Stryktipset, vecka 16, 23 april 2011 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 16, 23 april 2011

Så, här kommer mitt spelförslag den här veckan! R-0-7-16 (12) med två matematiska helgarderingar. 144 kronor. Hur tänker du om veckans rad? Lycka till hursomhelst – och glad påsk! /BB

1. Chelsea – Västra Skinkan 1
• Inga nya skador eller avstängningar  i Chelsea. Tungt avbräck för West Ham – mittfältaren Gary O’Neil gick av skadad i senaste matchen (1-2 mot Villa) och blir nu borta resten av säsongen. Man kan dock få tillbaka viktige Scott Parker efter skada. West Ham imponerar inte på mig och man ställer sällan till det för storlagen på bortaplan. På de 34 senaste bortamatcherna för Skinkan så har man bara två vinster och de största bortabedrifterna på senare tid är 2-2 mot Everton och 0-0 mot Spurs. Jag tror att Chelsea tar detta.

2. Aston Villa – Stoke 1
• Villa övertygar inte riktigt, men det känns som om man är lite på gång. Senast avgjorde man i 93:e minuten borta mot West Ham men man dominerade stort och hade många lägen. Stoke tog imponerande seger mot Bolton i FA-cupen, men på bortaplan i serien är man riktigt dåligt (3 1 12). Inga skador eller avstängningar i något av lagen.

3. Blackpool – Newcastle 1 2
• Svårbedömt möte. Viktige David Vaughan kan vara tillbaka på mittfältet för Blackpool som rasar i serien efter bara en inspelad poäng på de sex senaste matcherna. Med tanke på att man har en riktigt tuff avslutning i ligan så känns det som om man måste ta tre poäng nu för att inte åka ur Premier League. Lagkapten Kevin Nolan är tillbaka för Newcastle efter avstängning. Blackpool kommer som vanligt att gasa gärnet vilket har straffat sig tidigare. Två lag som sällan spelar oavgjort och jag väljer bort krysset.

4. Liverpool – Birmingham 1x
• Gerrard fortsatt borta för Liverpool. Osäkert om Carragher och Carroll kommer till spel. Med tanke på att Agger och Glen Johnson redan saknas i försvaret så är Carragher frånvaro extra kännbar. Viktiga mittbacken Jiranek tillbaka i Birmingham som är lite av ett boogey team för Liverpool – de senaste tre mötena i Liverpool har slutat oavgjorda. Jag tar snabbt med krysset.

5. Sunderland – Wigan 1×2 (M)
• Vad är det som händer Sunderland? Åtta förluster + en oavgjord på de nio senaste matcherna och nu är man farligt nära nedflyttningsstrecket – samma streck som Wigan tog sig över på mycket länge i och med segern borta mot Blackpool senast. Osäkert om viktiga Ferdinand, Richardson och Welbeck kan spela för Sunderland. I Wigan är det bara avstängda Figueroa som saknas.

6. Tottenham – West Bromwich 1x
• Bale är osäker till spel för Spurs – detsamma gäller Gallas, Corluka och Kranjcar. West Bromwich har inga nya skador eller avstängningar. Tottenham har bara en torsk på de 27 senaste hemmamatcherna i ligan, men kryssar väldigt ofta. Med tanke på det och att Spurs kan vara slitet efter onsdagens tuffa Londonderby mot Arsenal så ger jag WBA poängchans.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=Q0E-lGKiCr8&feature=fvst]

Veckans halvtidsunderhållning.

7. Wolverhampton – Fulham 1x
• Stephen Hunt tillbaka för Wolves, men Elokobi saknas antagligen i försvaret. Inga nya skador i Fulham som har svårt att vinna på bortaplan (1 8 7). Seriejumbon Wolves har haft svårt att göra mål efter att Kevin Doyle skadade sig. Hans frånvaro gör att jag tar med krysset. Viktiga poäng på spel.

8. Derby – Burnley 1×2 (M)
• Bartley fortsatt avstängd i bortalaget. Derby har inga nya skador eller avstängningar. Svårbedömt. Derby har spelat bra på sistone och senast tog man poäng borta mot självaste QPR. Man har fyra raka hemmamatcher utan förlust, men Burnley är inte oävet borta (5 8 8 ) och det faktum att man bara är två poäng från kvalplats till PL gör att jag tar med alla tecken.

9. Hull – Middlesbrough 1
• Marvin Emnes tillbaka i Middlesbroughs anfall efter avstängning som kommer att få det tufft borta mot Hull som bara har en förlust på de sex senaste matcherna och en bra chans att nå play off-spel. Middlesbrough är ganska oberäkneligt och Hull gör minst mål av samtliga lag på hemmaplan så ta med ett lyxkryss om ni har råd.

10. Millwall – Preston 1x
• Millwall utan anfallarna Harris, Morison och Lisbie. Lagkaptenen Paul Robinson är osäker till spel. Preston får troligtvis tillbaka försvararen Leon Cort och mittfältaren Paul Parry. Dock saknas troligtvis backen St Ledger. Preston som ligger näst sist i tabellen spelar riktigt bra för tillfället och har bara en förlust på de sju senaste matcherna. Man har dock svårt att vinna borta och jag tror att man max får en pinne mot ett ganska hemmastarkt Millwall.

11. Portsmouth – Swansea 2
• Pompeys Hayden Mullins tillbaka efter avstängning. Försvararen Ricardo Rocha påbörjar sin fyra matcher långa avstängning efter det röda kortet i förlustmatchen borta mot Cardiff. Joe Allen tillbaka i Swansea. Pompey ligger i ingenmansland i tabellen och verkar inte helt motiverat – man har bara en seger på de sju senaste matcherna. Swansea har fyra raka bortaförluster. Nu har man åkt tidigare till Portsmouth för att på något sätt bryta bortaförbannelsen. Jag tror och hoppas att man lyckas.

12. Sheffield U – Bristol C 1 2
• Försvararen Joe Mattock tillgänglig igen för Sheffield som verkar ha gett upp hoppet om spel i Championship nästa säsong. Bristols lagkapten Louis Carey kan vara tillbaka efter en lång skadeperiod. Svårbedömd match men jag tror på en hel del mål och chansar bort krysset.

13. Watford – Barnsley 1x
• Mittfältaren Ross Jenkins osäker till spel i Watford men yttern Michael Bryan är troligtvis tillbaka. Barnsley får klara sig utan försvaren Paul McShane vars låneperiod har gått ut och han har återvänt till Hull. Dock kan backen Bobby Hassell vara tillbaka efter skada. Barnsley har bara två segrar på de 13 senaste matcherna och åtta raka vinstfria matcher på bortaplan. Dock kryssar man mycket och även Watford har dålig form med fem raka utan vinst. Garderar ettan med ett kryss.

Packa limpmackor och öronmuffar så ses vi på Arlanda på söndag!

BERMUDABENNY
sparkaochspring@hotmail.se

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.