Stryktipset, vecka 31 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 31

Århundradets svåraste stryktipsrad? Japp. Kul att England tittar på stryktipset igen dock. 144-rader som gäller den här veckan. Utgångsrad kommer efter analysen.

1. GAIS-Mjällby 2
Richard Ntomba Ekunde är avstängd i GAIS och flera spelare är fortsatt skadade, bland annat lagkaptenen Fredrik Lundgren. I Mjällby är El Kabir tillbaka och jag tror inte att man spelar en fjärde raka match utan att göra mål. (Måltjuven El Kabir har varit avstängd i två av de tre senaste matcherna). Sen är ju Wanderson såld i hemmalaget för er som missat det.

2. Örebro-Malmö FF 1×2
Jahopp, mitt älskade Örebro är riktigt bra, men man möter inte något skitlag nu direkt. Oerhört viktig match i striden om guldet och bägge lagen vill knappa in på Helsingborg i toppen. Vidöppet och en helgardering.

3. Falkenberg-Ljungskile 1x
Allt talar för ett kryss här då Falkenberg verkar helt oförmöget att knyta ihop segrarna i sina matcher. Senast tappade man 2-0-ledning mot Degerfors till 2-2. Hursomhelst så har FFF fem raka matcher utan förlust (tre oavgjorda) och borde klara minst oavgjort mot ett instabilt Ljungskile. Genalvo da Silva Oliveira är avstängd i bortalaget.

4. Trollhättan-Jönköping 2
Det här är inte en lätt match att tippa. Jönköping har dock gjort en del nyförvärv, mittfältaren Dennis Östlund exempelvis men som saknas nu då han blev utvisad i debuten mot Sundsvall. Dock är anfallaren Daryl Smylie med som lånats in från Kalmar FF. Dessutom har Jönköping poängmaskinen Pär Cederqvist (12+4) i anfallet och det borde kunna ge resultat mot Troll “supersållet” hättan. 0-3?

5. Ängelholm-Degerfors 1
Lagkaptenen Tobias Solberg fortsatt skadad i Degerfors. Det är ett enormt avbräck. ÄFF är ruggigt starkt just nu – tidigare var man framförallt tungt bakåt, men nu har man lånat anfallaren Robin Staaf från ÖSK och värvat den tuffe mittfältaren Marcus Bergholtz från Helsingborg. Duon spelade sin första match i veckan när ÄFF fick 3-3 borta mot Örgryte – ett mål och en assist för Staaf, och 90 minuter för Bergholtz. Nu är man varma i kläderna och vinner mot Degerfors.

6. Burnley-Nottingham 1x
Burnley kommer garanterat att vara ett topplag i år. Man åkte ur Premier League men var väldigt starkt hemma – besegrade bland annat Manchester United, Everton och Tottenham. Men man har förlorat en hel del spelare. Nottingham är inte dåligt och kan mycket väl ta en pinne. Jag minns Nottingham som väldigt kryssiga förra säsongen.

7. Crystal P-Leicester 2
Det verkar vara lite virrigt i Crystal P. Klubben var under förvaltning fram till juni då de nya ägarna tog vid, men tydligen tar pappersarbetet tid och det är inte säkert man får använda spelare man värvat efter juni. Hursomhelst är Neil Danns avstängd efter ett rött kort i slutet av förra säsongen. Leicester var fjärde bästa bortalag förra säsongen, 8 7 8, och besegrade bra lag som Middlesbrough, Reading, QPR, Blackpool, Preston…och Crystal P. De senaste två säsongerna har Leicester inlett med seger i ligan.

8. Leeds-Derby 1×2
Nykomlingen Leeds kan komma att överraska i år. Laget är upphåsat av många experter och hemma är man svårslaget när man har 40 000 pers i ryggen. Men 60% streck på Leeds känns mycket då Derby kan störa de flesta lag om allt stämmer. Skulle smaka med en tvåa till under 20%

9. AIK-Brommapojkarna 1
Nils-Eric Johansson är avstängd i AIK och Sinan Ayranci i BP. Krysset var länge med men det är en alldeles för tuff omgång för att gardera BP. AIK ligger NÄST SIST och man kan inte snålspela längre om man ska upp över nedflyttning- och kvalstreck. Tre poäng är det som gäller om inte gapet ska bli för stort till de närmast ovanliggande lagen. Man har ändå helt okej hemmastats och slår man MFF på Råsunda då ska man fan kunna rå på BP. Snälla snälla, inte 0-0.

10. Gefle-Åtvidaberg x
Svårt att motivera ett säkert kryss. Alldeles för mycket streck på Gefle i den här matchen tycker jag – uppåt 60% – trots att Gefle är väldigt uddlösa utan Gerndt i anfallet. Dessutom har man endast EN hemmaseger i år. Apropå målsnålt så har ÅFF inte gjort mål på tre matcher och den senaste bortamatchen mot GAIS slutade 0-0. Repris mot Gefle?

11. Halmstad-Elfsborg 1 2
Mittbacksklippan Zvirgzdauskas tillbaka i Halmstad efter avstängning. Kan vara slitet i Elfsborg efter allt matchande med CL-retur på bortaplan i veckan. Trots att mer än halva säsongen har gått så har inte Halmstad mött riktigt bra motstånd på hemmaplan i år, förutom när man slog Blåvitt senast. Men varken lag som KFF, ÖSK, MFF, HBG har gästat än så den relativt bra hemmastatistiken 5 1 2 kanske inte riktigt berättar hela sanningen. Förlusterna har förresten kommit mot Mjällby och Häcken.

12. Häcken-IFK Göteborg 1
Inte helt lättmotiverat det här eller. IFK åkte ur CL mot AZ i veckan efter en bra insats hemma (1-0-seger). Nu ställs ett sargat Göteborg mot en hungrig lillebror i BK Häcken, som garanterat växer ett par storlekar när man får fulfint blåvittrandigt besök. Ofta målrika möten lagen emellan och ofta slutar matcherna inte med ett oavgjort resultat.

13. Kalmar FF-Trelleborg 1x
Skrällvarning! Trelleborg har bra flyt just nu och har faktiskt fyra raka segrar i serien. KFF är sargat av skador och cupäventyr i Bulgarien. Dessutom är hemmaspelet sådär i år och jag tror att man får det tufft med Trelleborg. Kan inte riktigt se hur TFF ska ta sin femte raka ligaseger – man har trots allt inte stött på sånt här tufft motstånd under sin segersvit (2xGefle, Halmstad och GAIS).

Packa jesussandaler och pannband så ses vi på Arlanda!

Utgångsrad: 2, 1, 1, 2, 1, 1, 2, 1, 1, x, 2, 1, 1

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.