Stryktipset, vecka 9, 2 mars 2019 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 9, 2 mars 2019

14 miljoner i jackpott och underbara matcher att sätta tänderna i på veckans kupong. Här kommer mitt stryktipsförslag! R-4-4-144(12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till!/BB

1. Manchester U – Southampton 1
• En hel skador som stör i United – man vann ändå borta mot Palace senast vilket var ett styrkebesked. Även Southampton kommer stärkta från förra omgången när man vann den viktiga matchen mot Fulham. Visst ska United vara favorit, men liten varning för Saints.

 

2. Bournemouth – Manchester C 2
• Inget snack här. City vann visserligen bara med 1-0 senast mot West Ham, men kan mer än så och Bournemouth, som föll med 1-5 borta mot Arsenal, kommer förstås att få det svettigt igen.

 

3. Brighton – Huddersfield 1(x) M
• Huddersfield visade plötslig överlevnadsinstikt senast när man slog Wolves med 1-0 efter sent avgörande. Visst har man chans igen mot ett formsvagt Brighton som dock vanligtvis är väldigt svårslaget hemma.

 

4. Burnley – Crystal Palace 1(x2)
• Efter åtta raka ligamatcher utan förlust så torskade Burnley borta mot Newcastle senast. Även Palace bröt en fin svit på fyra raka ligamatcher utan förlust innan 1-3-torsken hemma mot United. Så två lag med god form och det är svårt att sia om slutresultatet.

 

5. Wolverhampton – Cardiff 1(x2)
• Wolves var riktigt blekt borta mot Hudds senast och nu krävs det uppryckning. Visst ska man vara bättre än Cardiff men gästerna spelar för existens och jag litar inte alls på att Wolverhampton ska greja detta. Procenten på ettan är ett skämt och vill ha med alla tecken.

 

6. West Ham – Newcastle 1(x)
• Fin form hos Newcastle som dock gör det bäst hemma. Man borde få problem att vinna mot West Ham som visar fin hemmaform med bara en torsk på de åtta senaste hemmamatcherna.

 

7. Aston Villa – Derby 1(x)
• Bara en seger på de elva senaste tävlingsmatcherna för Villa och en kvalplats känns väldigt långt borta. Derby däremot har bara två poäng upp men då måste man ju börja vinna lite matcher också – två raka ligatorsk nu. Räcker 1x?

 

8. Hull – Birmingham 1(x2)
• Två lag som vann senast och som båda hoppas nå en playoffplats. Hull har 6 2 0 på de åtta senaste hemmamatcherna, men samtidigt är Birmingham riktigt vasst borta och jag helgarderar helst. Öppet!

 

Veckans Topptipskupong

 

9. Millwall – Norwich (1x)2
• Nja, jag gillar inte procenten alls här. Norwich leder serien men har blivit för stor favorit mot Millwall som slåss för sitt liv i botten av tabellen och som inte viker sig en tum hemma mot The Den. I Championship kan vad som helst hända!

 

10. Preston – Bristol C 1
• Tuff kupong och då måste det tas tuffa beslut. Så inga garderingar – jag hoppas att Prestons fina form ska hålla i sig och att Bristol fortsätter sin kräftgång i jakten på en playoff-plats. Preston brukar trivas mot City.

 

11. Rotherham – Blackburn 1(x)
• Rotherham kämpar på – fyra raka torsk har följts upp av fem raka kryss. Man längtar förstås efter en trepoängare och det finns förstås möjlighet till det när Blackburn kommer på besök. Trots att Rotherham ligger trea från slutet så är man riktigt svårslaget hemma och jag streckar från vänster.

 

12. Stoke – Nottingham (x)2
• Nottingham har inte vunnit borta sedan i november, men nu finns det ändå viss chans när man ställs mot ett svajigt Stoke. Fyra raka utan förlust för Nottingham och bra möjlighet att förlänga den sviten här.

 

13. Wigan – Middlesbrough 2
• 1 3 0 på de fyra senaste för Wigan är ganska imponerande men då har man också mött riktigt dåligt motstånd. Nu kommer ett Boro med PL-kvaliteter på besök och det borde bli riktigt svårt för hemmalaget att stå emot. Jag testar tvåan!

 

Veckans stryktipskupong

 

B E R M U D A B E N N Y

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.