Stryktipset, vecka 2, 12 januari 2013 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 2, 12 januari 2013

Hej gänget! Transferfönstret står på vid gavel och spelare kan hoppa ut och in precis hur de vill. Så håll i kupongerna fram till matchstart så ni vet vilka lirare som lämnar eller tillkommer. Jag testar R-0-7-16 (12) + 1 hel och två halv. 192 spänn. Glöm inte att det är jackpot på över 10 millar den här veckan också så krydda ordentligt med garderingar! 🙂 Lyck till! /BB

1. Aston Villa – Southampton 1(x2) M
Aston Villa – denna ständigt återkommande varböld på tipskupongens annars så babysläta rumpa. En defensiv värre än när jag själv huserade i BK Forwards P7-gäng på tidigt 80-tal och en offensiv som stundtals kan mäta sig med riktigt bra lag. ångestmöte mot Southampton då både lagen slåss för att hålla sig ovanför nedflyttningsstrecket, men där Villa har så mycket mer att förlora. Inte en snöbolls chans i en finsk bastu att jag lämnar Villa ogarderad. Minst kryssgardering.

2. Everton – Swansea 1 (2) M

En Swansea-pinne mot Everton borde inte vara någon omöjlighet – runt 60% på ettan (lär stiga) tycker jag är för högt som ofta är inblandat i snortajta matcher. Michu och Graham imponerar i Swanseas anfall och jag tar med en rolig skrällgardering.

3. Fulham – Wigan 1(x) M

Fula Skinkan övertygar inte direkt och ständigt underskattade Wigan kan mycket väl skrälla på Craven Cottage om allt klaffar. Mittfältaren Roger Espinoza kan eventuellt debutera för bortalaget. Båda lagen har en del lirare på skadelistan. Utgångsettan är given, men om plånboken om sambon tillåter så behöver inte en gardering vara fel.

4. Norwich – Newcastle 1

Oj vad det går uselt för Newcastle just nu – på de 14 senaste tävlingsmatcherna har man bara två vinster och ett kryss, resten är förluster. I ligan har man fortfarande inte vunnit på bortaplan i år och har fem raka torsk på resande fot. Förändras det mot Norwich…i Norwich? Jävligt tveksamt. Ba har lämnat ett avgrundsdjupt hål efter sig och Ameobi är avstängd. även osäkert om Cissé kommer till spel. Två raka hemmaförluster för Norwich (Chelsea och City) och man är nog väldigt sugna på att komma in i vinnarspåret igen. Etta.

5. Reading – West Bromwich 1(x)
Skadekrisen i WBA har lugnat ner sig en aning, men man har fortfarande en handfull lirare borta, bl a viktige Jonas Olsson. Hyfsad intakt trupp hos Reading som dock har en av de svagaste trupperna i hela serien. Livsviktigt för Reading (som vanligt) som har fem poäng upp till säker mark ovanför strecket – jag ger laget bra poängchans då man sköter sig ganska bra hemma. Helgardera om ni har råd.

6. Stoke – Chelsea (x)2
Terry troligtvis fortsatt borta för Chelsea, och det samma gäller Cech i målet. Dembo Ba debuterar troligtvis i seriespelet. Tre poäng borta mot Stoke är inget man bara hämtar hem – man har inte förlorat hemma i ligan på SJUTTON omgångar. Chelsea har en enormt hög högstanivå, men just nu 54% på tvåan tycker jag är ett skämt med tanke på hur ojämnt Chelsea agerar. Pass upp för Stoke!

Veckans halvtidsunderhållning.

7. Sunderland – West Ham 1(x)
West Ham har lånat in anfallaren Chamakh från Arsenal och kanske kan han ställa till det mot Sunderland som har problem med skador i backlinjen. Hemmaformen hos Sunderland imponerar inte och varningens finger för Västra Skinkan som kan överraska på Stadium of Light.

8. Barnsley – Leeds (x)2
Craig Davies har lämnat Barnsley för Bolton. Slamp-Leeds får tillbaka några spelare efter skador och sjukdom och kan matcha en ganska stark elva. Tabelljumbon Barnsley är fortsatt utan ny tränare efter att man sparkat Keith Hill och visst är man lite av en underdog i derbyt mot Leeds, men helt borträknat är man absolut inte.

9. Bolton – Millwall 1(x)
Bolton har värvat anfallaren Craig Davies som sagt och han kan eventuellt debutera. Hemmalaget blandar och ger och även fast man ska vara favvo hemma mot Millwall så kan gästerna ställa till det om Bolton fortsätter spela ängsligt. 1x hoppas jag räcker.

10. Bristol C – Leicester 2
Leicester öste in mål senast efter en period av måltorka – kanske fortsätter målfesten mot Bristol C som inte håller någon vidare nivå. Jag skulle bli förvånad om inte Leicester åker hem med alla tre poängen. Skador oroar i båda lägren så håll koll på uppställningarna.

11. Burnley – Crystal P (x)2
Anfallarna Paterson och Austin är troligtvis fortsatt borta för Burnley. Mittfältaren Brian Stock avstängd efter sitt röda kort i FA-cupförlusten mot Barnsley. även Crystal P kan tvingas spela utan sin bästa anfallare då Glenn Murray (flest mål i hela Championship) testas sent, men kan ev lira.

12. Huddersfield – Birmingham (x)2
Huddersfield har lånat in Neil Danns från Leicester och han kommer troligtvis få speltid, och det lär behövas rotation i lagen efter den bedrövliga insatsen i 1-6-förlusten borta mot just Leicester senast. I Birmingham tränar Paul Caddis, Jonathan Spector, Peter Lovenkrands och Marlon King efter skador och någon eller några kan vara tillbaka redan nu. Hursomhelst så har man ändå en jävla massa folk på skadelistan.

13. Middlesbrough – Watford 1
Försvararna Andre Bikey, Seb Hines och George Friend samt mittfältarena Faris Haroun och Emmanuel Ledesma tränar för fullt igen efter skador och en eller två kan säkert vara redo för spel redan mot Watford. Två lag som går bra i ligan och procenten på ettan börjar sticka iväg – precis som den ofta gör i match 13 på kupongen. Gardera upp ettan om ni har råd.

Packa nagelfil och Colgate så ses vi på Arlanda på söndag!

BERMUDABENNY

[email protected]

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.