Stryktipset, vecka 11 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 11

Hej igen, fellow stryktipsers!

10 rätt förra veckan med rejält smak på mer. Klurigare omgång nu med flera matcher som kan gå lite hursomhelst. 128-kronorssystem och sju halvgarderingar som vanligt och jag tror nog att det kan bli tvåsiffrigt den här veckan också. Vad tror du?

1) Brommapojkarna-AIK  x2
Ett revanschlystet AIK är det som kommer på besök hos BP. Eller ja, matchen är flyttad på Brommapojkarnas begäran till Råsunda vilket också kanske bäddar för AIK. 0-0 i premiären hemma mot nykomlingen Mjällby är inte ok, speciellt inte när det var  bortalaget som stod för det bästa spelet. Nu lägger svenska mästarna i en extra växel tror jag. Men BP är inte att räkna bort och man klarade sig bra borta mot Helsingborg (0-1-förlust) i premiären trots utvisning på Nordfeldt i målet redan efter 28 minuter. Nu vaktar Benny Lekström och kanske…kanske kan BP kriga till sig en poäng. Skicket på gräsmattan är ett orosmoment.

2) Everton-Bolton 1
Everton är snuskigt bra. Blir sju raka hemmasegrar om man vinner här – så många matcher i rad har man inte vunnit sedan 1990. Bland dessa sju har man bland annat besegrat Chelsea, Man C och Man U. Bolton däremot är snuskigt ojämna, men i form – dock har man inte gjort mål i Liverpool mot Everton på fyra säsonger. Och man har inte skrällt borta mot något topplag den här säsongen. Nu ställs man mot Premier Leagues kanske starkaste hemmalag. Everton vinner det här!

3) Portsmouth-Hull 2
Svåraste matchen på kupongen enligt min mening. Portsmouth har ingenting att spela för nu när man har fått nio poängs avdrag för sin dåliga ekonomi. Visst man kan spela för äran och för sin hemmapublik, men jag tror att Hull tar det här på ren motivation. Visst, man har inga bortasegrar den här säsongen, men nu har man verkligen chansen. Dessutom har man bytt tränare i veckan, till Iain Dowie vilket kanske kan påverka till det positiva. Vill man spela i högsta serien nästa säsong så måste man ta poäng här – helst alla tre om de ska göra mig riktigt glad.

4) Stoke-Tottenham 2
Stoke är starka hemma, men har gjort ganska svaga insatser mot topplagen. Beattie och Diao saknas. Tottenham är i grymt slag och har bara förlorat två matcher på hela 2010, men samtidigt är inte bortaformen helt fläckfri. Dessutom har man omspelet mot Fulham i FA-cupen på onsdag att tänka på, vilket är grymt viktigt. Men jag tror att man tar det här – bara 42% streck på Tottenham är väldigt bra.

5) Sunderland-Birmingham 1x
Hemmalaget verkar ha hittat lite form och spelar bra för tillfället. Har inte förlorat hemma på Stadium of light sedan 15 december, då mot Aston Villa. Sammanlagt två torskar hemma och Birmingham kommer inte att ändra på det. Men krysset ska med.

6) Wigan-Burnley 1
Ruggigt svårt. Wigan är dåliga, även fast man skrällvann mot Liverpool för inte så länge sedan. På de senaste åtta hemmamatcherna har man bara vunnit mot Liverpool. Fyra förluster och tre oavgjorda. Och på de senaste 12 tävlingsmatcherna har man bara slagit…Liverpool. MEN. Burnley är kass. Och superkass borta. Inte vunnit en enda match och har EN oavgjord – mot Man C av alla lag. Bästa målskytten Steven Fletcher är tillbaka efter sin handskada och kanske kan han kanske bädda för en skrällpoäng för ett vilt kämpande Burnley? Hoppas inte.

7) Middlesbrough-Reading 1  2
Middlesbrough har inte fölorat sedan Cardiff kom besök den 13 december och vann med 1-0, men samtidigt har man ganska svag form och har bara vunnit en match på de sex senaste matcherna. Bortalaget har fyra raka segrar i ligan, men alla har varit på hemmaplan. Facit under februari/mars är fantastiskt bra då man vunnit 8 av 9 matcher i ligan. Det måste man respektera. Full fart framåt är det som gäller…på gott och ont.

8 ) West Bromwich-Preston 1
WBA ligger tvåa i tabellen och nu är det inte långt kvar tills man är tillbaka i Premier League. Men vill man dit då måste man vinna sådana här matcher. Ruggigt starkt att slå erkänt starka Swansea på bortaplan i veckan och stärkta av den vinsten så tror jag man tar sin fjärde raka seger i ligan här. Preston är inte dåliga. Hemma. Men på bortaplan har man inte presterat bra, speciellt inte mot topplagen och den enda skräll man bjudit på kom i september då man lyckades besegra Leicester. WBA vinner.

9) Blackpool-Crystal P 1x
Två raka förluster för Blackpool i ligan men tre raka hemmasegrar. Torskarna borta mot WBA och Sheffield U är inget att snacka om, det är bra lag och ingen förväntar sig att Blackpool ska ta poäng där. Hemma är dock förväntningarna skyhöga. Men nu tror jag att man kan få vissa problem. Crystal P får man inte underskatta, det är ett lag som kan spela jämnt med de bästa på bortaplan och det har man visat under säsongen då man bl a vunnit mot Reading och WBA samt spelat oavgjort mot lag som Cardiff, Swansea och QPR. Jag tror att man kan kriga till sig ett oavgjort resultat här med, precis som man gjort de senaste två säsongerna.

10) Doncaster-Sheffield U 1x
Klurigt. Doncaster smyger med i ligan har vunnit tre av de fyra senaste matcherna, även fast det satt långt inne mot Peterborough senast när man avgjorde i slutminuten. Sheffield har SJU raka förluster borta och inte vunnit på bortaplan sedan 5 december. Man vinner inte idag heller.

11) Ipswich-Barnsley 1
Ipswich har inte förlorat hemma sedan september(!) och är såklart mycket svåra att besegra. Barnsley har bara spelat en oavgjord på de senaste 16 matcherna. Historiskt sett har Ipswich ganska lätt för Barnsley och ofta blir det målrika matcher. Det blir seger för Ipswich, även fast bortalaget på en bra dag kan skrälla mot vilket gäng som helst.

12) QPR-Swansea 1x
QPR har tre raka hemmasegrar, mot bland annat serietvåan West Bromwich. Swansea har inte förlorat två matcher i rad under hela säsongen och nu är man såklart sugna på att revanschera sig efter torsken mot just nämnda WBA. Ruggigt stark defensiv hos gästerna kan bädda för en mållös match, men jag måste nog ändå gardera med en etta känner jag. QPR vann förra säsongen när Swansea kom på besök.

13) Sheffield W-Derby 1 2
Trots att Sheffield bara dragit in måttliga fem poäng på senaste fyra matcherna så måste man ta i beräkning att de mött Leicester (hemma, vinst, 2-0), West Brom (borta, förlust, 0-1), Swansea (borta, oavgjort, 0-0) och Preston (borta, oavgjort, 2-2). Det är ett enormt starkt motstånd och jag tror att man får belöning i form av tre poäng här mot ett Derby som inte vunnit borta sedan man ställdes mot tabelljumbon Peterborough i mitten av januari. MEN tradition är tradition och Derby har besegrat Sheffield W sex av de nio matcher som de spelat i Sheffield. En match har slutat i Sheffield-seger. En rolig skrälltvåa får avsluta kupongen!

Vi ses på Arlanda på söndag – glöm inte myggsprayen!

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.