Stryktipset, vecka 9, 5 mars 2011 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 9, 5 mars 2011

Ända in i kaklet…eller ända ner i mattan.

Testar ett nytt system denna vecka: R-3-3-24 (12) med tre matematiska garderingar – 192 spänn. Någon 50-lapp mer än vanligt men jag ville verkligen ha med krysset på Sunderland. Imorgon kommer ett förslag till tips-SM!

1. Arsenal – Sunderland 1x (M)
• Skador på bl a Fabregas, Walcott och van Persie i Arsenal som har ett tufft schema. Danny Welbeck är antagligen tillbaka för Sunderland, men Zenden och målisen Craig Gordon är definitivt borta. Arsenal har en otroligt viktig match borta mot Barcelona i CL på tisdag och varningens finger för Sunderland. Ett tufft matchande och CL-fokus kan ställa till det för Gunners. Dessutom har Sunderland slagit lag som Chelsea och Villa på bortaplan och kryssat mot Liverpool och Tottenham. Lyxkryss på Sunderland.

2. Bolton – Aston Villa 1x
• Chelsea-lånet Daniel Sturridge har startat fyra matcher för Bolton – och gjort mål i alla. Makoun fortsatt avstängd i Villa som åkte ur FA-cupen mot Manchester C i veckan (0-3) där man inte imponerade alls. På bortaplan är Villa högst sårbara och har bara vunnit två matcher på hela säsongen – dock är ligaformen bra då man förlorat (Man U) en av sina senaste sju matcher. Men förutom hemmavinsten mot Man C så har man inte ställts mot toppmotstånd. Mot Bolton som bara förlorat två hammamatcher denna säsong får man nöja sig med max en poäng.

3. Fulham – Blackburn 1
• Viktige försvararen Ryan Nelsen avstängd i bortalaget efter utvisningen senast och David Dunn är skadad. Osäkert om Santa Cruz kan lira. Christopher Samba är tillbaka i försvaret efter sjukdom. Blackburn har bara tagit poäng i en av sina sju senaste bortamatcher (WBA, 3-1) och jag tror man får det tufft mot Fula Skinkan som har en hög högstanivå, det visade man senaste när man klarade oavgjort borta mot City. Många kryss på Fulham både hemma (5 6 3) och borta (1 8 5), men på senare tid kryssar man mer sällan, ivarjefall hemma där man har tre segrar och en oavgjord på de fyra senaste – och noll insläppta mål.

4. Newcastle – Everton 1x
• Tunga skador offensivt för Everton då Cahill, Beckford och Fellaini antagligen missar matchen, tillsammans har de gjort 16 av Evertons totalt 35 mål. Taylor visades ut tidigt i Newcastle senaste match mot Bolton, men man lyckades ändå få 1-1 och har bara en förlust på sina åtta senaste hemmamatcher, men dock fem oavgjorda, så krysset följer med ettan. Aston Villa-lånet Stephen Ireland kan göra debut för hemmalaget och Ameobi kan vara tillbaka i anfallet.

5. West Ham – Stoke 1
• Västra Skinkan känns riktigt hett just nu och öser in mål för tillfället – 11 på de tre senaste matcherna där Carlton Cole stått för fyra och anfallskollegan Demba Ba för tre. Skinkan ligger på näst sista plats och kommer att gasa på för ytterligare en trepoängare på mittenplacerade Stoke som har fem raka bortatorsk med bara ett gjort mål. Osäkert om viktige Etherington och Jermaine Pennant kan spela för Stoke då de dras med skador.

6. Nottingham – Hull 1×2
• Liverpool-lånet Paul Konchesky tros vara tillbaka i Forest-försvaret efter två matchers frånvaro p g a skada. Även Hull har lånat från Liverpool – 19-årige yttern David Amoo kan göra sin debut. 36 raka hemmamatcher i rad utan förlust för Nottingham och 12 raka bortamatcher för Hull utan någon torsk. Forest känns lite instabilt för tillfället och jag tror att Hull kan spräcka den där monsterlånga sviten. Anthony Gerrard osäker till spel i Hulls försvar.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=_lP0CmEA6PA]

Veckans halvtidsunderhållning.

7. QPR – Leicester 1x (M)
• Vilken match! Serieledande QPR mot Leicester som har värvat ordentligt och stiger i tabellen, även fast man slirat de två senaste matcherna mot Cardiff borta (0-2) och Coventry hemma (1-1 – resultatet som gjorde att jag missade 13 rätt ni vet.) Helguson är stekhet i QPR:s anfall och har gjort fyra mål på de senaste tre matcherna. Vänsterbacken i Leicester, Patrick Van Aanholt skadade sig i senaste matchen och kommer att vara borta drygt en månad, men trots hans frånvaro så Leicester materialet att störa QPR. Ta med tvåan om ni har råd.

8. Watford – Millwall 1×2
• Problem för Watford som inte bara har dalande form (åtta raka ligamatcher utan vinst) utan nu även saknar de viktiga mittfältarna kapten Eustace (avstängd) och McGinn som skadade sig i 1-1-matchen mot Doncaster och blir borta resten av säsongen. Anfallaren Josh McQuoid kan vara tillbaka i Millwall, QPR-lånet Martin Rowlands kan göra debut, men mittfältaren Jimmy Abdou är garanterat borta. Millwall har spelat åtta raka bortamatcher utan att vinna, men samtidigt så är fem av dessa oavgjorda.

9. Coventry – Bristol C 1x
• West Hams högerback Jordan Spence är utlånad till Bristol C i en månad och ska kanske fungera som ersättare till skadade kaptenen Louis Carey som är borta sex veckor med en skallfraktur. Även unge Tottenham-lånet Steven Caulker kan vara borta i Bristols försvar. Coventry har mött urtungt motstånd på slutet men ändå spelat jämnt mot topplagen – 1-1 borta mot Leicester senast, innan det: Swansea (h) 0-1, Crystal P (h) 2-1, Leeds (b) 0-1, Nottingham (h) 1-2 och QPR (b) 1-2. Jag tror att man får utdelning för sitt slit nu och tar poäng mot skadeskjutet Bristol. Martin Cranie avstängd för Coventry men Clive Platt (anfallare) och Jordan Clarke (back) kan vara tillbaka efter skador.

10. Derby – Barnsley 1×2
• Inga muntra miner i Derby direkt. På sina åtta senaste hammamatcher har man sju förluster och en oavgjord. Senast i förlustmatchen mot Doncaster buades man ut av hemmapubliken. Pressat läge och frågan är om man orkar vända på steken mot Barnsley. Barnsley hade det riktigt jobbigt hemma mot Norwich senast – inte bara för att man föll med 0-2 utan även för att mittbacken Jason Shackell åkte på en rejäl smäll och tappade båda framtänderna. Bobby Hassell (back) tappade inga gaddar, men gick ändå ut, knäskadad. Och precis innan den matchen skadades Michael Doyle och Jacob Mellis. Dock har man lånat anfallsjätten Marlon Harewood från Blackpool. Vågar inte ta bort något tecken.

11. Portsmouth – Sheffield U 1
• Det här borde ju bara kunna sluta på ett sätt när Pompey med fem raka segrar och noll insläppta mål tar emot Sheffield U som inte vunnit på 13 matcher och inte tagit en seger borta sedan Millwall besegrades den 13 november. Det får bli en etta trots att procenten börjar bli lite väl hög på Portsmouth.

12. Reading – Middlesbrough 1
• Starkt av Reading att bortaslå Everton i veckans FA-cup-match.  Shane Long är het i Readings anfall med fyra mål på fem matcher, även kollegan Noel Hunt producerar bra. Middlesbrough spelade också match i veckan då man bara var sekunder från att slå Nottingham som slog in 1-1 i slutsekunderna. Middlesborugh har vunnit en del bortamatcher på slutet men inte mot något vidare motstånd och jag tror man får det riktigt jobbigt mot Reading fullt av självförtroende och med chans på en kvalplats till Premier League. Etta.

13. Scunthorpe – Swansea x2 (M)
• Två högst motiverade lag, men av helt olika anledningar – Scunthorpe för att undvika nedflyttning och Swansea för att ta sig upp i Premier League. Swansea imponerar för tillfället och har tre raka bortasegrar, men då har man inte ställts mot lika motiverade lag som nu. Det kommer att bli stenhårt och jag ger Scunthorpe, som har två vinster och en oavgjord på sina tre senaste hemmamatcher, poängchans. Paul Reid borta i Scunthorpe-försvaret.

Packa simfötter och syrgastuber så ses vi på Arlanda på söndag!

Hur tänker du om veckans rad?

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.