Europatipset, vecka 15, 12 april 2011 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Europatipset, vecka 15, 12 april 2011

BB <3 grisfotboll!

Hu vilken svår omgång – de flesta matcherna kan sluta lite hursomhelst så nu är det bara att hålla tummarna (jag har sytt på tio extra för mer tur) och hoppas att det går vägen. Här är mina tankar ivarjefall. R-0-7-16 (12) + tre matematiska halvgarderingar. 128 kronor. Hur tänker ni om kupongen? /BB

1. Manchester U – Chelsea 1x
• Rafael dras med skada och kan missa för Man U. Alex och Bosingwa tillbaka i Chelseas trupp efter skadeproblem – försvararen David Luiz får inte spela då han redan lirat i CL med Benfica den här säsongen. Jag tror att Chelsea kommer få det ruggigt tufft på Old Trafford och jag kan inte riktigt se hur de ska klara av att vinna med tanke på den tveksamma formen.

2. Shakhtar Donetsk – Barcelona  1 2
• 5-1 till Barca i första mötet och nu kommer man att vila en hel drös med spelare då man möter Real Madrid i helgen. Men även fast lirare som Iniesta (avstängd), Xavi och Messi inte skulle lira så har man inga dåliga ersättare. Shakhtar hade typ 55 raka hemmamatcher utan förlust innan man i helgen föll mot Odolon i ligan med 0-1. Full fart framåt för Donetsk och jag väljer bort krysset.

3. Barnsley – QPR 2
• Barnsleys kapten Jason Shackell tillbaka efter sjukdom, men frågan är om han får plats i backlinjen efter lagets fina 4-2-vinst mot Bristol C senast. Mittfältaren Hugo Colace gick då ut efter 24 min och saknas troligtvis. QPR får tillbaka sina två bästa målskyttar: lagkaptenen och mittfältsgeneralen Adel Taarabt är åter efter ett magvirus. Och anfallaren Heidar Helguson är troligtvis tillbaka i startelvan igen. De stod över senast i chockförlusten borta mot Scunthopre (1-4). Jag tror det blir bättring här och att man visar upp varför man leder ligan med nio poäng. Barnsley har bra hemmastatistik, men mot topplagen har man det tufft på Oakwell Stadium.

4. Derby – Leeds x2
• Leacock kan åter vara borta i Derbys försvar – det är definitivt Gareth Roberts så det kan bli förändringar i hemmaförsvaret. Leeds kan få tillbaka backen George McCartney och mittfältaren Sanchez Watt efter skada. Anfallaren Paynter fortsatt avstängd. Svårbedömt möte – Derby på relativt säker mark efter bra spel på sistone och Leeds på sjätte och sista kvalplatsen till Premier League. Fördel Leeds som kan matcha ett riktigt bra lag och trots att man förlorat tre av sina fyra senaste bortamatcher så tar man poäng nu.

5. Nottingham – Burnley 1x
• Forests försvarare Joel Lynch tvingades gå av senast och riskerar missa matchen. På mittfältet är Chris Cohen avstängd och Paul Anderson skadad, dock kan möjligtvis kaptenen Paul McKenna vara tillbaka på mitten efter två matchers frånvaro. Burnley kan få Jack Cork tillbaka på mitten. Vänsterbacken Danny Fox tillgänglig efter avstängning. Det är två formsvaga lag som möts: Nottingham har nio raka matcher utan vinst och Burnley har fem raka. Jag tycker absolut att Burnley har poängchans här och över 65-70% på ett kryssbenäget Nottingham känns saftigt.

6. Sheffield U – Cardiff 1 2 (M)
• Lee Williamson fortsatt avstängd i Sheffield men mittfältskollegan Nick Montgomery kan vara tillbaka. Det samma gäller anfallarna Richard Cresswell och Ched Evans. Cardiff är utan avstängningar eller nya skador på nyckelspelare. Jumbon Sheffield med kniven mot strupen har sju poäng upp till säker mark ovanför kvalstrecket samtidigt som Cardiff bara har en poäng upp till direktavancemang till Premier League. Fördel Cardiff helt klart men jag väljer att ta med ettan – Cardiff har förlorat borta mot halvrisiga gäng förut och vinsten mot Doncaster senast var något tursam och orättvis. Full fart framåt Sheffield!

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=wi-SZOU1S-s]
Halvtidsunderhållning.

7. Swansea – Hull 1
• Inga skador eller avstängningar i Swansea och i Hull är det bara mittfältaren James Harper som är osäker. Swansea är av tradition ett otroligt starkt hemmalag – på sina 42 senaste ligamatcher hemma har man bara förlorat fem. Dock är Hull ett fruktansvärt starkt bortalag för tillfället, med 15 raka matcher utan förlust. Jag tror att den sviten bryts nu.

8. Watford – Norwich x2
• Watford har inga nya skador i laget men flera lirare sedan tidigare på skadelistan och ingen vidare form – bara tre segrar på de 15 senaste matcherna och tre raka förluster. Norwich å andra sidan har bara tre förluster på de 23 senaste matcherna. Mittfältaren Wes Hoolahan testas sent i bortalaget men kan vara tillbaka. Norwich föll senast borta mot Swansea – man har inte förlorat två matcher i rad på hela säsongen och jag tror inte att man bryter den sviten mot just nu svaga Watford.

9. Doncaster – Preston 1x
• James O’Connor kan möjligtvis vara tillbaka i Doncasters trupp efter lång tids skada, dock saknar man hans skadade backkollega Joseph Mills. Dessutom har man flera spelare sedan tidigare på skadelistan, bland annat anfallaren Billy Sharp vars frånvaro har märkts tydligt – man har bara mäktat med ett mål framåt sedan han skadade sig för fyra matcher (mot bra motstånd iofs) sedan och har bara en seger på de 13 senaste matcherna. Preston kan få tillbaka Chris Brown som anfallsalternativ. Inga nya skador men även Preston har en del på skadelistan. Till skillnad från Doncaster så gör Preston mål – i elva raka matcher för att vara exakt. Hemmafördelen kan fälla avgörandet då Doncaster sköter sig bra hemma och jag väljer efter lite tvekan bort tvåan.

10. Ipswich – Middlesbrough 1 2 (M)
• Ipswich ytter Lee Martin är tillbaka efter avstängning. Kieron Dyer har återvänt till West Ham. I Middlesbrough saknas troligtvis mittfältaren Nicky Bailey som skadade sig i senaste matchen mot Sheffield U (vinst 2-1 borta), dock kan Kevin Thompson vara fit för fight igen. Ipswich har tre raka segrar (mot mediokert motstånd) och kan mycket väl förlänga sviten. Dock har Middlesbrough fem raka matcher utan förlust och ska inte helt räknas bort. Två lag som kryssar sällan och jag chansar lite med att välja bort krysset. Under 20% på tvåan är helt ok.

11. Millwall – Bristol C 1x (M)
• Millwall-anfallaren Kevin Lisbie testas sent efter en smäll senast. Försvararen Alan Dunne tillbaka efter avstängning. I Bristol är det osäkert om backen Damion Stewart kan spela. Bra form på Millwall som har fyra segrar och en oavgjord på de fem senaste matcherna – mot riktigt bra motstånd dessutom. Nu ställs man mot Bristol C som framförallt är bra hemma. På bortaplan har man det jobbigare och har svårt att ta poäng mot topplagen, och dit räknar jag sjundeplacerade Millwall som har fyra poäng upp till kvalplats. Men jag kan bara inte acceptera 84% på ettan – det är inte Barcelona vi snackar om här utan Millwall, nykomling i Championship – krysset ska med enligt mig.

12. Portsmouth – Coventry 1x
• Pompey kan tvingas klara sig utan skadade yttermittfältaren och lagkaptenen Liam Lawrence. Ricardo Rocha är tillbaka i försvaret efter avstängning. I Coventry är det bara mittbacken Jordan Clarke som är osäker. Portsmouth har sju raka hemmamatcher utan förlust (tre oavgjorda), men alla har varit mot dåligt motstånd. Nu är ju iofs Coventry inget bra motstånd de heller och har inte vunnit borta på tio matcher. Men krysset måste med här!

13. Scunthorpe – Reading 2
• Försvararen Paul Reid tillbaka i hemmalaget efter avstängning, annars är det inget nytt på spelarfronten i Scunthorpe. I Reading är backalternativet Alex Pearce hel igen. Svårbedömt, men Reading är klassen bättre och får man en bra start så är chansen stor att man kör över hemmalaget. Sex raka segrar för Reading. Scunthorpe stärkt av vinsten mot QPR, men jag tror att man åker på däng nu.

Förresten, du glömmer väl inte att rösta på lördagens matcher till höger? Se så, kryssa gärnet!

BERMUDABENNY
[email protected]

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.