Stryktipset, vecka 52, 29 december 2012 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 52, 29 december 2012

Hej gänget! Här kommer veckans och årets sista stryktipsförslag – nu avslutar vi 2012 med en fin lördag tycker jag! R-3-3-24 (12) + tre halvgarderingar. 192 kr. Lycka till! /BB

1. Aston Villa – Wigan 1(x2)
0-12 på de två senaste matcherna för Villa är ju inte överdrivet imponerande. även fast Wigan är sämre än Spurs och Chelsea så tycker jag att man har ett slagkraftigt gäng som mycket väl kan störa Aston Villa som kan komma att överstreckas.

2. Fulham – Swansea 1

Fula Skinkan har sviktande form men nu tror jag att man har en bra chans mot Swansea som tvingas klara sig utan skadade Michu som varit en nyckel i det offensiva spelet. Och även fast Swansea ser ut att få tillbaka Angel Rangel och Pablo Hernandez så tror jag att man får det jobbigt på Craven Cottage. Max lyxkryss?

3. Manchester U – WBA 1
United hade det kämpigt mot Newcastle senast men lyckades ändå vända och vinna. Jag tror man gör det rätt från början mot WBA som måste få mycket att klaffa om man ska överraska.

4. Norwich – Manchester C (x)2 M
Hm, ja City blandar och ger minst sagt och ger man inte 100% borta mot Norwich då kan man få problem. Norwich förlorade visserligen i senaste hemmamatchen mot Chelsea men innan dess hade man fem raka hemmasegrar, mot bl a Arsenal och United. Helst helgardering.

5. Reading – West Ham 1(x)
Inget sexigt möte direkt mellan två lag som långt ifrån briljerar, men jag har en liten känsla av att Reading tar poäng. Man har styrt upp spelet de senaste matcherna och hemma har man faktiskt skött sig bra den här säsongen – tre förluster (Tottenham, United, Arsenal) fast bara en seger (Everton). Resterande fem hemmamatcher har slutat oavgjort.

6. Stoke – Southampton 1
Shawcross och Cameron avstängda i Stokes försvarslinje men man ska ändå ha bra chans mot Southampton som inte imponerar på bortaplan. Runt 67% på Stoke just nu och det lär stiga – ett lyxkryss behöver inte vara fel.

Veckans halvtidsunderhållning.

7. Bolton – Birmingham 1(x)
Instabila Bolton får tillbaka sin lagkapten Kevin Davies efter avstängning. Han kan behövas – två raka torsk för Bolton och en lång väg upp till en topp sex-placering. även Birmingham är ett lag som överraskat negativt under säsongen och på bortaplan är man långt ifrån stabilt.

8. Burnley – Leicester 1(x2)
Fyra raka utan vinst för Leicester och tre raka utan att göra mål. Lossnar det mot Burnley? Inte helt omöjligt, men Burnley har gjort mål i alla utom en hemmamatch den här säsongen och med Ings och Austin framåt så kan man aldrig riktigt räknas bort.

9. Barnsley – Blackburn (x)2
Henning Berg har fått kicken som Blackburn-tränare efter tio matcher och 57 dagar vid rodret. Inte så konstigt kanske när laget bara tagit en pinne på de sex senaste matcherna. Markus Olsson tillbaka efter skada i ett än så länge tränarlöst Blackburn. Barnsley får tillbaka försvararen Stephen Foster efter avstängning men sedan tidigare har man en hel del lirare på skadelistan. Barnsley har spelat tio raka hemmamatcher utan seger.

10. Cardiff – Millwall 1
Starkt av Cardiff att vända till seger hemma mot Crystal P senast. Intressant match nu när Millwall kommer på besök – Millwall som bara förlorat en bortamatch sedan 29 september mot Cardiff som vunnit alla utom en hemmamatch under hela säsongen. Utgångsettan är given, men en rolig skrällgardering behöver inte vara bortkastad.

11. Middlesbrough – Blackpool 1(x) M
Precis som Cardiff är Boro ett riktigt starkt hemmalaget och vunnit sex av de sju senaste hammamatcherna. Blackpool har förlorat en av tio senaste matcherna men kryssat hela sex av dessa. Boro har några skavanker i truppen så håll koll på startuppställningarna.

12. Nottingham – Crystal P 1(x2)
Efter en enastående inledning på säsongen börjar nu Crystal P slira lite även fast man fortfarande är svårbesegrat – bara en seger på det sju senaste (1 4 2) och man kommer få det svettigt borta mot Forest också. Dock helst helgardering.

13. Wolverhampton – Ipswich 1 (2) M
Wolves imponerar ju inte direkt och över 55% på ettan har jag svårt att ta. Ipswich har bra form och kan ställa till det mot de flesta lagen i ligan – bara förlorat en av de sju senaste ligamatcherna.

Packa stödkrage och kryckor så ses vi på Arlanda på söndag!

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.