Stryktipset, vecka 33, 20 augusti 2011 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 33, 20 augusti 2011

So long, Shane Long.

Hej gänget, här kommer mitt stryktipsförslag. Jag spelar R-0-7-16 (12) + två matematiska helgarderingar. 144 kr. Lycka till! /BB

1. Malmö – GAIS 1(x)
• GAIS har haft ganska tacksamt motstånd i de senaste matcherna när man mött Kalmar utan form + bottengängen Djurgården och Halmstad. Men med Wanderson kan störa vilket lag som helst och man mycket väl sno en poäng av Malmö som har CL-match i benen och returen i skallen.

2. Aston Villa – Blackburn 1(x)
• Blackburn imponerar inte. Skadeproblem i backlinjen och man får det jobbigt mot Villa med Bent i spetsen. Aston Villa brukar ha lätt för just Blackburn och har vunnit nio av de elva senaste mötena i Birmingham. Men Villas försäljningar av Young och Downing oroar mig och jag tar med ett lyxkryss.

3. Everton – QPR 1
• Evertons match i första omgången borta mot Tottenham ställdes in så räkna med en spelsuget Liverpoollag. QPR fick känna på PL-livet ordentligt efter 0-4 i premiären hemma mot Bolton. Everton är ett starkt hemmalag och har en hyfsat skadefritrupp. Arteta, Cahill, Saha m fl kommer att göra det jobbigt för nykomlingen.

4. Norwich – Stoke 1(x)
• Tufft schema för Stoke som lirar Europa Legue-kval borta mot Thun och skador på Delap och Etherington oroar. Hemmapremiär för nykomlingen och räkna med ett enormt hemmastöd. Helgardera om ni har råd.

5. Swansea – Wigan 1(x)
• Tung men väntad start för Swansea som torskade med 0-4 i premiären borta mot City. Annat läge nu mot Wigan och jag tror att det blir hemmapoäng. Swansea är starkt på Liberty Stadium och nu får man dessutom tillbaka lagkaptenen Monk. Sedan att det är hemmapremiär gör ju inte spelarna mindre laddade direkt.

6. Burnley – Cardiff 1(x2) M
• Två lag som letar efter form. Cardiff åkte på en överraskande hemmatorsk i veckan när man föll med hela 1-3 mot Brighton och Burnley står fortfarande segerlöst. Hemma på Turf Moor är vanligtvis starkt, men jag litar inte riktigt på Burnley just nu. Marvin Bartley är avstängd för hemmalaget.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=UVOgDAl5gpc]

Veckans halvtidsunderhållning.

7. Nottingham – Leicester 1(x2) M
• Alltså, vad håller Leicester på med? Man har kanske Championships bästa trupp men spelar ändå frukstansvärt dåligt – senast förlust hemma mot Bristol C. Nottingham är inte heller någon fröjd att följa hittills, man håller som vanligt ofta tätt bakåt, men det händer ju inte mycket framåt heller. Jag helgarderar. Leicester får tillbaka Vassell.

8. Southampton – Millwall 1
• Vilken säsongsinledning av nykomlingen Southampton! Tre raka segrar och i topp av serien. Fortsätter succén mot Millwall? Ja, jag tror det – Millwall är vanligtvis inget vidare bortalag och jag tror att man får riktigt svårt att stå emot ett just nu fantastiskt spelande Southampton.

9. Brighton – Blackpool 1 (2)
• Precis som Southampton så är Brighton nykomling. Och precis som Southampton så har Brighton vunnit samtliga matcher hittills! Uppochnedvända världen och frågan är om Blackpool, som föll hemma mot Derby i veckan, rår på Brighton. Kryddar utgångsettan med en tvåan.

10. Bristol C – Portsmouth 1 (2)
• Ovisst. Pompey är ett klurigt lag att tippa på och kan ta skalper på bortaplan. Bristol C har bara en oavgjord på de 16 senaste hemmamatcherna och ibland får man låta statistiken göra jobbet…

11. Coventry – Watford 1
• Det här är ju ingen sexig match direkt. Två lag som inlett ligan uruselt men samtidigt har man ställts mot hyfsat svårt motstånd, så det är lite svårt att avgöra lagens kapacitet. Watford är uddlöst utan Graham där fram och Coventrys försvar är inte helt värdelöst. Hemmaplan får avgöra. Watford har en vinst på de tolv senaste bortamatcherna i Championship. Gardera om ni har råd.

12. Hull – Crystal P 1
• Hull är ett sånt där mysko gäng som är bättre borta än hemma. Man avslutade förra säsongen med bara en hemmaseger på de sju sista matcherna, och den här säsongen inledde man inte bättre då man föll mot Blackpool i premiären, som förvisso är ett av de bättre lagen i ligan. Skador stör dock i Crystal P – bl a på Ambrose som är tveksam till spel. Jag hoppas att Hull förbättrar den dåliga hemmastatistiken och spikar ettan.

13. Reading – Barnsley 1(x)
• Även utan sålda Long i anfallet så tror jag att Reading kommer att klara sig hyfsat bra, framförallt hemma där man är svårslaget – det visade man inte minst senast när man hämtade upp ett 0-2-underläge mot Millwall till 2-2 under de fem sista minuterna. Barnsley har två raka torsk nu och förtvivlat svårt att göra mål (en balja på tre matcher). Reading kommer nog att bli rejält överstreckat och jag tar med krysset.

Packa snusstock och badshorts så ses vi på Arlanda på söndag!

BERMUDABENNY
sparkaochspring@hotmail.se

Till startsidan

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.