Stryktipset, vecka 2, 15 januari 2011 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 2, 15 januari 2011

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=VicHPeWN8wQ&feature=related]

Edin Dzeko, ny i Manchester City.

R-0-7-16 (12) med tre matematiska tecken den här veckan. 192 kronor. Kan bli ändringar såklart om det sker något dramatiskt innan avspark.

1. Chelsea – Blackburn 1
• På de fyra senaste mötena i London lagen emellan så har Chelsea sammanlagt 10-0 mot Blackburn. Rovers har en väldigt lång skadelista och jag kan inte riktigt se hur de ska rubba Chelsea som förhoppningsvis har kommit ur sin svacka efter 7-0-segern mot Ipswich i FA-cupen. Spik.

2. Manchester C – Wolverhampton 1x (M)
• Balotelli skadad i City – han blir borta minst en månad med en knäskada. Dock har man värvat Wolfsburgs målspruta Edin Dzeko och det ska bli riktigt intressant att se vad han kan göra i klubben. Wolves lagkapten Karl Henry kan vara tillbaka efter skada. FA-cupomspel på tisdag för både Wolves och Man C. Wolverhampton kämpar alltid i 96 minuter och det kan bära frukt mot ett ibland arrogant och ineffektivt Manchester C. 15% på krysset åker med.

3. Stoke – Bolton 1×2 (M)
• Många spelare vilades i Stoke i den oavgjorda FA-cupmatchen mot Cardiff i lördags, bland annat anfallarna Kenwyne Jones och Matthew Etherington. En ganska öppen match – Bolton har visserligen bara en bortavinst (Wolves, 2-3) på den senaste tio försöken, men fyra kryss och fem förluster mot de hemmastarka lagen Arsenal (1-4), Man C (0-1), Liverpool (1-2), Chelsea (0-1), Sunderland (0-1) gör ändå att jag tror lite på Bolton, trots att Ivan Klasnic är skadad.

4. West Bromwich – Blackpool 1 2
• Jonas Olsson avstängd i WBA – ett stort avbräck i defensiven. Blackpool gasar alltid på och tar skalp efter skalp – slog Liverpool i onsdags med 2-1. Dock kan det tuffa matchandet kosta och trots att man vilade många lirare i helgens FA-cupförlust mot Southampton så är det nog en hel del trötta ben efter matchen mot Pool. Hursomhelst, tränare Ian Holloway i Blackpool är expert på att få igång sitt lag och man kan mycket väl knipa alla tre poäng mot ett WBA utan självfötroende – fem raka torsk i ligan och utslaget ur FA-cupen borta mot Reading. WBA hemma: 4 2 4 Blackpool borta: 5 2 5

5. Wigan – Fulham 1x
• Svårbedömd match. Fula Skinkan brukar ha de knepigt borta mot Wigan och jag tror att man får svårt att ta tre poäng nu. Wigan är underskattat och har bara förlorat en av sina sju senaste hemmamatcher…och det råkar vara senast när Newcastle kom på besök. Bara en bortavinst för Fulham den här säsongen och många oavgjorda. Krysset ligger nära till hands.

6. Burnley – QPR 1x
• En av QPR:s vassaste anfallare, den skotske landslagsmannen Jamie Mackie (nio mål den här säsongen) åkte på ett benbrott mot Blackburn i FA-cupen senast och blir borta länge. Även Shaun Derry är avstängd i QPR vars bortaspel är sådär – bara en vinst på de senaste sju matcherna. Burnley är fortfarande tränarlöst och man har problem med defensiven – man har släppt in mål 13 matcher i rad. 1x borde dock räcka.

7. Norwich – Cardiff 1 2
• Mittfältaren Danny Drinkwater, lån från Manchester U, är tillbaka från skada och spelar eventuellt för Cardiff. Busen Bellamy har (som vanligt) slagit ner lite folk på stan i veckan, men det är inget som ska hindra honom från att vara med. Ett tippardilemma är att Cardiff har omspel mot Stoke i FA-cupen på tisdag och frågan är hur man fördelar krutet. Nämde Bellamy vilades i FA-cupen. Detsamma gäller skyttekungen Jay Bothroyd. De lär spela nu. Och då kan allt hända.

8. Preston – Leicester x2
• Leicester har gjort en supervärvning i och med lånet av Evertons rutinerade Yakubu Aiyegbeni samtidigt som Preston värvar Nathan Ellington från Watford. Båda är anfallare, den ena är lite bättre än den andre. Gissa vem? Förutom denna tunga värvning så visar Leicester även gryende form. 2-2 mot Manchester C i FA-cupen och innan det har man två raka vinster i ligan (borta mot Hull och hemma mot Swansea). Preston är i brygga och Leicester kommer att åka hem med minst en poäng.

9. Bristol C – Middlesbrough 1x
• City-anfallaren Brett Pritman är i lysande form och har gjort mål i de tre senaste ligamatcherna. Gary O’Neil vara tillbaka i Middlesbrough när man föll oväntat borta mot Burton i FA-cupen. Han gjorde även mål i återkomsten, en match där Middlesbrough vilade flera ordinarie spelare, bland annat backen David Weather som enligt uppgifter är kraftigt på gång till Bolton.

10. Coventry – Sheffield U 1x
• Marlon King avstängd i Coventry som har haft det tufft hemma den här säsongen – 6 2 5 är inga imponerande siffror om man ska hänga med i toppen. Och det är just mot toppen (förutom torsken mot jumbon Preston i slutet av september) som man har förlorat sina hemmamatcher: QPR (1), Norwich (3), Leeds (5), Cardiff (2). Mot svagare motstånd har man det lättare. Viktige Cresswell borta i Sheffield men flera andra är på väg tillbaka.

11. Millwall – Ipswich 1 2 (M)
• Southampton-lånet Jason Puncheon som gjorde hattrick i Millwall senaste hemmamatch i ligan (3-0 mot Crystal P) har återvänt till Southampton då lånekontraktet gått ut. Fulham är intresserade av målkungen Steve Morison (11 mål) som nog vill visa sig från sin bästa sida. Grant Leadbitter avstängd i Ipswich som vann över Arsenal i veckans ligacupmöte med 1-0. Paul Jewell är ny tränare i Ipswich som har potential att skrälla – vann borta mot just Millwall med 2-1 i ligacupen den 21 september. Repris? Ja tack.

12. Nottingham – Portsmouth 1
• Portsmouths Dave Kitson avstängd efter utvisningen (i 14:e minuten!) mot Bristol i FA-cupen. Även Gregory Halford är avstängd sen tidigare. En redan tunn trupp blir tunnare och jag tror att ett hemmastarkt Forest har bra chans att ta alla tre poängen. Anfallaren Marcus Tudgay som tidigare varit i Nottingham på lån har nu ett permanent kontrakt med klubben. Bra offensiv förstärkning!

13. Watford – Derby 1
• Derby känns helt under isen. Man vann visserligen senaste bortamatchen men utöver det har bortaspelet varit bedrövligt. Lagets hjärta Robbie Savage kan vara på väg till MLS och Vancouver redan i mars, något som inte kan sprida speciellt sköna vibbar i ett redan nedstämt Derby. Dessutom föll man förra veckan mot amatörlaget Crawley i FA-cupen. Watford går däremot som tåget – fem raka vinster i ligan vittnar om det.

Packa luftmadrass och simfötter så ses vi på Arlanda på söndag!

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=TVyLuosZ1rY]

Sån här ska jag köpa för vinstpengarna!

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.