Stryktipset, vecka 8, 24 februari 2024 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 8, 24 februari 2024

Rolig och utmanande kupong den här veckan. Här kommer mitt stryktipsförslag, R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Arsenal – Newcastle 1(x)
• Gunners åkte på däng borta mot Porto i veckans CL-möte och fick inte ens iväg ett skott på mål. Jag tycker att man streckas för hårt mot Newcastle som kan störa.

 

2. Bournemouth – Manchester C 2
• Bournemouth är ett lurigt gäng och brukar stå upp bra mot de flesta. Men nu blir det riktigt tufft när ett relativt skadebefriat och högmotiverat City gästar. Trolig tvåa.

 

3. Brighton – Everton 1(x2)
• Bara en seger på de tolv senaste tävlingsmatcherna för Everton. Samtidigt har Brighton elva raka hemmamatcher utan torsk. Men visst, sviter är till för att brytas och Everton har ju faktiskt två raka segrar borta mot Brighton…

 

4. Manchester U – Fulham 1
• Fyra raka segrar för United som börjar äta sig ikapp topp fem – bara tre poäng upp till Tottenham. Mot Fulham har man 16 raka hemmamöten utan förlust och jag tror på hemmaseger.

 

5. Aston Villa – Nottingham 1(x)
• Villa är inte i sitt bästa slag och jag är inte beredd att spika ettan. Nottingham har tagit ett par skalper på resande fot och kan göra det igen.

 

6. Crystal Palace – Burnley 1
• Viktiga poäng på spel i botten. Oliver Glasner har tagit över som tränare för Palace och kanske kan det få igång laget. Jag tror det faktiskt och ett bortasvagt Burnley får det svettigt. 1x max men jag testar spikettan just nu.

 

7. Blackburn – Norwich 2
• Rovers offensiv sprudlar inte just nu och självförtroendet känns sådär. Norwich däremot har 3 1 0 på de fyra senaste matcherna och gjort tolv mål framåt. Borta mot Blackburn brukar man trivas ypperligt och jag tror på seger igen.

 

8. Cardiff – Stoke (1)x(2)
• Ångestmöte mellan två gäng i liknande usel form. Krysset känns givet i det här skitmötet, men helst alla tecken – öppet, grisigt och allmänt jävligt.

 

9. Middlesbrough – Plymouth 1(x) M
• Imponerande av Boro att vinna borta mot Leicester senast! Var det rättvist? Svar: Inte alls! Men tre poäng är tre poäng. Hemma mot Plymouth ska förstås vara favorit men spika Boro till över 70 procent när man har EN hemmaseger på de sex senaste hemmamatcherna och två segrar på de nio senaste. Njae.

 

10. QPR – Rotherham 1(x)
• Bara en torsk på de sex senaste för QPR som ska vara favorit hemma mot jumbon Rotherham som inte vunnit en bortamatch på hela säsongen. QPR är dock seriens SÄMSTA hemmalag med 14 futtiga hemmapinar på 16 matcher.

 

11. Sheffield W – Bristol C 1(x)
• Visst går Sheffield på minor ibland, men det sker framförallt borta. Hemma på Hillsborough är man svårslaget. Bristol är ett störigt gäng men hög högstanivå, men här tror jag det blir max en pinne.

 

12. Sunderland – Swansea 1(x2)
• Tung period för Swansea som har 1 0 6 på de sju senaste tävlingsmatcherna. Motståndet har dock mestadels varit stentufft och kanske möjlighet att störa ett Sunderland som känns lite svajigt.

 

13. Watford – Huddersfield 1(x2)
• Efter sju raka tävlingsmatcher utan seger så vann Watford borta mot jumbon Rotherham senast. Men vackert det inte – ett skott på mål och vinst med 1-0. Inte en chans att jag litar på laget nu.

 

BERMUDABENNY

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.