Europatipset, vecka 12, 25 mars 2011 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Europatipset, vecka 12, 25 mars 2011

Landslagsfest! R-0-7-16 (12) med två matematiska halvgarderingar – 64 spänn. Lycka till! /BB

1. Ungern – Holland x2
• Flera skador i Holland – bl a Stekelenburg, Huntelaar, Robben, Janssen och van Bommel. Man ska vinna ändå men jag tar med krysset då Ungern håller hyfsad klass just nu. Lyxkryss!

2. Österrike – Belgien 1x
• Hemmalaget saknar Proedl och Scharner till den här matchen. Lagen möttes i en galen match förra året som slutade 4-4 efter tre mål i slutminuterna. Då spelade Österrike med en man mindre i nästan 25 minuter. Jag tycker sällan Belgien imponerar och jag väljer bort tvåan. Men har ni noll ekonomiska begränsningar så kan ni ju ta med den också.

3. Serbien – Nordirland 1x (M)
• Spel på tomma läktare efter att serbiska supportrar gjort bort sig borta mot Italien. Det talar ju lite lite liiite mer för Nordirland som faktiskt är obesegrat i kvalet efter kryss mot Italien och Färöarna samt en seger borta mot Slovenien.

4. Slovenien – Italien x2
• Glöm att jag spikar Italien som saknar Pirlo, Cassetti, Balotelli och De Rossi. Dessuom är Slovenien inte alls dåligt och har bra chans att störa.

5. Luxemburg – Frankrike 2
• Näe, nein, no, nicht, nej! Ingen gardering här.

6. Spanien – Tjeckien 1
• Inte många rår på Spanien hemma – om jag inte räknat fel så har man 14 raka vinster i EM- och VM-kval. Sa jag förresten att man är världsmästare? 🙂 Tjeckien är inte var man en gång var – och då menar jag inte Tjeckoslovakien, utan bra. Nog babblat – etta!

7. Litauen – Polen x2
• Jahopp, vänskapsmatch, det var vänskapligt av svenska spel att ta med denna godbit på kupongen! Morr. Litauen är klassen sämre än Polen som får mitt tips.

8. Brentford – Carlisle x2 (M)
• Två lag som kämpar i mitten av tabellen. De möts även om en vecka i finalen av Johnstone’s Paint Trophy som avgörs nästa söndag. Forwarden Charlie MacDonald (10 mål), anfallskollegan Robbie Simpson och målvakten Richard Lee är troligtvis alla borta resten av säsongen för Brentford – tunga avbräck. Sam Saunders tränar för fullt, men osäkert om han spelar. Carlisle ligger nio poäng from kvalplats och tränare Greg Abbott säger att man kommer att gasa på för att ha chans att komma ikapp. Man får tillbaka mittfältarna Harry Arter och Liam Noble samt eventuellt Liam Cooper i backlinjen. Jag chansar bort ettan!

9. Bristol R – Peterborugh 2
• Will Hoskins öser in mål för sitt vilt kämpande Bristol Rovers som försöker undvika nedflyttning. Sedan Stuart Campbell tog över efter sparkade tränaren Dave Penney har man skött sig bra och har två segrar och en förlust på de tre senaste. Nu ställs dock mot ett av ligans bästa lag som bland andra har anfallaren Craig Mackail-Smith som leder skytteligan med sina 22 mål. Gästarna spelar utan sin kapten Grant McCann som är på landslagsuppdrag med Nordirland.

10. Hartlepool – Rochdale 1x
• Hemmalaget kan få tillbaka anfallarna James Brown och Antony Sweeney. I senaste matchen borta mot Walsall ledde Hartlepool med 2-0 (Colin Larkin x 2) efter 59 minuter. Walsall vann med 5-2. Räkna med ett Hartlepool som är fokuserat HELA matchen den här gången. Dock imponerar Rochdale på bortaplan just nu och har bara en förlust på sina åtta senaste bortamatcher – MEN förutom förlustmatchen mot andraplacerade Huddersfield så har man bara ställts mot bottengäng i de övriga sju. Mittfältare Joe Thompson tillbaka i Rochdale efter skada.

11. MK Dons – Walsall 1
• Sex vinster och en oavgjord på Dons senaste matcher och man är storfavorit till att slå Walsall som lånat in mittfältaren Marc Laird från Millwall. Även Dons har lånat in en mittfältare – Adam Clayton från Leeds. Hemmavinst.

12. Lincoln – Rotherham x2
• Lincoln har lånat in Tom Kilbey (mittfältare, Pompey) och Elliot Parish (målis, Aston Villa). Dessutom får man tillbaka anfallaren Ben Hutchinson efter avstängning. Första matchen för Rotherham sedan Ronnie Moore fått sparken som tränare. Man leds resten av säsongen av Andy Liddell och Paul Warne – Lidell&Warne-effekten? Kanske. Nick Fenton tillbaka efter skada och kan slå sig direkt i laget där det antagligen kommer att ske en hel del förändringar sedan senaste matchen – förlust med 0-5.

13. Northampton – Torquay 1x
• Northampton har inga nya skador eller avstängningar – det man dock har är elva raka ligamatcher utan förlust. Men då ska man komma ihåg att sju av dessa är oavgjorda och torskarna är uddamålsförluster. Den lånade mittfältaren Ben Pringle har lämnat Torquay och återvänt till moderklubben Derby. Ipswich-lånet Ronan Murray kommer inte att vara tillgänglig då han ska spela U21 för Nordirland.

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.