Stryktipset, vecka 38, 22 september 2012 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 38, 22 september 2012

11 miljoner i jackpot alltså. Vad ska ni göra för pengarna? Själv tänkte jag bränna allting på mutor till öSK:s resterande motståndare den här säsongen – lätt värt! 😉 Svår rad den här veckan! Jag testar R-3-3-24 (12) + tre halvgarderingar. 192 kronor. Lycka till!

1. Chelsea – Stoke 1
Andy Wilkinson avstängd i Stoke medan Chelsea har en hyfsat intakt trupp. Frågan är om 2-2-matchen mot Juventus i veckan sitter i benen och att man väljer att rotera lite. Hursomhelst så har man ett starkare lag och trivs vanligtvis mot Stoke – sedan mars 2010 har man mötts på Stamford Bridge fyra gånger, Chelsea har vunnit samtliga med totalt 12-0 i målskillnad.

2. Southampton – Aston Villa 1
Inget nytt hos tabelljumbon och nykomlingen Southampton medan Villa har Chris Herd och Fabian Delph tillgängliga efter skador. Men frågan är om man gör några förändringar med tanke på att man tog sin första seger senast i hemmamatchen mot Swansea. Det skulle vara om man lät nye anfallaren Benteke starta matchen – han hoppade in senaste och satte 2-0. Southampton har visserligen öppnat säsongen med fyra raka torsk, men det har varit mot extremt bra motstånd och det är bara en tidsfråga innan man tar sina första poäng. Chansspik.

DnB-ettan finnst till 1.70 på Unibet. Rygga här.

3. West Bromwich – Reading 1(x) M
Anfallaren Odemwingie avstängd efter hans röda kort mot Fulham senaste – förlust med 0-3 då. Men man har andra riktigt bra anfallare att slänga in…och då tänker jag framförallt INTE på Markus Rosenberg! 🙂 Mer på Lukaku och Fortune. Man hoppas att få mittbacken Reid åter efter skada. Inte mycket nytt i Reading som tillsammans med Sunderland har spelat en match mindre än alla andra i Premier League. över 70% nu på ettan – det kan jag inte acceptera. WBA ska såklart vara favoriter men gardera upp ettan beroende på var ni drar er procentgränst.

4. West Ham – Sunderland 1(x) M
Inga nya skador i något av lagen, men båda har spelare borta sedan tidigare, bl a Carroll i Västra Skinkan och Adam Johnson i Sunderland. Elva raka bortamatcher i Premier League för Sunderland utan vinst, men hela åTTA av dem har slutat med kryss. West Ham har spelat två hemmamatcher i ligan hittills, vunnit båda och har 4-0 i målskillnad.

5. Wigan – Fulham 1(x2)
Försvararen Alcaraz testas sent i hemmalaget, annars är det inga nya problem för Wigan. Bryan Ruiz eller Mladen Petric ska vara redo för spel igen och någon av dem spelar antagligen jämte Berbatov i anfallet. Fula Skinkan är inget vidare bortalag och utgångsettan känns bra för mig. Men den bör garderas.

6. Crystal P – Cardiff (x)2
Anfallaren Dikgacoi som gjort mål i de två senaste matcherna för Crystal P riskerar nu missa pga skada. Lite anfallsproblem hos gästande Cardiff också där både Maynard och Bellamy dras med skador. De testas sent så håll koll på startuppställningarna. Båda lagen har sedan tidigare redan lirare på skadelistan. Tre raka utan torsk (två vinster + ett kryss) för Crystal P och tre raka segrar för Cardiff – och i de tre matcherna har mittfältaren Peter Whittingham gjort FEM mål. Imponerande!

Veckans halvtidsunderhållning.

7. Derby – Burnley 1
Derbys duktige anfallare Nathan Tyson stod över i 3-2-segern över Charlton senast pga en halsinfektion. Han testas sent till den är matchen. Burnley kan få tillbaka sitt anfallsess Charlie Austin efter skada. Derby ska vara favorit till att ta det här, men procenten börjar bli lite hög. Burnley har vunnit de två senaste mötena borta mot Derby. Skrällgardering behöver inte vara fel.

8. Ipswich – Charlton 1
Krisstämpel på Ipswich som bara har en inspelad poäng och två gjorda mål på de fyra senaste matcherna. Anfallaren Paul Taylor testas sent hos hemmalaget. Men eftersom Taylor ännu inte gjort mål så kanske det är bra att det blir lite rotation där framme bredvid Chopra. Inget nytt på skadefronten för Charlton där nye anfallaren från StokeRicardo Fuller eventuellt får starta för första gången. även Charlton har fyra raka utan vinst och tre raka torsk, så det är inget omöjligt motstånd som Ipswich ställs emot. Jag tror på ettan.

9. Leeds – Nottingham 1(x)
Anfallaren McCormack definitivt borta för Leeds, han återkommer troligtvis inte förrän om ca åtta veckor – man har spelat två matcher utan honom, och förlorat båda. Nottingham har fortfarande inte förlorat den här säsongen – på sex matcher har man två segrar och fyra kryss. Mittfältaren Guedioura avstängd för Forest som förra säsongen vann det här mötet med 7-3(!)

ö2,5 mål finns till 1.92 på Nordicbet. Rygga här.

10. Millwall – Brighton (1) 2
Lagkapten Paul Robinson testas sent för Millwall som sedan tidigare har en del lirare på skadelistan. Man har förvisso två raka torsk och 1-6 i målskillnad i dessa, men motståndet har varit tufft i form av Hull och Cardiff, lag som jag ser som uppflyttningskandidater den här säsongen. Till ligatoppen hör även Brighton som har fyra raka vinster och en stekhet anfallare i Mackail-Smith som gjort sex mål på de fyra matcherna. Utgångstvåa men det hela känns ganska så öppet. Många mål?

ö2,5 mål finns till oddset 2.03 hos Betsafe. Rygga här.

11. Sheffield W – Bolton (1x)2
Försvararen Joe Mattock avstängd för Sheffield W som troligtvis roterar lite i backlinjen hursomhelst efter tre raka förluster och åtta insläppa mål. Ett stort frågetecken för Boltons inlånade mittfältare Jay Spearing som skadade sig senast borta mot Birmingham. Tre raka bortatorsk för Bolton den här säsongen och frågan är om man kan ändra på det nu. Om Sheffield W väljer att ställa en icke helt samspelt backlinje på planen så visst finns chansen till tre poäng för Bolton som har en stark elva även om Spearing missar. Dock är man ingen favorit att luta sig mot.

12. Watford – Bristol C 1(x2)
Mittfältaren Sean Murray troligtvis tillbaka för Watford medan försvararen Cassetti testas sent. I Bristol är försvararen Greg Cunningham och mittfältaren Cole Skuse osäkra till spel. Högerbacken Mark Wilson kan vara aktuell för spel igen, men han testas sent. Fyra raka torsk för Watford men de tre senaste har kommit mot riktigt tufft motstånd.

13. Syrianska – örebro SK 1 (2) M
ödesmatch för mitt kära öSK. Vid förlust eller kryss ser det extremt mörkt ut och superettan är väldigt nära men vid vinst så väcks hoppet en aning. Sharbel Touma och Gabriel Somi tilbaka efter avstängning i Syrianska. öSK spelade riktigt bra borta mot Kalmar senast (vinst 2-1) och gör man något liknande nu så har man bra chans på tre pinnar. Fullt ös framåt! …och stora hål bakåt?

Packa spikskor och suspensoar så ses vi på Arlanda på söndag!

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.