Stryktipset, vecka 8, 26 februari 2011 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 8, 26 februari 2011

Ok, här kommer äntligen lite stryktipsanalys. Riktigt svår omgång och dessutom jackpot som man vill lägga vantarna på. Jag kör R-0-7-16 (12) med två matematiska helgarderingar – 144 kr. Kan komma att ändras om något galet händer där borta på ön. Imorgon kommer ett förslag till Tips-SM! Ha det gott/BB

1. Wigan – Manchester U 2
• En i stort sett skadefri trupp hos Wigan. United har en ganska lång skadelista – de senaste tillskotten är mittfältarna Giggs och Anderson som är osäkra på spel. Manchester spelade i CL i veckan – monstertråkig match mot Marseille (0-0) och kan vara lite slitet. I senaste bortamatchen föll man mot jumbon Wolves och Wigan tog nyligen poäng borta mot Liverpool. Man tog även poäng hemma mot Pool (1-1) och det gjort man också mot Arsenal med (2-2). Jag tror dock inte att United sparar på krutet och tar det här. Men har du råd – ta med krysset.

2. Aston Villa – Blackburn 1x
• Två lag som båda letar form då man inte vunnit i ligan sedan slutet av januari. 60-miljonersvärvningen Jean Makoun avstängd i hemmalaget efter sitt röda kort borta mot Blackpool senast. Cruz tros vara tillbaka i anfallet för Blackburn. Lagens möttes så sent som i slutet av januari på Villa Park i FA-cupen – då vann Aston Villa med 3-1. Apropå FA-cupen så ställs Villa mot Man C i densamma på onsdag. Nästan 70% på Villa känns alldeles för högt och jag tar med krysset.

3. Everton – Sunderland 1x
• Jack Rodwell och Louis Saha är osäkra på spel i hemmalaget medan Danny Welbeck antagligen är borta i ett skadedrabbat Sunderland som har tre raka förluster – dock har dessa kommit hemma mot Chelsea (2-4) och borta mot Stoke (2-3) och Spurs (1-2) – man har tagit ledningen i samtliga tre matcher. Everton å andra sidan har bara två vinster på sina sju senaste hemmamatcher och laget känns långt ifrån stabilt trots att man i lördags slog ut Chelsea ur FA-cupen. Det krävdes förlängning och straffar så visst kan laget vara slitet – dessutom spelar man redan nästa omgång på tisdag då man ställs mot Reading. Jag ger Sunderland poängchans.

4. Newcastle – Bolton 1×2 (M)
• Skadebekymmer i Boltons försvar – nu är klippan Zat Knight borta. Elmander & Co har matchats hårt – spelat 13/2 (Everton hemma i ligan), 16/2 (Wigan borta i FA-cupen) och 20/2 (Fulham borta i FA-cupen). Tre raka segrar och noll insläppta mål visar på bra form. Chelsea-lånet Daniel Sturridge gör succé i Bolton och gjort mål i de tre matcher han lirat. Jag tror Bolton kan få det jobbigt mot Newcastle som visar upp ett allt mer stabilare hemmaspel – tagit poäng mot Chelsea (1-1), Spurs (1-1), Liverpool (3-1) och Arsenal (4-4). Men 18% på Bolton i dagsläget är alldeles för lågt. Helgardering.

5. Wolverhampton – Blackpool 1
• Lagkaptenen, mittfältsmotorn och Blackpools i särklass bästa spelare Charles Adam är avstängd, vilket såklart är ett jätteavbräck. En otroligt viktig match för jumboplacerade Wolves som måste vinna för att inte halka efter ännu mer. Man är starkt hemma (2-1 senast mot Man U) och borde ta Blackpool som har tre raka bortaförluster. Adams frånvaro och det faktum att Wolverhampton både förra säsongen och säsongen innan den avslutade starkt i serien. Etta.

6. Barnsley – Norwich 2
• Barnsleys hemmastats är ganska imponerande (8 5 3) men man vinner sällan mot topplagen och den senaste skalpen var egentligen mot Nottingham i mitten av oktober då man vann med 3-1. Annars tar man sina poäng mot bottengängen och jag tror att Norwich åker hem med en viktig seger i jakten på avancemang till Premier League. Barnsleys mittfältpar Nathan Doyle och Jacob Mellis är osäkra till spel. Norwich som bara har en förlust på sina nio senaste bortamatcher har sedan 2007 två vinster och en oavgjort borta mot just Barnsley. Leon Barnett borta i Norwich vilket oroar en smula. Men ändå: tvåa.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=rMUseQ3o2dM]

Halvtidsunderhållningen.

7. Hull – Cardiff x2
• Den 19-årige talangen Cameron Stewart är skadad i Hull och är antagligen borta resten av säsongen. Hemmalaget har ruggigt bra form med nio raka matcher utan förlust. Hemma är man starkt (6 6 4) men då ska man komma ihåg att man inte slagit något av topplagen, förutom Swansea som man vann mot i premiären med 2-0. Nu ställs man mot ett av ligans bästa lag när Cardiff kommer på besök. Walesarna slog starka Leicester i veckan och Arsenal-lånet Aaron Ramsey gör sin sista match för Cardiff då Londonlaget har kallat tillbaka honom. Liten chansning, men jag tror på Cardiff. Bellamy tillbaka efter att ha stått över i veckan.

8. Millwall – Nottingham 1x
• Forest kan få klara sig utan Paul Konchesky, Nathan Tyson samt Robert Earnshaw som alla dras med skador. Dock är Radi Majewski tillgänglig efter tre matchers avstängning. Hemmalaget fick i veckan en skada på viktige Jimmy Abdou. Det brukar dock bli tajta matcher när lagen ställs mot varandra och säkert även nu. Millwall förlorade senaste hemmamatchen (Middlesbrough) och förlorat två raka hemmamatcher i ligan har man inte gjort på hela den här säsongen…och inte heller på hela förra säsongen (League 1). Krysset följer med ettan.

9. Crystal P – Reading 1x
• Crystal P är målsnålt både fram och bak hemma på Selhurst Park (18-13 i målskillnad på 16 matcher) – har en imponerande svit med åtta raka hemmamatcher utan något endaste insläppt mål, men motståndet i dessa matcher har varit sådär. Alex Marrow tillbaka på mitten för hemmalaget. Som jag skrev tidigare som ställs Reading mot Everton i FA-cupen på tisdag och kanske kanske har man lite svårt att fokusera, men jag ger Reading poängchans. Jem Karacan tillbaka för Reading.

10. Ipswich – Portsmouth 1 2
• Jag känner mig aldrig riktigt trygg med Pompey på kupongen. Och inget lag känner sig nog speciellt tryggt när Pompey är på andra sidan planen heller. Kanu är tillbaka i laget men yttern Liam Lawrence tros vara borta. I Ipswich är mittfältaren Colin Healy borta. Lagkaptenen David Norris fortsatt skadad. På 2000-talet har det aldrig blivit oavgjort när Pompey kommit på besök. Ipswich hemmastats: 7 2 6. Pompeys bortastas: 5 2 9. 15% på tvåan är ett skämt då Portsmouth har tre raka segrar och bättre självförtroende än på länge. Jag ger dem vinstchans.

11. Leicester – Coventry 1
• På en sån här knepig kupong finns det inte utrymme att gardera Leicester. Man är ruggigt starkt hemma (fyra raka segrar och tolv utan förlust), man har en bred trupp och ska vinna mot Coventry som har fyra raka bortaförluster. Etta.

12. Middlesbrough – QPR x2
• Mittfältaren Barry Robson kan vara tillbaka i Middlesbroughs trupp efter skada. Shaun Derry fortsatt avstängd i QPR men Hogan Ephraim är tillbaka efter tre matchers avstängning. Middlesbrough är ett obehagligt lag att tippa på och har satt dit mig ett par gånger på senare tid. Skadelistan är dock lång hos hemmalaget och QPR är ruggigt starkt borta (6 8 2). Det blir poäng för seriesuveränen.

13. Sheffield U – Derby 1×2 (M)
• Shane Lowry borta i Uniteds försvar – han är avstängd efter utvisningen i den tunga 2-3-förslusten borta mot Scunthorpe i veckan vilken ledde till att Sheffield nu ligger näst sist i tabellen. Lånet från Fulham Bjorn Helge Riise dras med skadeproblem och kan missa. Jag är inte den som glor väldigt mycket på procent men när det är 18% på Derby borta mot ett Sheffield U som inte vunnit på typ 13 matcher då är det bara att slänga in garderingarna.

Packa maraccas och höftskynke så ses vi på Arlanda på söndag!

Något du undrar över? Mejla mig då på
[email protected]

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.