Stryktipset, vecka 9, 6 mars 2021 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 9, 6 mars 2021

Visst är det sjukt ändå att jag skrivit över 500 stryktipsförslag! 11 år av det här nu. I stort sett varje vecka. Galet! Den här veckan är det en riktigt rolig kupong tycker jag – här kommer mitt stryktipsförslag. R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Aston Villa – Wolverhampton 1(x2)
• Villa följde upp den fina bortavinsten mot Leeds med en lika ofin bortatorsk mot Sheffield U. Nu kan man dock få tillbaka Grealish efter skada, och det betyder förstås massor. Det lär bli en jämn match mot Wolves och garderingar måste med.

 

2. Brighton – Leicester (x)2
• Det sprudlar inte om Brightons offensiv just nu. Fem raka tävlingsmatcher utan seger och bara två mål framåt på dessa. I senaste matchen borta mot WBA lyckades man bränna TVÅ straffar. Man har endast en hemmaseger på hela säsongen och visst blir det svårt igen när seriens bästa bortalag gästar.

 

3. Sheffield U – Southampton 1(x2)
• Trots spel med en man mindre i ca 35 minuter så lyckades United hålla undan och vinna mot Villa senast med 1-0. Starkt, men nu sållar sig avstängda Jagielka till en redan lång frånvarolista. Nu ställs man dock mot seriens formsvagaste gäng – Southampton har tagit EN poäng på de nio senaste matcherna.

 

4. Bristol C – QPR 1(x2)
• QPR är på väg ned i form med bara en poäng på de tre senaste matcherna. Pearson börjar får ordning på Bristol som brukar trivas riktigt bra mot just Queens Park Rangers (sex raka segrar för City och 12-2 i målskillnad). Men känner mig inte helt bekväm med att utelämna något tecken. Öppet.

 

5. Coventry – Derby (x)2
• Derby föll visserligen med hela 0-4 borta mot formstarka Cardiff i veckan, men då vilades en hel del lirare och det kommer ställas en starkare elva på planen mot Coventry. Viktiga poäng på spel i botten av Championship! Gästerna borde kunna fixa poäng.

 

6. Millwall – Blackburn 1(x)
• Bara en torsk på de elva senaste ligamatcherna för Millwall och sex raka hemmamatcher på The Den utan förlust. Rovers är ruggigt formsvagt med endast en pinne på de sju senaste matcherna och har fyra raka bortaförluster. 1x känns ganska tryggt.

 

7. Reading – Sheffield W 1
• Tungt för Sheffield som har fem raka torsk – i de två senaste har man släppt in avgörande mål i matchslutet. Det är stora skadebekymmer för gästerna och mycket tyder på att kräftgången fortsätter mot Reading. Hemmalaget är inte jättestabilt, men man går sällan mållöst från sina hemmamatcher och det kan räcka långt mot ett vanligtvis uddlöst Sheffield.

 

På NordicBet så får man 100 kr gratis att spela för om man sätter in minst 100 kr som ny kund.

 

8. Swansea – Middlesbrough 1(x2)
• Viktiga poäng för toppen här när seriefyran Swansea tar emot Boro som ligger nia. Visst ska Swansea vara favorit, framförallt hemma i Wales, men gästerna har fin form och hög högstanivå. Man kryssade borta mot serieledande Norwich i januari och vet hur man står upp bra mot topplagen.

 

9. Norwich – Luton 1
• Sex raka segrar för Norwich som nu leder Championship med hela tio poäng. Luton är inte oävet och blir sällan utspelat. Men här blir det förstås riktigt tufft. Luton har gjort minst bortamål av samtliga lag i serien (8 på 17 matcher).

 

10. Stoke – Wycombe 1
• Visserligen tre raka förluster för Stoke men det har också varit mot ruggigt starkt motstånd i form av Barnsley, Brentford och Swansea. Nu blir det lättare emot och kanske sista chansen för Stoke att haka på racet om en kvalplats (tio poäng upp). Tabelljumbon Wycombe får svårt…som vanligt.

 

11. Brentford – Rotherham 1
• LOTTAS. Fördelning: 12-2-2

 

12. Barnsley – Birmingham 1(x) M
• Birmingham är lite som ett mini-Leeds – fruktansvärt vidrigt att ha att göra med och blandar resultat så att man blir skogstokig. Men kan man verkligen besegra Barnsley borta? Det ska väl vara själva faAaaAn om man ska åka dit på det här gänget en gång till. Men men, jag lever farligt och väljer bort tvåan då. 🙂 …så ja, du kan antagligen spika tvåan.

 

13. Preston – Bournemouth (x)2
• Två raka segrar för Bournemouth som naglar sig fast i topp sex. Svag form hos Preston som inte får det att stämma – bara två segrar på de nio senaste matcherna. Preston brukar ha problem mot toppskiktet och får nöja sig med max en pinne.

 

Veckans stryktipskupong

B E R M U D A B E N N Y

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.