Chelsea trivs bra på Stadium of Light och har vunnit där på de sex senaste försöken. Drogba troligtvis borta efter den rejäla smäll han åkte på hemma mot Norwich senast, men Cech kan vara tillbaka i målet och Daniel Sturridge är åter igen tillgänglig efter sin avstängning. Raul Meireles kan debutera för Chelsa. Sunderlands tvingas klara sig utan viktige O’Shea då han skadades sig under landslagsuppehållet. Dessutom är anfallaren Gyan skadad. Man har vävat Bendtner från Arsenal.

6. Wolverhampton – Tottenham (1) 2
• Ok, Wolves ligger femma och Spurs sist, men kollar man på respektive motstånd som lagen inlett ligan mot så får man lite perspektiv. Wolves: Blackburn, Fulham, Villa. Spurs: Manchester U, Manchester C. Men det räcker såklart inte att säga att Tottenham är bättre än Wolverhampton och vinner det här till en fin procent på tvåan. Självförtroendet hos hemmalaget och osäkerheten hos Spurs efter noll inspelade poäng spelar en stor roll. Dessutom så hjälper det ju inte bortalaget direkt när kaoset kring anfallsstjärnan Modric aldrig vill ta slut. Spurs kommer gasa för säsongens första trea. Kan straffa sig.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=0RkoFbWzB00]

Veckans halvtidsunderhållning.

7. Mjällby – Norrköping 1(x)
• Hej allsvenska skitmatch – vad trevligt att du pressade dig in i mitten av en annars mycket trevlig kupong! Mjällby är inte omänskligt och har nu viktige Bagarn avstängd i backlinjen och Osiako på mittfältet. Peking har en ynka poäng på de nio senaste bortamatcherna och frågan är om man kan stå emot Mjällbys offensiv – Löfquist, Ekenberg och Ericsson oroar ständigt. Krysset följer med.

8. Barnsley – Leicester 2
• All press på stjärnspäckade Leicester (som nu även värvat Jermaine Beckford från Everton – se veckans halvtidsunderhållning). Man verkar dock verkar ha kommit igång någorlunda men defensiven är alldeles för dålig just nu – visserligen nio mål framåt på de tre senaste tävlingsmatcherna, men även sex insläppta. Barnsley har en hel del skadeproblem och Goran Lovre (mitt), Craig Davies (anf), Reuben Noble-Lazarus (anf) och Miles Addison (back). Även osäkert om Ricardo Vaz Te (anf) och Nathan Doyle (mitt) kan lira. Jag spikar tvåan.

9. Bristol C – Brighton (x)2
• Liam Fontaine och Jamie McAllister fortsatt borta för Bristol C som nu inte gjort mål på de tre senaste hemmamatcherna. I Brighton som överraskande leder serien var det länge oro över att Craig Mackail-Smith skulle missa. Anfallaren stod över Skottlands landskamp med en ryggskada men ska enligt uppgift vara 100% nu. Även yttern Will Buckley och försvararen Romain Vincelot är tillbaka efter skador. Tvåan stod länge ensam…men jag tar till slut med krysset.

10. Burnley – Middlesbrough 1(x2) M
• Det här känns väldigt öppet. Burnely är ofast starkt hemma på Turf Moor, men Middlesbrough har inlett serien otroligt starkt och ser ut som en toppkandidat. Man har många spelare som kan avgöra matcherna och jag vågar inte utelämna några tecken. Två lag som ofta ställer till det på tipset. Ivarjefall för mig.

11. Peterborough – Hull 1(x)
• Hemmalaget har värvat friskt och har en nästintill skadefri trupp. Jag tror inte att det är någon fara med självförtroendet trots förlusten senast borta mot Brighton. Hull är uddlöst och har bara gjort tre mål på de fem spelade matcherna. Peterborough är ett starkt hemmalag men jag vågar inte lämna ettan ensam. Hull är lurigt och kan mycket väl kriga sig till ett oavgjort resultat.

12. Reading – Watford 1 (2)
• Väl initierade och något partiska källor (tack till Kris) hävdar att Watford har chans till poäng borta mot Reading. Och jag håller med. Inga skador eller avstängningar som stör i Watford och med förstärkningar som börjar att leverera. Reading har nu tre raka torsk i ligan och är märkbart uddlöst utan Long där framme. Sordell är livsfarlig i Watfords anfall och jag väljer faktiskt att lira 1 2. Om jag exempelvis väljer mellan 1x i Arsenal-Swansea (14% på krysset) eller 1 2 i Reading-Watford (16% på tvåan) så känns det senare som ett bättre val. Men så resonerar ju inte alla och jag kan mycket väl få äta upp det sen. 🙂

13. Southampton – Nottingham 1(x2) M
• Inte ovanligt att match 13 får märklig procentfördelning. 65 21 14 i skrivandets stund tycker jag är skev med tanke på hur pass bra lag Nottingham egentligen har. Iofs så har man haft en tuff säsongsinledning men visst har man chans att ta åtminstone en pinne borta mot Southampton? Jag tar med alla tecken.

Packa syrgastuber och tubsockor så ses vi på Arlanda på söndag!

BERMUDABENNY
[email protected]

Till startsidan

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.