Europatipset vecka 25, 22 juni 2011 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Europatipset vecka 25, 22 juni 2011

Hej igen, tipsters! Här kommer dagens Europatipsförslag – jag lirar R-0-7-16 (12) + två matematiska helgarderingar. 144 spänn. Hur spelar ni idag? Notera att matcherna 9-13 spelas imorgon torsdag. Lycka till! /BB

1. IFK Göteborg – Elfsborg 1(x)
• IFK får tillbaka Bjarnason och Karl Svensson. Blåvitt hoppas på Selakovics medverkan och Elfsborg hoppas på Anders Svensson. Två lag som blandar och ger för tillfället. 0-4-torsk för Göteborg i senaste hemmamatchen. Revansch nu?

2. AIK – Norrköping 1
• AIK är riktigt hemmastarkt, men har svårt att föra matcher. Nu kommer ett något skadeskjutet Peking på besök som har två raka kryss bakom sig. Kan man kriga till sig ett tredje? Tveksamt. Nisse Johansson avstängd i Gnaget.

3. Brage – Ljungskile 1(x2) M
• Brage har avstängningar på Jevtushenko och Tappert, medan LSK får tillbaka Kitic i anfallet. Brage är starkt på hemmaplan och har bara en förlust där på de åtta senaste matcherna (vinst mot Assyriska och Åtvid bl a.). Nu väntar ett Ljungskile som verkar ha fått ordning på spelet efter en knackig inledning, dock har de två raka segrarna som har kommit mot bottengängen Qviding och Västerås. Jag litar inte riktigt på något av de här gängen och helgarderar.

4. Falkenberg – Degerfors 2
• Degerfors saknar vasse Christophe Lallet som är avstängd. Man har dock en hel drös med spelare som kan avgöra och självförtroendet är på topp då man överraskande leder hela superettan. Falkenberg har frågetecken för anfallarna Rodevåg och Boman. Och om jag förstått allt rätt så ska även lagkaptenen David Svensson vara avstängd. FFF trivs oftast bättre borta än hemma. Jag chansar och spikar tvåan!

5. Jönköping – Hammarby (x)2
• Bajen har inte vunnit någon bortamatch än, men man är svårslaget (tre raka kryss på bortaplan) och det är bara en tidsfråga innan första segern kommer. Jönköping är uddlöst för tillfället och bara FYRA skott på mål på de två senaste seriematcherna (förlust mot Öster och Assyriska). Kommer säkert bli en fin inramning då smålänningarna brukar ha rejält med folk på sina hemmamatcher (3600 senast mot Öster). Jag garderar tvåan med ett kryss.

6. Västerås – Assyriska (x)2
• Assyriskas bortaspel stämmer inte alls just nu och man har tre raka förluster på resande fot. Blir det en fjärde? Nej, det tror jag inte. VSK känns väldigt uddlöst (två mål framåt på sex senaste) och även om defensiven är ok så är inte tillräckligt för att vinna mot Assyriska, vars förlustsvit slutar här.

7. Ängelholm – Värnamo 1(x)
• Inte en snöbolls chans i helvetet att jag spikar Ängelholm (sorry Keyser) till 80%. Kryssgarderingen kommer med av rena farten när man ser hur strecken är fördelade här. Värnamo må kanske inte ha vunnit borta än på sex försök, men man har tre bortakryss och hemma har man besegrat lag som BP och Sundsvall samt tagit poäng mot Degerfors. Lagets målkung Victor Claesson tillbaka för Värnamo. Lyxkryss av ren princip.

8. Rynninge – Gunnilse 1(x2) M
• Svårbedömt. Rynninge har Robert Dahm avstängd. Man agerar ojämnt och detsamma gäller för Gunnilse som dock får tillbaka sin kapten efter avstängning. Jag helgarderar tidigt.

9. Helsingborg – Trelleborg 1(x)
• Runt 80% på Helsingborg känns saftigt. Framförallt p g a att TFF inte är ett dåligt lag alls – tvärtom. Dessutom är Gerndt osäker till spel.  Och i ett Skånederby kan det mesta hända. Naturligtvis ska HIF vara favorit, men jag tar med lyxkrysset ganska tidigt.

10. Kalmar FF – GAIS 1
• KFF är ruggigt starkt på nya arenan, men offensiven är inte jätteimponerande. GAIS däremot har många spelare som kan avgöra matcher, speciellt nu när man får tillbaka Celik i offensiven. GAIS har fem poäng på de tre senaste matcherna (Häcken hemma, 1-0 • Helsingborg borta, 1-1 • AIK hemma, 2-0). Kalmar har matchats hårt på sistone så ta med lyxkrysset om ni har råd.

11. Malmö FF – Gefle 1
• Fem raka matcher utan insläppt mål för Gefle. Det blir riktigt svettigt att förlänga den sviten! Jag tror på ettan.

12. Syrianska – Mjällby 1(x)
• Mjällby går inte att känna igen utan El Kabir och laget rasar igenom tabellen efter en poäng på tre senaste ligamatcherna och NOLL gjorda mål – mål har man faktiskt bara gjort i en av de sex senaste matcherna i ligan. Syrianska är inte mycket bättre då man gått mållösa från fem av de sju senaste.

13. Örebro – Djurgården 1(2)
• Nordin Gerzic avstängd i ÖSK och tro mig – det är ett gigantiskt avbräck. Med honom på plan hade jag spikat ettan, men nu känns det långt ifrån lika självklart. Dessutom saknas troligtvis både Bedoya och Almebäck. Djurgården har två raka segrar och 7-0 i målskillnad. Jag tar med en chanstvåa, men har ni råd så helgardera.

Förresten: Ta en titt till höger och kryssa i vad du tror om Stryktipset i helgen – Kryssa med SoS!

BERMUDABENNY
[email protected]

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.