Stryktipset, vecka 15, 16 april 2011 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 15, 16 april 2011

Får matta Chelsea äta gräs igen?

En knepig kupong med flera matcher som kan gå lite hursomhelst och en nedre halva som känns lite obehaglig. Men men, jag kör R-0-7-16 (12) + tre matematiska halvgarderingar. 128 kronor. Lycka till! /BB

1. Manchester C – Manchester U x2
• Jonathan Evans och Rooney avstängda i United. Carlos Tevez skadad i hemmalaget som får tillbaka Micah Richards efter skada. Svenske Guidetti med i truppen. Naturligtvis ett riktigt hatmöte och Citys stora chans att nå en titel i år – vid vinst ställs man mot Stoke eller Bolton i finalen. Man U matchas hårt just nu och har en CL-match i benen. Men jag tror nog att man lätt hittar energi till den här drabbningen. Berbatov vilades i Champions League och kommer garanterat att lira. Helgardera om råd.

2. Birmingham – Sunderland 1x (M)
• Hemmalaget verkar få behålla samma lag som klarade 1-1 borta mot Blackburn senast. Mittbacken Roger Johnson åkte på en lättare hjärnskakning, men tros vara tillbaka mot Sunderland som har fått backen John Mensah skadad igen. Dessutom är det osäkert om Anton Ferdiand och Kieran Richardson (troligtvis tillbaka) kan spela efter att även de tvingats lämna planen senast (2-3 borta mot WBA). Birmingham har kommit igång efter sin långa svacka i ligan med seger hemma mot Bolton och så krysset mot Rovers. Sunderlands självförtroende är i botten efter sju torsk och en oavgjord på de åtta senaste (bra motstånd dock). Birmingham har inte vunnit två hemmamatcher i rad under säsongen och jag tycker det osar lite kryss.

3. Blackpool – Wigan x2 (M)
• Viktige mittfältaren David Vaughan stod över matchen mot Arsenal senast och kan vara borta även nu för Blackpool. Vänsterbacken Figeuroa är avstängd för Wigan. Det är är lagens viktigaste match för säsongen då båda är inblandade i bottenstriden. Wigan må ha svårt att göra mål, men det är faktiskt bara av storlagen som man har blivit nollade på senare tid. Och även fast man inte vunnit borta sedan slutet av oktober så har man efter det stått upp bra mot bra motstånd på bortaplan: Bolton (1-1), Arsenal (0-3 utvisning i 70:e), WBA (2-2), Liverpool (1-1), Man C (0-1) och Chelsea (0-1). Blackpool har bara en seger på de tolv senaste matcherna och man har rasat i tabellen. Chansning, men jag väljer bort ettan.

4. Everton – Blackburn 1
• Fortfarande många skador i Everton, nu hoppas man få tillbaka Tim Cahill åtminstone. Trots lång skadelista så har man klarat sig bra på senare tid och har sex raka matcher utan förlust. Nzonzi fortsatt avstängd i Blackburn som kämpar för överlevnad och har åtta raka matcher utan vinst, samt tio förluster på de 13 senaste bortamatcherna. Försvarsklippan Ryan Nelsen gick ut knäskadad senast och kommer vara borta resten av säsongen, dock får man tillbaka Phil Jones. Man skärpte till defensiven i senaste bortamatchen mot Arsenal (0-0) och gör man något liknande nu så kan man kanske möjligtvis ta en viktig poäng i bottenstriden. Men jag tror att Everton är för bra just nu.

5. West Bromwich – Chelsea x2
• Två relativt skadefria lag som ställs mot varandra. Chelsea har ett mycket bättre lag. West Bromwich har ett mycket bättre självförtroende. Dessa två faktorer kan ibland ta ut varandra och jag kommer inte att lämna tvåan ensam. WBA har sex raka hemmamatcher utan förlust – 2-1 mot Liverpool senast och 2-2 i hemmamatchen mot Arsenal innan den. Man har dock problem med defensiven och om Chelsea kommer igång med målskyttet så kan det mycket väl bli en seger för bortalaget som nu bara har ligan att fokusera på.

6. West Ham – Aston Villa 1x
• Två lag med hög potential men som inte får ut max av sina spelare så här långt. Svårbedömd match. West Ham ligger på nedflyttningsplats och måste gå för tre poäng – man har visserligen tre raka utan vinst men då har man också ställts mot Tottenham, United och Bolton. Hemma har man bara en oavgjord på de nio senaste matcherna och förlorar man hemma gör man det oftast mot topplagen. Villa har bara en seger på de 13 senaste bortamatcherna och jag tror att man får problem även mot Västra skinkan. Men ta med tvåan om ni har råd. Två relativt skadebefriade gäng.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=tLK0CQW5gs4]

Veckans halvtidsunderhållning.

7. Burnley – Swansea 1 2
• Mittfältaren Marvin Bartley avstängd i Burnley efter utvisning i 32:a minuten i 0-2-förlusten borta mot Forest i veckan. Kan få tillbaka giftige Rodriguez efter skada. Sex raka utan vinst för kvalplatsjagande Burnley och tre raka segerlösa hemma på Turf Moor där man vanligtvis är så starkt. Nu väntar Swansea som har bra chans på direktuppflyttningsplats till Premier League. Dock kan lagets just nu usla bortaspel sätta käppar i hjulet för det – de tre senaste bortamatcherna mot bottenlagen Scunthorpe, Derby och Preston har alla slutat med förlust. Finliret som Swansea är så framgångsrikt med på hemmaplan funkar inte alls lika bra på bortaplan där självförtroendet inte är det samma och där motståndarna inte backar hem på samma sätt. Jag litar inte helt på Swansea just nu.

8. Coventry – Millwall 1x
• Millwalls skyttekung Steve Morison (15 mål) är avstängd och rutinerade anfallskollegan Lisbie (4 mål) är skadad. Gigantiska avbräck för offensiven – så pass stora att favoritskapet hamnar på Coventry enligt mig. Millwall har sex raka matcher utan förlust och 12 gjorda mål (Morison/Lisbie har gjort fem av dem) men nu tror jag man kan få problem mot ett återuppståndet Coventry som verkar ha hittat någon slags positiv energi av krisen som präglat klubben på senare tid. Marlon King är het i anfallet och nätat tre gånger på de två senaste matcherna. Chansar bort tvåan.

9. Hull – Doncaster 1
• Doncaster har ingen vidare form – bara en seger på de 14 senaste ligamatcherna och på bortaplan har man bara vunnit en av de elva senaste. Skadelistan krymper dock för Doncaster, framförallt i försvaret. Uppochnedvända världen i Hull som har 15 raka bortamatcher utan förlust men fyra raka hemmamatcher utan vinst! Det har dock varit formststarkt motstånd på besök hos Hull på senare tid och Doncaster är kanske precis laget man behöver möta för att få igång poängproduktionen på hemmaplan. Stark etta, men lyxkrysset behöver inte vara bortkastat.

10. Leeds – Watford 1x (M)
• Hm, Leeds är ju aldrig riktigt pålitligt och frågan är om inte Watford kan knipa en poäng här, precis som man gjort borta mot lag som Swansea (kryss), Reading (kryss), QPR (vinst). Sjätteplacerade Leeds har bar en seger på de fem senaste matcherna och kanske börjar man att darra lite nu när man är mycket nära en kvalplats.

11. Preston – Sheffield U 1
• En riktig sexpoängsmatch i bottenträsket och vid vinst har båda lagen inte allt för långt upp till säker mark. Stor fördel Preston som faktiskt visat upp ett bra spel på sistone trots den näst sista placeringen i tabellen. Man har bara en förlust på de sex senaste matcherna och hemma har man två raka segrar. En relativt skadefri trupp som tar sig an Sheffield som har det bra mycket kämpigare – ELVA raka bortamatcher utan vinst och TIO av dessa är förluster. Man har skavanker på en hel del spelare som riskerar missa den här matchen och jag tror på ettan.

12. Reading – Leicester 1x
• Imponerande spel av Reading som nu har elva raka ligamatcher utan förlust, varav åtta är vinster. Men hur har egentligen moståndet varit? Sådär måste jag säga och de svåraste matchen var kanske mot ett formsvagt Nottingham på bortaplan (vinst 4-3) för ett par omgångar sen. Om Leicester är på spelhumör så kan Reading få en riktig värdemätare. Reading har haft problem hemma mot nästan samtliga topplag, dock bara förlorat mot Swansea, QPR och Scunthorpe (wtf?) men tappat poäng mot lag som Forest, Cardiff, Norwich, Leeds, Hull och Watford. Poängchans för Svennis mannar som faktiskt fortfarande har en bra möjlighet till kvalplats.

13. Mjällby – Kalmar FF 1x
• Hemmalaget har haft en hel del oflyt i sina två inledande förlustmatcher hemma mot Helsingborg, respektive borta mot AIK. Man har varit långt ifrån utspelade, snarare tvärtom, och jag tror att man tar poäng mot Kalmar. Utgår dock från krysset. 0-0 i fjol och Mjällby förlorade bara två hemmamatcher på hela förra säsongen. Alltid svårt med allsvenskan och det är egentligen helgardering som gäller på de flesta matcherna i serien.

Packa stolspiller och simfötter så ses vi på Arlanda på söndag!

BERMUDABENNY
[email protected]

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.