Stryktipset, vecka 27 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 27

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=caKxjLdHvFw&feature=related]

Ruggigt svår omgång  i dag och jag chansar lite för att komma åt jackpoten. R-0-7-16 med två matematiska tecken. 96 kr.

1 Brage-Ängelholm 1x
Jag har haft en tendens att underskatta Brage i många matcher. Men inte nu. Trots bra form hos ÄFF så tror jag inte att man tar mer än en poäng. Brage får tillbaka ett par spelare efter avstängning.

2. Ljungskile-Öster 1
Fredrik Bild och Mario Vasilj saknas i Öster. Man ska inte ha någon chans mot Ljungskile. Spik.

3. Arameiska-Syrianska-Forward x2
Niklas Klingberg gör sin sista match i Forward innan han försvinner till Degerfors. Forward har haft skadebekymmer i början av säsongen, men har nu fått kontroll på truppen och på spelet. Jag tror stenhårt på att Forward tar poäng mot Arameiska-Syrianska som tar fler poäng borta än hemma.

4. Carlstad-HTFF 1
Hammarby får klara sig utan både Erik Figueroa och Marcus Törnstrand i backlinjen. Carlstad får tillbaka spelare och jag tror att man avslutar vårsäsongen snyggt genom att ta alla pinnarna vilket skulle innebära att HTFF får inkassera sin första bortaförlust för säsongen.

5. Gröndal-Vasalund x2
Vasalunds bortaspel imponerar – tre vinster och en oavgjord på fyra senaste bortamatcherna. Den förlustfria sviten bryts inte mot Gröndal.

6. Valsta Syrianska-Boden 1
Flera avstängningar i iskalla Boden som borde vara en munsbit för Valsta som slog HTFF borta senast.

7. Sylvia-Torslanda 1 2
Ja jag vet att Sylvia har fem raka segrar, att man toppar tabellen och att man borde köra över Torslanda. Kan försöka motivera det då: Sylvia tar fler poäng borta än hemma. Senaste hemmasegrarna har man tagit mot Norrby och Skövde, lag med usel form. Innan dessa segrar har Sylvia bara vunnit en av fyra hemmamatcher. Torslanda har inte usel form utan två raka segrar. Man slog Sylvia borta förra säsongen. Hursomhelst så bör Sylvia vinna klart…men jag vill komma åt jackpoten.

8. Lund-Qviding x2
Lund börjar vackla nu efter en succéartad säsongsinledning. Nu är viktige backen Fredrik Jönsson avstängd efter frilägesutvisning senast. Jag tror mycket på poäng till Qviding som har två raka segrar i ryggen.

9. Norrby-Rosengård 1×2 (M)
Försöker att komma fram till något vettigt, men det går bara inte. Vidöppet och helgardering.

10. Skövde-Sleipner x2
Tränarbyte i Sleipner kanske bäddar för skräll mot Skövde som tagit en poäng på de fyra senaste matcherna. Garderar tvåan.

11. Värnamo-Lim.Bunkeflo 1
Tre raka segrar för Värnamo kommer att bli fyra mot Limhamn.

12. Frölunda-Husqvarna x2 (M)
Luktar kryss lång väg mellan två som har svårt att vinna. Matchen kommer att spelas på Frölundas nylagda konstgräs vilket kanske bäddar för en hemmaseger. Men jag tror inte det. Intressanta nyförvärv i Husqvarna och man kan mycket väl ta tre poäng…och sin första bortaseger. Men som sagt, luktar kryss lång väg. Frölunda har tagit två poäng på sina fyra senaste hemmamatcher och gjort ett mål.

13 Umeå-Syrianska Kerburan 1 2
Umeå är klara favoriter och kan mycket väl köra över Kerburan. Jag tror på en chansrik match med många mål och tar bara bortalaget till vara på sina möjligheter så är inte en skräll någon omöjlighet. 65% på ettan är alldeles för högt.

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.