Stryktipset, vecka 9, 2 mars 2024 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 9, 2 mars 2024

Woho helg igen! Här kommer veckans stryktipsförslag – R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Luton – Aston Villa 2
• Luton läcker som ett såll och det blir svårt att hålla tätt när offensivt starka Villa gästar. Tvåan kommer först.

 

2. Brentford – Chelsea (1x)2
• Inte en chans att jag förlitar mig på Chelsea här. Visst har Brentford många förluster på sistone, men kollar man på motståndet så är det inte så konstigt – Tottenham, Manchester C x 2 och Liverpool. Sen torsken borta mot West Ham senast, men där stod man upp bra.

 

3. Tottenham – Crystal Palace 1
• Spurs har haft spelledigt sedan 17 februari vilket borde gynna laget. Palace vann med 3-0 mot Burnley, men fick också spela med en man mer i en timme.

 

4. Nottingham – Liverpool (x)2 M
• Liverpools trupp är hårt ansatt av skador och man lirade även FA-cup-match i veckan. Tvåan hade varit självklar i annat fall, men nu försöker jag jobba in en gardering.

 

5. Newcastle – Wolverhampton 1(x2)
• Även Newcastle spelade FA-cup-match I veckan och det krävdes förlängning och straffar för att man ska skulle klara av Blackburn borta. Man matchade bästa laget och lite rotation vore inte oväntat. Wolves har fin form och får inte räknas bort här.

 

6. Everton – West Ham (1)x
• Everton har kryssat i sex av de nio senaste tävlingsmatcherna och oavgjort här känns ju långt ifrån chockartat. Efter åtta raka utan seger så vann West Ham äntligen senast, men som vanligtvis sällan briljerar på resande fot.

 

7. Fulham – Brighton 1(x)
• Fula Skinkan känns underskattat – man tar ingen skit just nu och hemma på Craven Cottage är man svårslaget. Brighton blandar och ger men brukar trivas sådär borta mot Fulham. Jag testar spel på hemmapoäng.

 

8. Birmingham – Southampton (1x)2
• Nervdaller hos Southampton som börjar halka efter de två i toppen. Birmingham är starkt hemma (bara tre förluster), har hög motivation och kan definitivt störa de konfunderade gästerna.

 

9. Millwall – Watford 1(x)
• Moralstärkande seger för Millwall borta mot Southampton senaste. Viktiga poäng i botten då Millwall bara ligger en poäng över strecket. Watford känns helt formlöst just nu med bara en seger på de nio senaste tävlingsmatcherna. Borde får svårt på The Den där man bara vunnit en gång på de sex senaste försöken.

 

10. Norwich – Sunderland 1
• Klassiska gäng som drabbar samman här! Fin form hos Norwich som närmar sig en kvalplats till Premier League. Motsatt form hos Sunderland som dalar i tabellen. Ettan känns trolig.

 

11. Preston – Hull 1(x2)
• Formstarka lag och ett högintressant möte för toppstriden. Fyra raka bortavinster för Hull samtidigt som Preston har 3 1 0 på de fyra senaste hemmamatcherna. Helst alla tecken!

 

12. Stoke – Middlesbrough (1) 2
• Från formstarkt till katastrofform. Varken Stoke eller Boro levererar som de ska – Stoke är till och med på nedflyttningsplats just nu. Det finns kapacitet i båda lägren, men frågan är vilket gäng som får fram det.

 

13. Swansea – Blackburn 1
• Så nära för Blackburn att ta sig vidare från FA-cupmötet mot Newcastle. Swansea spelade inte i veckan och visst borde det vara en fördel. Hemmalaget vann senast och jag tror på poäng igen.

 

BERMUDABENNY

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.