Europatipset, vecka 16, 20 april 2011 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Europatipset, vecka 16, 20 april 2011

Hej! Riktigt tuff kupong med en väldig blandning. Jag väljer att chansa lite här och där för att ha möjlighet att sno åt mig lite slantar. R-0-7-16 (12) + tre matematiska garderingar. 128 kronor. Garderingar inom parentes. Hur lirar ni idag?

1. Barcelona – Real Madrid 1 (2)
• Spelas på neutral plan – Mestalla i Valencia. Med tanke på det så tycker jag att 18% på Real är väl lågt. Barcelona är bättre men nu när det är fler möten lagen emellan så vet man inte riktigt hur fokus ligger.

2. Chelsea – Birmingham 1(x) M
• Alex och Ramires borta för Chelsea. Inga nya skadebekymmer eller avstängningar för Birmingham som spelat bra på sistone. Jag ger bortalaget poängchans mot ett allt annat än imponerande Chelsea.

3. Tottenham – Arsenal (1)x
• Spurs har inte spelat match på en vecka medan Gunners lirade redan i söndags. Inga nya skador eller avstängningar som stör i lagen. Sagna, Almunia, Denilson och Rosicky på väg tillbaka för Arsenal. Krysset ligger nära till hands. Jag kryddar med ettan – Tottenham har lite mindre att förlora när storebror kommer på besök och kan spela avslappnat.

4. Kalmar FF – Elfsborg (1) x
• Vidöppet. Jag var länge inne på x2, men naturgräset kan bli besvärligt för Boråsarna som bara vann två matcher förra säsongen. David Elm tillbaka där allt började.

5. Malmö FF – Mjällby 1
• MFF är för bra för Mjällby just nu. 86% är saftigt på skåningarna, men jag väljer ändå att lämna ettan ensam.

6. Norrköping – Halmstad 1
• Sise och Zvirgzdauskas (viktig) avstängda i Halmstad som har haft en tung start på säsongen med en pinne på tre matcher. Men det är svårt att avgöra kvaliteten på laget när man åker på utvisningar mest hela tiden. Runt 10 000 personer på Norrköpings matcher och ett rejält stöd för hemmalaget.

7. Milan – Palermo 1(x) M
• Zlatan tillbaka i den här cup-semifinalen (första av två). Palermo är lite på gång och nya tränare Rossi har fått en bra start med kryss mot Cesena och fin vinst borta mot Roma.  Även fast båda klubbarna hävdar att de tar cupen på allvar så tror jag att Milan sneglar lite mer på ligan än vad Palermo gör. Över 80% på Milan i cupen känns lite väl högt.

8. Benfica – Porto (1) 2
• Returmötet i ena semifinalen i portugisiska cupen där Benfica vann första mötet med 2-0 på bortaplan. Porto har EN oavgjord på de TJUGONIO senaste matcherna och Benfica har bara kryssat en gång på de TRETTIOFEM senaste hemmamatcherna (fem förluster – två mot Porto).

9. Akropolis – Brommapojkarna 2
• Svenska cupen. Ett märkligt möte då klubbarna har startat ett samarbete i vintras och det är tänkt att BP ska låna ut utvecklingsspelare till just Akropolis (sex av spelarna i Akropolis trupp är från BP). Båda spelar sina hemmamatcher på Grimsta IP. Tvåa, men lyxkryssa om ni har råd.

10. Örgryte – Falkenberg (x)2
• Svenska cupen. FFF är av tradition ett riktigt bra bortalag – på de 14 senaste bortamatcherna har man bara en förlust och på de sju senaste bortamatcher i cupen har man åkt ur tre gånger men ALDRIG efter full tid utan det har alltid krävts förlängning.

11. AIK – Göteborg 1(x)
Torsdag. Prestigemöte mellan AIK som fått ett bra start på säsongen och Göteborg som desperat jagar sin första poäng.

12. Gefle – Trelleborg 1(x) M
Torsdag. Gefle imponerar och TFF är många skavanker, men över 70% på Gefle känns högt och jag tar med krysset.

13. Häcken – Örebro 1 (2)
Torsdag. BK Häcken har börjat starkt och öser in mål. Även Örebro spelar offensivt och jag tror på många mål. Inget av lagen har spelat oavgjort än i serien – och de statistiken tror jag håller i sig.

BERMUDABENNY
sparkaochspring@hotmail.se

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.