Europatipset, vecka 22, 3 juni 2011 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Europatipset, vecka 22, 3 juni 2011

Allt pekar på 13 rätt. Till och med Mellberg.

Goddagens tipsters! Hoppas ni har tid att lämna in en rad trots långledigt och fint väder. Här är mitt förslag för fredagens Europatips och tro det eller ej, men jag spelar INTE reducerat! 😉 En helgardering och fem halv. 96 kronor. Lycka till! /BB

1. Moldavien – Sverige (x)2
• Ingen Zlatan och ingen Safari. Men mittbacksparet Majstorovic/Mellberg ska spela. Ibrahimovics frånvaro behöver inte enbart vara negativt. 70% på tvåan känns lite väl högt. Krysset ska med.

2. San Marino – Finland 2
• Tappar Finland poäng här så är det en gigantisk skräll. Om finnarna ens släpper in mål så är det faktiskt en skräll det också. 0-29 i målskillnad för San Marino.

3. Belgien – Turkiet 1(x)
• Turkiet är inget vidare på bortaplan – 2 vinster, 1 kryss och 7 torsk i det tio senaste bortalandskamperna (kval och vänskap). Belgien å andra sidan är obesegrat de sex senaste landskamperna. Viktig match i kampen om andraplatsen bakom Tyskland i grupp A.

4. Österrike – Tyskland 2
• Tyskland har inte förlorat en EM- eller VM-kvalmatch på bortaplan sedan oktober -98 (Turkiet, 0-1). Nu ställer man ett starkt lag på planen och jag har svårt att se hur man ska tappa poäng nu. Österrike håller ingen vidare klass.

5. Färöarna – Slovenien 2
• Färöarna har ju faktiskt tagit poäng i kvalet (hemma mot Nordirland senast, 1-1). Slovenien är ett starkt bortalag och måste vinna en sån här match om man ska ha någon chans i den jämna grupp C.

6. Italien – Estland 1
• Ännu en gigantisk favorit här. För stor? Italien imponerar sällan nuförtiden men samtidigt är inte Estland ett lag som tar många skalper på bortaplan – förutom senast då man slog Serbien i Serbien. Imponerande! Men ok, jag får väl lita på att Italien lägger lite sömnmedel i estländarnas vattenflaskor.

7. Rumänien – Bosnien/Hercegovina 1(x2)
• Svårbedömt. Två opålitliga lag som båda kan vara riktigt bra i sina bästa stunder. Jag helgarderar ganska tidigt. Bosnien har bara en förlust på de fem senaste bortalandskamperna (två i EM-kvalet).

8. Vitryssland – Frankrike (x)2
• Kornilenko, Malosh och Kulchiy avstängda i Vitryssland som dessutom saknar skadade stjärnan Hleb. Frankrike ställer upp med en stark elva. Bra defensiv hos hemmalaget och Frankrike kommer få det jobbigt att få hål på Vitryssland.

9. Kroatien – Georgien 1(x)
• Krancjar avstängd och en hel del lirare på skadelistan för Kroatien. Kobiashvili avstängd för Georgien som är starkt defensivt – på de elva senaste landskamperna (vara av sex i EM-kval) har man inte släppt in mer än ett mål i någon av matcherna. Lyxkrysset ska med.

10. Lichtenstein – Litauen 2
• Borde inte vara något snack detta. Kan Litauen slå Tjeckien borta så borde man fan kunna få med sig seger mot ett svagt Lichtenstein.

11. Luxemburg – Ungern (x)2
• Vänskapslandskamp. Jag tar snabbt med en gardering här. När det kommer till träningslandskamper är inte Luxemburg lika lättbesegrat – man har faktiskt bara en förlust på den fyra senaste träningslandskamperna på hemmaplan. Ungern lär lufta lite. Luxemburg har ju inte många lirare att välja på och kommer antagligen att matcha ett ordinarie lag.

12. Enskede – Farsta 1
• Enskede är urstarkt hemma – 14 raka seriematcher utan förlust (senaste torsken i oktober 2009). Farsta är inte dåligt men jag tror att man får det jobbigt nu. Spikar.

13. V. Frölunda – Utsikten 2
• Frölunda är inte det lag man en gång var och rasar igenom seriesystemet. Säsongen i tvåan har inte börjat bra direkt och på de sju inledande matcher står man fortfarande utan vinst. Nu ställs man mot topplaget Utsikten. Båda har Ruddalens IP som hemmaplan så ingen hemmafördel för Frölunda. Spikar tvåan. Intressant fakta: på Utsiktens 31 senaste matcher har man bara spelat oavgjort två gånger.

BERMUDABENNY
[email protected]

Till startsidan

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.