Europatipset, vecka 8, 27 februari 2011 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Europatipset, vecka 8, 27 februari 2011

Trasslig omgång.

Knepig omgång med många lag som lirat väldigt många matcher på senare tid. Läge för skrällar? Jag har tagit med några sådana möjligheter ivarjefall. R-0-7-16 (12) med tre matematiska halvgarderingar. 128 kronor. Hoppas ni får ihop några vettiga rader! /BB

1. Arsenal – Birmingham 1x (M)
• Ligacupfinal på neautral plan (Wembley) och ett ypperligt läge för Birmingham att skrälla mot Arsenal som matchas stenhårt och som störs av skador på bland annat kapten Fagbregas och Theo Walcott. Även fast Arsenal ska vinna så är 80% på ettan för högt.

2. Manchester C – Fulham 1
• Stort frågetecken för Vincent Kompany i City. I Fula Skinkan är Bobby Zamora på nytt är skadad och det är även viktige Steve Sidwell som tros vara borta i ca fyra veckor. 86% på City är galet högt, men trots intensivt spelschema så har man inte behövt förta sig i Europaspelet 3-0 hemma mot Thessaloniki och inte heller i matchen innan mot Notts Co där man vann med 5-0. Det finns krut kvar och det tar man fram mot Fulham så inte tagit poäng borta mot något av storlagen denna säsong.

3. Bilbao – Valencia 1x
• Försvararen Andoni Iraola avstängd i hemmalaget men Pablo Orbaiz kan vara tillbaka på mittfältet. Valencia är rejält skadedrabbat – Mehmet Topal på mitten, David Navarro och Miguel i försvaret och målsprutan Aritz Aduriz (9+1) är alla osäkra på spel. Lämnade länge ettan ensam, men trots att Valencia inte imponerar nämnvärt så är man ändå obesegrat i de tio senaste ligamatcherna. 1x.

4. Hercules – Getafe x2
• Stora skadeproblem i Hercules: Rufete, Peña, Drenthe och Valdez missar matchen på grund av skada. Cortes, Sergio Rodriguez och Abel Aguilar kommer att se från läktaren då de är avstängda. Ivan Marcano avstängd i Getafe men lite hopp om att anfallaren Manu Del Moral (4+3) kan vara tillbaka, men han kommer antagligen inte att starta. Getafe jagar Europaspel och ser sin chans att ta tre poäng mot ett skadeskjutet hemmalag.

5. Racing Santander – Villareal 1x
• Mittfältaren Gonzalo Colsa avstängd i Santander. Detsamma gäller Bruno i Villareal men även Marcos Senna tros vara borta, han utgick skadad i bortamötet mot Napoli i Europa League för tio dagar sen. Efter det mötet har laget spelat ytterligare två matcher och det tuffa schemat och sådär form tror jag talar för ett hemmastarkt Santander (5 4 2).

6. Cagliari – Lazio 1x
• Muslera (målis – stått i 25 av 26 matcher), Brocchi (mitt) och Foggia (mitt) är nya namn på Lazios skadelista. Cagliari är nästan helt fritt från skador och jag ger dem en bra chans till poäng idag. Lazio har visserligen inte förlorat på fem matcher och försvarsspelet imponerar, men på bortaplan är man högst mänskligt. Det stinker kryss om den här matchen, men ettan ska med.

7. Roma – Parma 1x (M)
• Ny mer positiv i Roma med Montella vid rodret? Ja kanske, det började ivarjefall bra med seger borta mot Bologna i veckan. Hårt spelschema även för Roma som spelar sin fjärde match på elva dagar. Rosi, Mexes, Greco avstängda i hemmalaget medan Simone Perrotta är skadad. Calvo skadad i Parma som jag ger chans till poäng. Roma har tre raka utan vinst hemma (Brescia 1-1, Napoli 0-2 och Donetsk i CL 2-3). 85% på ettan är ett skämt.

8. Sampdoria – Inter x2
• Precis som Roma och andra Europacupspelande lag har Inter ett intensivt schema och det börjar ta ut sin rätt – Cambiasso och Cordoba på skadelistan och dessutom är Maicon avstängd. Ett uddlöst Sampdoria kan nog gneta till sig en poäng – precis som man gjort flera gånger tidigare mot just Inter: sedan 2004 har Milanolaget kommit på besök nio gånger (två Samp-vinster, tre Inter-vinster och fyra oavgjorda). Jag vågar inte lämna tvåan ensam.

9. Cesena – Chievo 1x
• Cesar (back) och Rigoni (mitt) avstängda i Chievo som bara har en vinst på sina tio senaste bortamatcher. Nu ställs man mot ett högst motiverat och relativt skadefritt Cesena som slåss för att undvika nedflyttning. Jag tror att hemmafördelen kan avgöra och kryddar krysset med en etta.

10. Palermo – Udinese 2
• Garcia avstängd i Palermo – utvisad senast mot Bologna efter 57 minuter (torsk borta med 0-1) och dessutom är lagkapten Miccoli skadad. Sanchez tillbaka i Udineses anfall och jag tror att det här kan bli ett riktigt målkalas. Miccolis frånvaro och Udineses lysande form (nio matcher utan förlust – tre raka bortasegrar) gör att jag tror på Udinese. Chanstvåa!

11. Levante – Osasuna 1x (M)
• Osasunas nye tränare Mendilibar fick tyvärr en drömstart förra helgen då Espanyol besegrades med hela 4-0. Tyvärr för att jag hade x2 i den matchen. 🙂 Samma startelva nu och man gasar nog på för tre poäng till, men med tanke på att man är särklass sämst av alla lag på bortaplan (0 2 10) så tänker jag inte lira tvåan till 23%. 1x får det bli…dock efter lite tvekan. Ta med tvåan om du har råd.

12. Werder Bremen – Leverkusen 2
• Viktige Torsten Frings avstängd i Bremen. Balitsch och Bender osäkra till spel i Leverkusen som är klar favorit mot Bremen som inte håller hög klass just nu. Lagkapten Frings frånvaro avgör – tvåa.

13. Lille – Lyon 1x
• Vilken stormatch som avslutar kupongen! Lyon fortfarande utan Lopez i anfallet (8+2) men annars har man inga större skadebekymmer. Lille är också skonat från skador, men båda lagen har lirat Europaspel och kan vara slitna. Jag får alltid krysskänsla när de franska elefanterna ställs mot varandra. Viktig match i kampen om seriesegern men hemmafördelen får fälla avgörandet för mina tecken. 1x.

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.