Stryktipset, vecka 45, 10 november 2012 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 45, 10 november 2012

Nämen hej! Nu är det dags för Stryktipset igen – jag testar R-3-3-24 (12) + tre halvgarderingar för 192 kronor. Missa inte veckans halvtidsunderhållning som är en riktigt fin balja – kunde (nästan) inte ha gjort det bättre själv! 😉 Ha en fin helg. /BB

1. Arsenal – Fulham 1
Var aldrig nära mot United senast – reducerade till 1-2 med matchens sista spark. Fula Skinkan å sin sida imponerade inte hemma mot Everton där man ändå lyckades få med sig en pinne (2-2). Känns som om Fulham håller på att skramla ihop till en förlust. Wilshere avstängd i hemmalaget. Diarra testas sent i bortalaget. Gunners brukar trivas hemma mot Fula Skinkan – 8 3 0 på de elva gånger man mötts.

2. Everton – Sunderland 1(x) M
Trots ok form så är 70+% på Everton alldeles för högt med tanke på lagets benägenhet att kryssa. Sunderland är förvisso uddlöst men visst kan man kriga till sig en pinne med lite flyt.

3. Reading – Norwich 1
Reading är fortsatt utan seger den här säsongen efter nio spelade matcher, men man har spelat långt ifrån dåligt så snart är det dags för den där efterlängtade första trepoängaren. Kanske nu? Federici ersätter troligtvis skadade McCarty i Reading-målet. Utgångsetta – gardera om ni har råd.

4. Southampton – Swansea 1(x2)
Tabelljumbon Southampton är ju onekligen ett såll bakåt, men man har också förmågan att göra en del mål, framförallt på hemmaplan (nio mål på fem matcher). Hemmlaget får troligtvis tillbaka målisen Artur Boruc efter skada. Swanseas mittbackChico Flores tvingas antagligen stå över matchen pga skada – han har startat sju PL-matcher för laget hittills.

5. Stoke – QPR 1
Stoke är extremt svårtslaget hemma nuförtiden – elva raka ligamatcher utan förlust (4 vinster + 7 kryss), var av många har varit mot riktigt bra motstånd. Mbia avstängd i QPR som precis som Reading står utan någon vinst den här säsongen. Max lyxkryss?

6. Wigan – WBA 1(x)
Två lag som kan slå de bästa när väl allt stämmer – det såg man inte minst förra helgen när Wigan gick och vann borta mot Tottenham. Båda lagen testar några spelare sent men har i stort sett intakta trupper. Jag väljer bort tvåan men helgardera om plånboken tillåter.

Veckans halvtidsunderhållning.

7. Barnsley – Huddersfield (1x)2
Barnsley är inte riktigt att lita och samtidigt som Huddersfield spelar offensiv och trevlig fotboll så blir man ibland straffade. Tre raka torsk för Barnsley och bara tre gjorde mål på dessa – fem raka hemmamatcher utan vinst. Jack Hunt tillbaka efter avstängning i Huddersfield, medan anfallarna Jermaine Beckford och James Vaughan testas sent. Simon Church kan eventuellt göra debut. Helst helgardering.

8. Blackpool – Bolton (x)2
Michael Appleton ny tränare för Blackpool. Det lär inte bli några förändringar efter vinsten mot Sheffield W i veckan. Inga nya skador eller avstängningar i Bolton som lånat in mittfältaren Jacob Butterfield från Norwich. Bolton har mött riktigt tufft motstånd på slutet och visat att man är att räkna med. Jag tror inte att man förlorar detta.

9. Cardiff – Hull 1
Cardiff ska alltid vara favorit när man spelar hemma i Wales – vunnit SAMTLIGA sju hemmamatcher den här säsongen. Nu ställs man mot ett starkt motstånd och Hull kan mycket väl ta poäng om allt klaffar. Om procenten blir för hög så åker det med en gardering för mig!

10. Leeds – Watford 1(x2)
Slamp-Leeds måste börja ta trepoängare nu om man ska hänga med i toppen. Något slags virus har cirkulerat i truppen under veckan, men ingen av de drabbade spelarna missar matchen. Frågan är ju dock om alla är 100%. Watford saknar avstängde mittfältaren Daniel Pudil. Bortalaget kan ställa till det borta mot ett överstreckat Leeds som inte riktigt går att känna igen.

11. Millwall – Derby 1(x) M
Bra form hos Millwall som har åtta raka utan förlust i ligan – dock fem kryss. Anfallaren Henderson och yttern Henry testas sent då de dras med skador sedan matchen i tisdags. även Derby har bra form – en förlust på de åtta senaste och man har definitivt potential att skaka om Millwall.

12. Peterborough – Crystal P 1 (2) M
Serieledande Crystal P fortsätter ösa på och är nu uppe i tolv raka ligamatcher utan torsk. Peterborough kommer att ösa på som vanligt och det brukar bära…eller brista. Lite inne på 1 2.

13. Wolverhampton – Brighton 1(x)
Bara två inspelade poäng på de fem senaste matcherna för Wolves som var tänkt att ta sig tillbaka till Premier League direkt. Nu måste man vända den negativa trenden för att haka på i kampen om en plats i topp 6. Brighton är inte oävet så det är bara att helgardera järnet om ni har råd!

Packa vuxenblöjor och spandexbyxor så ses vi på Arlanda på söndag!

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.