Stryktipset, vecka 9, 3 mars 2018 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 9, 3 mars 2018

Många härliga matcher och många härliga extramiljoner i potten! Var hittar du de givna spikarna och de största skrällarna? Här kommer mitt spelförslag: R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Liverpool – Newcastle 1
• Jag får alltid en olustig känsla i magen när Pool är storfavorit, vilket man oftast är. Varför? Är det gamla instabila Pool borta nu, eller finns det chans att man gör bort sig mot Newcastle som kan mycket när man är som bäst? Det ska mycket till, men Liverpool har faktiskt bara vunnit två av de sju senaste matcherna mot Newcastle. Lyxkryss behöver inte vara fel!

 

2. Leicester – Bournemouth 1(x)
• Åttan mot tian – men det sjuka är att inget av lagen kan andas ut ändå. Tio matcher kvar att lira och i en galet jämn tabell så kan varje poäng vara avgörande. Leicester förlorar inte många matcher hemma och jag tror inte på något undantag denna gång. Det brukar dock bli tajta matcher med Bournemouth och en kryssgardering kan det vara värt. Fyra av de fem senaste mötena har slutat oavgjort.

 

3. Southampton – Stoke 1(x)
• Hua vilken ångestmatch i botten av tabellen. Otroligt viktiga poäng på spel och inget av lagen lär vilja gasa på allt för offensivt till en början. Fem av Southamptons sex senaste hemmamatcher har slutat i under tre mål. Lär inte bli någon målfest det här heller. Stoke har endast vunnit en bortamatch i ligan på hela säsongen och jag tror inte på vinst nu heller.

 

4. Swansea – West Ham 1(x2)
• Efter en lång förlustfri svit så föll Swansea senast med 1-4 borta mot Brighton. Dock följde man upp med en 2-0-seger i FA-cupen mot Sheffield W så självförtroendet är nog inte helt borta än. Man ligger fortsatt under strecket, men har bra chans att nu att ta ett steg närmare säker mark. West Ham trivs vanligtvis inte på resande fot och har bara en bortaseger på de åtta senaste försöken.

 

 

5. Tottenham – Huddersfield 1
• Tufft schema för Spurs nu, men man roterade kraftigt mot Rochdale i FA-cupen där bl a Kane och Eriksen inte lirade alls. Visst ska man vara stor favorit mot Huddersfield och man bara kan hålla fokus och inte tänka på CL-returen mot Juventus nästa vecka så ska det nog kunna gå bra.

 

6. Watford – WBA 1(x) M
• Tungt tungt för WBA som verkligen måste börja vinna om det inte ska bli Championship nästa säsong. Borta mot Watford har de flesta lagen det jobbigt på slutet och det vetefan om WBA åker hem med några poäng alls.

 

För mer info om varje match kan ni klicka in på Svenska Spel här.

 

7. Aston Villa – QPR 1
• LOTTAS. 12-2-2

 

8. Bolton – Preston 1(x2)
• Bolton har imponerat hemma – sedan mitten på oktober har man bara förlorat en hemmamatch i ligan (mot Burton av alla lag), så det är inte bara för topplaget Preston att komma och hämta hem tre poäng här. Lika öppet som procenten pekar på. Två högmotiverade lag.

 

9. Brentford – Cardiff 1 (2)
• LOTTAS. 7-4-5

 

 

10. Bristol C – Sheffield W 1(x)
• Sheffield går tungt nu med torskar i ligan och uttåg ur FA-cupen. Sju poäng ned till nedflyttningsstrecket. Bristol har bara en seger på de tio senaste (1 4 5) men faktiskt också mött många bra lag. Hemma är City vanligtvis svårslaget men någon given etta är det inte.

 

11. Derby – Fulham 1(x2)
• Riktigt rolig toppmatch i Championship mellan fyran och femman. Men helt klart är känslan att det är Fula Skinkan som är lite hetare just nu. Derby har visserligen åtta raka hemmamatcher utan torsk, men också kryssat i fyra av de fem senaste. Öppet.

 

12. Millwall – Sunderland 1
• Hemma på The Den är Millwall riktigt starkt den här säsongen och har nio raka ligamatcher där utan förlust. Tabelljumbon Sunderland får det jobbigt – precis som vanligt.

 

13. Nottingham – Birmingham 1(x2)
• Ett klassiskt skinkderby avslutar kupongen. Fyra raka torsk för Birmingham med målskillnaden 0-10. Men det hjälper fanemig inte för jag kan inte lita på Nottingham just nu. Man vann med 5-2 borta mot QPR senast men med tanke på hur instabilt man är så kan man förlora med samma siffror här.

Är du redo för 13 rätt? Ja men då så, lämna in kupongen här.

 

B E R M U D A B E N N Y

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.