Stryktipset, vecka 8, 24 februari 2018 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 8, 24 februari 2018

Riktigt svettig och rolig kupong den här veckan. Ännu roligare är det förstås när det är en jävla massa extra miljoner i potten! Här kommer mitt spelförslag. R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr.

1. Watford – Everton 1(x2)
• Klurig match som inleder kupongen. Fortsatt lång skadelista för Watford men man är på väg att få tillbaka lite folk så håll koll på startelvorna. Everton har hög kapacitet men visar det sällan på bortaplan i ligan där man bara vunnit en av de 21 senaste. Helst alla tecken.

 

2. Bournemouth – Newcastle 1(x2)
• Efter fina segrar mot Chelsea och Stoke så föll Bournemouth med hela 1-4 borta mot Huddersfield senast. Men hemma har man fem raka tävlingsmatcher utan torsk så där är formen god. Newcastle är lite lurigt och blir sällan överkört av något lag. Prollen på ettan är hög och matchen öppen.

 

3. Brighton – Swansea 1
• Bra form hos båda lagen med fem raka utan torsk för Brighton och tio matcher för Swansea utan förlust. Hemma har Brighton bara förlorat tre matcher den här säsongen – mot City, Pool och Chelsea. Jag testar singelettan, men ta med krysset om du har råd.

 

4. Burnley – Southampton 1(x2)
• 11 raka matcher utan seger för Burnley som trots det ligger kvar på sjunde plats. Lite svårt att spekulera i hemmaformen eftersom man mestadels torskat mot topplagen på Turf Moor. Dags att äntligen knipa en trepoängare nu? Möjligt, men man möter ett högmotiverat Southampton med bra form. Det här kan sluta hursomhelst.

 

5. Liverpool – West Ham 1
• Pool har faktiskt inte slagit West Ham på Anfield de tre senaste gångerna. Men det blir ändring på det nu väl? Västra Skinkans bortaform är inte imponerande och Pool har nästintill skadefri trupp som öser in mål för tillfället. Eventuellt tar jag med ett lyxkryss om garderingarna räcker.

 

6. WBA – Huddersfield 1(x)
• Nyckelmatch i botten av tabellen där jumbon WBA har mest att förlora. Nykomlingen Huddersfield kan spela lite mer avslappnat och möter ett lag som vunnit en av de 14 senaste matcherna hemma. Över 50% på ettan är för högt.

 

7. Leeds – Brentford (1x)2
• Slamp-Leeds har nio raka utan seger men börjar verkligen samla ihop till en seger. Det var väldigt nära borta mot Derby senast, men där hemmalaget kvitterade i slutet. Möjligt till revansch mot Brentford? Som vanligt är jag jävligt tveksam när Leeds är med och det är ingen skillnad nu. Brentford har hög potential och kan mycket väl åka hem med en eller tre poäng.

 

8. Norwich – Bolton 1(x) M
• Jag har väldigt svårt att acceptera ett odds på över 70% i Championship. Framförallt när det är ett mittenlag som streckas så hårt. Visst är Norwich vanligtvis svårslaget hemma, men ett kryss ska inte behöva vara omöjligt för Bolton som slåss för överlevnad och dessutom visat bra form på sistone.

 

9. Preston – Ipswich 1
• Sju raka ligamatcher utan förlust för Preston som gjort det riktigt bra mot bra motstånd på slutet (kryss mot Wolves och Villa bl a). Visst ska man ha bra chans mot Ipswich som vanligtvis inte trivs borta.

 

10. QPR – Nottingham 1(x)
• Fem raka ligamatcher utan seger för Nottingham och bara ett mål framåt på dessa. QPR är inget Barcelona direkt, men hemma gör man det helt ok just nu. Singelettan känner jag mig inte trygg med. Forest är svårtippat.

 

11. Reading – Derby (x)2
• Båda anfallarna Nugent och Vydra är tveksamma till spel och det skulle betyda massor om de står över – de har tillsammans gjort 23 av Derbys totalt 50 mål. Så jag vill gärna se startelvorna innan jag bestämmer mig. Hursomhelst ska Derby vara favorit mot Reading som inte gör mycket rätt just nu.

 

12. Sheffield W – Aston Villa (x)2
• Floppsäsong för Sheffield. Men man har en hög högstanivå, det brukar man visa mot bra motstånd – dessutom kryssade man hemma mot Swansea i FA-cupen nyligen. Kapacitet att störa Villa som tappat viktiga poäng på slutet.

 

13. Sunderland – Middlesbrough 2
• Lokalt derby och mer än poäng på spel. Boro slåss för en kvalplats medan Sunderland krigar för överlevnad i botten. Gästerna borde tända till här och man är definitivt det bättre laget om man kommer upp i klass. Två hemmasegrar för Sunderland den här säsongen.

 

BB

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.