Stryktipset, vecka 34, 25 augusti 2012 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 34, 25 augusti 2012

 

 

Jahopp, då är det väl bara att komma på vad man ska lägga 10,5 miljoner på efter idag då. Jag tror det första jag gör är att köpa skärgårdsstugan jag bor i nu. Resten lägger jag på spelare till öSK. 🙂 Här kommer mitt stryktipsförslag. R-3-3-24 (12) + tre halvgarderingar. 192 spänn. Mycket på spel idag så jag väntar in i det sista med att lämna in kupongerna. Lycka till! /BB

 

1. Djurgården – Helsingborg 1(x)
Mycket som talar för stockholmarna i den här matchen. Formen är väldigt bra, nye Fejazulahu är stekhet samtidigt som motståndet kan vara något slitet. Helsingborg som åkte på däng hemma av Celtic i onsdags (0-2) kan ha fokus på returen nästa vecka. Viktige Atta avstängd i bortaförsvaret. Det är en knepig kupong och det kan ev bli en spiketta här till en ganska trevlig procent. Men när kunde man lita på att ett allsvenskt lag ska vinna?

2. Aston Villa – Everton 1(x2)
Klurig match. Villa känns inte så spännande i år + att man har en hel del på skadelistan. Everton inledde starkt med seger hemma mot United – frågan är om man kan ta ytterligare en vinst här. Svårt i inledningen av säsongen att avgöra var lagen står. Tycker det luktar lite kryss här. 1-1? Helgardering helst.

3. Manchester U – Fulham 1
Fula skinkan fick en kalasstart på säsongen med 5-0 hemma mot Norwich. Men premiär på Craven Cottage mot ett av ligans sämsta lag vs bortamatch mot ett retat United som lirar första ligamatchen på Old Trafford. Nja, lyxkryss om ni har mycket pengar att röra er med. RvP lär spela från start den här gången. åtta raka hemmasegrar mot Fulham för Man U.

4. Norwich – QPR 1(x2)
Som sagt, jätteförlust borta mot Fulham i premiären för Norwich. Inga nya skador som stör i truppen, men nyförvärven bassong och Garrido kan ev debutera. även QPR åkte på en svidande torsk i första matchen (0-5 hemma mot Swansea) och den stora truppen känns långt ifrån samspelt. Till den här matchen får man troligtvis ett välbehövligt tillskott i försvaret av Jose Bosingwa som köpts från Chelsea. Annars är det inget nytt i truppen. Helgardera helst.

5. Southampton – Wigan 1
Nykomlingen Southampton skötte sig bra i premiären borta mot Man C trots att man föll tillslut med 2-3. Jag tror att man har en bra chans att ta revansch för den förlusten här. Man har ett nästintill helt skadefri tupp och man lär inte spara på krutet när man spelar sin första hemmamatch i Premier League på väldigt länge. Man ställs mot Wigan som framförallt är ett ok hemmalag. Borta brukar man ha det tufft. Nu saknas lagets bästa spelare Victor Moses till den här matchen då han är klar för Chelsea. Moses som är lika viktig för Wigan som en annan Moses är för Bibeln! Mittfältarna McArthur och Maloney tvingades gå av mot Chelsea senast och testas sent.

Ettan kan spelas till 2.10 hos Betsson.

6. Sunderland – Reading 1(x) M
Hemmalaget har gjort två tunga värvningar i Steven Fletcher från Wolves och Adam Johnson från Man C. Om jag förstått allt rätt så får Fletcher lira nu medan Johnson måste vänta för att kontraktet skrevs på för nära inpå den här matchen. Det är inga nya skador eller avstängningar i något av lagen, men sedan tidigare dras båda med ett par skador var. Fletcher och Saha kommer bilda ett giftigt anfallspar i Sunderland som ska vara det bättre laget här.

 

 

Veckans halvtidsunderhållning.

7. Tottenham – WBA 1
Kaboul skadad i hemmaförsvaret och mycket tyder på att nye Vertonghen ersätter. Modric kommer inte att spela då han är på väg till Real Madrid men Adebayor är redo för spel efter att övergången från City gått i lås. Och jag skulle gärna se honom på topp istället för Defoe. Fortfarande en del skador i Spurs – bl a Parker och Dos Santos. WBA fick en smakstart med 3-0 hemma mot Liverpool, men jag tyckte man spelade långt ifrån drömfotboll och får svårare här mot Tottenham som är giftigt på White Heart Lane. Inga skador som oroar i WBA där Rosenberg ev kan göra debut. Utångsettan är given, men gardera på större system kanske.

8. Blackburn – Leicester 1(x2)
Märklig situation i Blackburn. Man vann senast hemma mot Hull men tränare Keane buades ändå ut av delar av publiken under hela matchen. Hans avgång krävs fortfarande efter nedflyttningen från Premier League. En inte helt jävla behaglig miljö att lira boll i kan jag tycka. Men samtidigt kanske man som spelare vill bevisa att man ska upp igen, men släpper man in en balja eller två så lär publiken bli ännu värre. Vasse Kazim-Richards (två mål på två matcher) osäker till spel i hemmalaget. Leicester har en del skador sedan tidigare men inga nya avbräck inför den här matchen. Man skapade många lägen i förlustmatchen mot Charlton senast och skapar man lika mycket mot Blackburn så kan det trilla några bollar.

9. Blackpool – Ipswich 1(x) M
Blackpool är det enda laget i serien som har två vinster efter två matcher. Ian Evatt och Barry Ferguson stod över senast i 2-1-segern mot Leeds och testas sent inför den här matchen. Inga nya skador eller avstängningar i Ipswich som öppnat säsongen bra med fyra poäng på två matcher. Michael Chopra är alltid giftig framåt och han avjgorde i 90:e minuten senast borta mot Watford. Fördel Blackpool men Ipswich går aldrig riktigt att räkna bort.

10. Charlton – Hull 1(x)
Anfallaren Ricardo Fuller är klar för Charlton efter en övergång från Stoke, men han lär starta på bänken då både Wright-Phillips och Kermorgant gjorde mål mot Leicester senast. Hull får fortsätta klara sig utan deras bäste målskytt från förra säsongen, Matty Fryatt, som tros vara borta i minst tre veckor till. Hull lirar defensivt och är ofta inblandat i målfattiga matcher och senast mot Blackburn skapade man knappt någonting. Funderar på att singla ettan till bra procent.

11. Peterbrough – Leeds (x)2
Inga nya skador eller avstängningar i Peterborough som inlett säsongen i Championship med två raka torskar. Kan man greja poäng mot Leeds? Mycket möjligt, men långt ifrån självklart. Som ni alla vet vid det här laget så har jag stora problem med Leeds instabilitet och nu ska det bli intressant att se hur man beter sig den här säsongen. Man har trots allt väldigt många nya lirare och kanske agerar man annorlunda i år. Lagkaptenen Peltier kommer att spela trots skadekänningar men mittfältaren Paul Green åkte på en smäll senast och kan vara borta i uppåt åtta veckor. Annars har man en intakt trupp. Chansar bort ettan.

12. Sheffield W – Millwall 1
Hemmlaget får troligtvis tillbaka rutinerade försvararen Anthony Gardner efter skada. Sedan tränaren Dave Jones tog över Sheffield W i mars så är man obesegrat i 16 raka matcher, mestadels i League One, men ändå. Inga nya skador eller avstängningar i Millwall som fortfarande saknar bl a lagkaptenen Paul Robinson. Känns som om detta kan bli en målrik historia.

ö2,5 mål spelas till 2.02 x pengarna på Nordicbet.

13. Wolverhampton – Derby 1(x) M
Wolves får nu klara sig utan yttern Matt Jarvis och anfallaren Steven Fletcher som är klara för West Ham respektive Sunderland. Jarvis har lirat i båda matcherna man spelat i Championship, men Fletcher har ställts över. Förutom att ersätta Jarvis så lär man inte göra stora förändringar i elvan. Anfallaren Theo Robinson kan vara tillbaka Derbys trupp, detsamma gäller försvararen Jake Buxton som faktiskt gjort tre mål under den här säsongen. Utgångsetta, men det är svårt att avgöra hur Wolves står sig i den här serien egentligen. Man vann viserligen senast, men det var mot ett tungt skadedrabbat Barnsley. Kryssgardering bör räcka men Derby är ett svårbedömt gäng.

Packa bettskena och örngott så ses vi på Arlanda på söndag!

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.