Stryktipset, vecka 33 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 33

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=rwLEqJu2n4Y]

Edgar Davids i Crystal P!

Kul omgång och jag chansar lite för att komma åt de fina pengarna. R-0-7-16 (12) som gäller med tre matematiska tecken. 128 spänn.

1. Arsenal-Blackpool 1
Blackpool skrällde med sin 4-0-vinst borta mot Wigan i premiären. Arsenal kommer alltså inte underskatta motståndet och jag kan se inte se något annat än hemmavinst.

2. Birmingham-Blackburn x2 (M)
16% på Blackburn går inte att blunda för! Det är sjukt bra procent för ett gäng som alltid underskattas. Birmingham hade grymt flyt i inledande matchen mot Sunderland när man klarade oavgjort. Alltså, jag är medveten om att Birmingham var väldigt bra hemma förra säsongen och att Blackburn inte var det borta. Men this is the fu**ing Premier League och allt kan hända. Dessutom är det en ny säsong nu.

3. Everton-Wolverhampton 1x (M)
Everton förlorade oturligt mot Blackburn senast och vill nog visa hemmapubliken att man är att räkna med denna säsongen. Laget är intakt och man bör klara av Wolves som dock inledde med en 2-1-seger mot Stoke. Men Everton spelade ganska många oavgjorda matcher ifjol, bland annat två mot Wolves. 0-0 kanske?

4. Stoke-Tottenham 1x
Spurs viktigaste match på mycket mycket länge väntar snart när man möter Young Boys i CL-returen (förlust första med 2-3 borta). Man kommer garanterat att vila spelare mot Stoke som är revanschsuget efter den inledande förlusten mot Wolves. Det här är ingen vanlig match. Stoke kommer att ta poäng mot ett ofokuserat Spurs. Hoppas jag.

5. West Bromwich-Sunderland 1 2
WBA är nog inte allt för deppigt efter 0-6-torsken mot Chelsea i premiären. Istället tror jag man kan använda sig av den och överraska Sunderland med en inspirerat spel på hemmaplan där man vanligtvis är starkt. Sunderlands kapten Lee Cattermole är avstängd efter utvisningen mot Birmingham. Men är Bent på plan så ska garderingen med. Så är det bara. Svårt att bedöma nykomlingen WBA efter premiären.

6. West Ham-Bolton 2
Jag får en känsla för tvåan då Bolton är relativt skadebefriat och West Ham verkade helt under isen borta mot Aston Villa. Dessutom har man en sargad trupp. Bolton har gjort mål i 15 raka matcher mot West Ham och dessutom har vunnit borta mot West Ham de två senaste mötena. Bolton kan väl bara inte tråka sig igenom ytterligare en 0-0-match?

7. Gefle-Mjällby 1
Förbannade allsvenska att aldrig lämna kupongen helt. Omöjlig match som vanligt att tippa. Senatore tbx i Gefle och Grahn i Mjällby. Och vad betyder för matchen? Inte ett skit antagligen för nu är det bara psyket som spelar in när Gefle är ruggigt nära att åka ur och Mjällby som har möjlighet att nå ut i Europa. Hoppas att hemmalagets överlevnadsinstinkt väger lite tyngre.

8. Crystal P-Ipswich 1x
Värvningscirkus i hemmalaget som fått in veteranen Edgar Davids(!) och på lån anfallarna Pablo Counago (från just Ipswich) och Jonathan Obika (Tottenham). Vetefan vad detta innebär för matchen – inspirerat Crystal P som tagit sig ur förra säsongens ekonomiska kris eller blir det svårt att fokusera med allt runtomkring? För mig är frågan om jag ska krydda krysset med etta eller tvåa…får bli ettan då.

9. Burnley-Leicester 1x
Målsnålt att vänta tror jag när Leicester kommer på besök. Fördel Burnley ändå som är starkt hemma.

10. Hull-Watford 1 2
Det finns en hel del kvaliteter i Hull och hemma är man starkt. Efter 0-4-förlusten förra helgen så tror jag att Hull är extremt laddade mot Watford som tappade 2-0 till 2-2 mot Coventry under de tre sista minuterna. Med Watford är ju ett av de där lagen som alltid ska kladda till kupongerna, precis som lag som Coventry, Doncaster m fl. Tvåan följer med. Målfest?

11. Norwich-Swansea x2
Nykomlingen Norwich får procenten (45) och det tycker jag inte heller känns speciellt motiverat. Swansea har bra självfötroende efter 4-0 mot Preston senast. Luktar kryss här.

12. QPR-Scunthorpe 1x (M)
QPR verkar vara riktigt hett i år och spelar man på som vanligt så ska Scunthorpe inte vara några problem. Men va fan, det får bli ett lyxkryss. Bara för att, och jag tänker inte motivera det. Så det så. 12% på krysset är ju mumsigt.

13. Reading-Nottingham x2
Känner ni hur det stinker? Visst kittlar det i näsborrarna, liksom sticker lite? Det är krysset som osar och alla garderingar är helt meningslösa egentligen. Men Nottingham känns som om de har någonting på gång och det är inte omöjligt att de pillar in en balja i låt oss säga 77:e minuten. Skadedrabbat hemmalag.

Packa myggsprej och bikini så ses vi på Arlanda imorrn!

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.