Stryktipset, vecka 1, 5 januari 2013 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 1, 5 januari 2013

13 rätt på ramen på Europatipset senast – nu försöker vi oss på Stryktipset som ser klurigt ut. Bara FA-cupmatcher på kupongen så avvakta in i det sista med att lämna in lappen innan ni sett vilka lirare som lagen ställer på planen. Alltid några skrällar i FA-cupen så använd garderingarna väl. Mitt förslag: R-3-3-24 (12) + tre halvgarderingar. 192 kr. Dagens spelförslag tillägnar jag min vän Jakob som nyligen fått en dotter – grattis J-bone!

1. Aston Villa – Ipswich 1 (2) M
Villa är Premier Leagues kanske formsvagaste lag och försvarsspelet ser allt annat än vasst ut. Henderson och Orr får inte spela för Ipswich då de är cupspärrade. Utgångsetta, men beroende på uppställningar så kan det till och med bli en helgardering för mig.

2. Barnsley – Burnley 1(x2)
Barnsley ser ut att förlora anfallaren Craig Davies till Bolton – dessutom skadade sig hans forwardkollega Tudgay i senaste matchen och kan eventuellt missa. Keith Hill har sparkats som tränare för hemmalaget och klubben letar efter ersättare i skrivandets stund. Minst sagt turbulent i hemmalaget alltså. även Barnsley har lite problem – McCann, Paterson och Marney testas sent då de dras med skavanker. Succéanfallaren Charlie Austin dras även han med skada och lär vilas. Ovisst.

3. Bolton – Sunderland (1x)2
Fiasko för Bolton i Championship och mycket ska till för att man ska nå en kvalplats i serien. Man har en nästintill skadefri trupp och frågan är hur man ställer upp mot Sunderland som inte heller imponerar i Premier League. Cattermole, Brown och O´Shea dras med skador. Jag helgarderar, men avvakta startuppställningar innan ni lämnar in era kuponger.

4. Charlton – Huddersfield 1(x2)
Bekymmer för Charlton som har mängder av skador – senast på försvararna Leon Cort och Lawrie Wilson. Dessutom återvänder tre inlånade lirare till sina respektive klubbar (Seabourne, Hulse, Frimpong). Nu ställs man mot ett Huddersfield som har tio raka utan vinst, men som också ställts mot mestadels starkt motstånd.

5. Crawley – Reading (1) 2
Både Crawley men framförallt Reading brukar trivas ganska bra i FA-cupen. Reading har det tufft i ligan och vill nog komma in i vinnarspåret igen – då är väl ett League One-lag ganska passande motstånd? På pappret ja, men i praktiken så kan det bli en svår uppgift. Viss rotation att vänta i Reading, men jag tror inte att det behöver vara negativt.

6. Crystal P – Stoke (x)2
Stoke har varit riktigt starkt i FA-cupen de senaste säsongerna och åkt ut mot bra gäng som Pool, City och Chelsea. Man matchas dock hårt just nu och rotation är att vänta – eventuellt får Michael Owen starta. Crystal P ligger trea i Championship och agerar mycket starkt hemma. Helgardering behöver inte vara fel.

Veckans halvtidsunderhållning.

7. Derby – Tranmere 1(x) M
Craig Bryson, Gareth Roberts och Jamie Ward stod över senaste matchen för Derby och är de inte 100% så kommer de nog inte att riskeras. Derby kan hursomhelst matcha ett hyfsat starkt lag. Tranmere toppar League One och frågan är hur fokuset är nu – full satsning på ligan eller rida vidare på ligaframgångarna i FA-cupen? De kommer ju hursomhelst inte lägga sig ner och dö utan fajt. Given utgångsetta. Kryddning behöver inte vara fel.

8. Fulham – Blackpool 1
Här beror det ju helt på vilket gäng som Fula Skinkan väljer att lira med – finns ju en jäkla massa bra spelare, men lämnas de utanför truppen så ökar såklart chanserna för Blackpool att skrälla på Craven Cottage, men formen är verkligen inte bra hos gästerna och man kommer att få det tufft.

9. Leeds – Birmingham 1
Hemmalaget får tillbaka försvararen Aidy White efter avstängning. Anfallaren Luciano Becchio testas sent men kan starta. Jerome Thomas har återvänt till WBA efter lån. I Birmingham har inlånade yttern Robert Hall imponerat, men hans klubb West Ham har sagt nej till hans deltagande i FA-cupen. Problem i anfallet då Zigic är avstängd och King är en av en handfull lirare på skadelistan. Etta.

10. Manchester C – Watford 1
Alltså, jag gillar ju Watford. Men så jävla mycket gillar jag dem inte så att de får en gardering av mig. Finns ju en hel del duktiga lirare i City så Watford bör inte vara ett större bekymmer. City har f ö gjort mål i de 26 senaste tävlingsmatcherna hemma. Watford gör också mycket mål – på de senaste 19 tävlingsmatcherna på bortaplan har man blivit nollade endast en gång.

11. QPR – WBA 1(x)
DJ Campbell, Rob Hulse och Jay Bothroyd har återvänt till QPR efter utlåning – och alla väntas på något sätt deltaga i mötet mot WBA som kommer få en svettig afton. Bortalaget saknar troligtvis Jonas Olsson, Steven Reid, Claudio Yacob och Goran Popov pga skador och ytterligare ett gäng lirare testas sent inför matchen. Bra självförtroende hos hemmalaget efter skrällseger borta mot Chelsea i senaste ligamatchen.

12. Sheffield W – MK Dons 1(x) M
Tränare Dave Jones tros rotera ordentligt i Sheffield W som ligger rejält pissigt till ligan där man måste börja ta poäng för att inte åka ner i League One igen. Nu ställs man mot MK Dons som trots många skador sköter sig hyfsat i ligan och har chans att störa.

13. Southampton – Chelsea 2
Inget snack om vilket lag som är favorit att ta hem denna match. Chelsea må ha Terry skadad och man eventuellt roterar i truppen, men visst ska man kunna ta sig vidare i cupen ändå. Nära 60% på tvåan är dock lite högt så garder om ni har råd.

Packa babyolja och nackkrage så ses vi på Arlanda på söndag!

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.