Stryktipset, vecka 38 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 38

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=KBbct1j0A2s]

R-4-4-144 (12).

1. Liverpool – Sunderland 1 2
De flesta garderar den här matchen med krysset. Liverpool är skärrat och Sunderland har inget att förlora. Bent stänker in segermålet i 88:e minuten.

2. Arsenal – West Bromwich 1
Har inte råd att gardera denna. Arsenal ska vara alldeles för bra för West Bromwich och man har inte råd att tappa poäng i sådana här matcher om man ska vara med och konkurrera om seriesegern.

3. Birmingham – Wigan 1
Birmingham är starkt hemma och Wigan är ett av seriens kanske sämsta lag. Att man skrällslog Spurs borta gör att inget lag kommer att underskatta Wigan, utan lugnt och metodiskt köra över dem.

4. Blackpool – Blackburn 1 2
Känns ovisst. Blackpool bjuder alltid upp och jag räknar med målfest och att något av lagen tar hem tre poäng.

5. Fulham – Everton 1×2
Alla väntar på att Everton ska börja vinna och att Fulham ska börja förlora. Kanske sker det nu? Det är 50/50 att tongivande Tim Cahill är  tillbaka i Everton och det räcker inte för att jag ska slopa ettan. Alla tecken ska med.

6. West Ham – Tottenham 1×2
Spurs känns inte pålitligt, speciellt inte kring CL-tider. Västra Skinkan har öppnat uselt i ligan, men i ligacupen senast slog man Sunderland och kanske börjar man få ordning på grejerna? Londonderby och då kan allt hända. Harkranks-Crouch kanske fladdrar till och då kan han flaxa in både ett och två mål.

7. Leeds – Sheff.U 1
Yorkshirederby och jag chansar med en spik på Leeds. Lagkaptenen skadad i Sheffield U och det drar förhoppningsvis ner moralen i bortalaget. Leeds har ett ruggigt stöd hemma och det kan ge några procent till laget.

8. Scunthorpe – Ipswich x2
Tänkte länge spika Ipswich men Ipskryss är Ipskryss.

9. Burnley – Brist.C 1
Burnley är ruggigt starkt hemma med tre raka segrar. Dessutom slog man Bolton i cupen i veckan. Spik.

10. Nottingham – Swansea 1×2
Trots att Swansea inte vunnit borta den här säsongen i ligan (i ligacupen har man dock två raka bortavinster) så tror jag att man har chans här. Man har ett bra rutinerat spelarmaterial och kan besegra de flesta lagen i serien. 19% på tvåan känns lite väl lågt.

11. Queens PR – Doncaster 1
Hm, ja, Doncaster är ett av de där lagen som man aldrig riktigt kan lita på och jag befarar att jag kanske får äta upp den här spiken sen. Och spik smakar inte gott. QPR är storfavorit och borde ta det.

12. Reading – Barnsley 1 2
Jag litar inte på att Reading gör jobbet här. Barnsley är oberäkneligt och slog bl a Blackpool och Cardiff borta förra säsongen.

13. Watford – Middlesbrough 1×2
Omöjligt för mig att bestämma mig. Watford har överraskat positivt och Middlesbrough negativt. Bortalaget har en bra trupp medan Watford ser ganska mediokert ut. Formkurvorna kanske byter riktning nu.

Vaxa bikinilinjen och packa sololjan så ses vi på Arlanda imorrn!

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.