Stryktipset, vecka 8, 22 februari 2020 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 8, 22 februari 2020

Äntligen helg, äntligen lite ledigt och ÄNTLIGEN är stryktipset tillbaka! Här kommer veckans stryktipsförslag. R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Leicester – Manchester C (x)2
• Högintressant möte mellan trean och tvåan. Det skiljer bara fyra poäng mellan lagen och bra chans för Leicester att sig närmre andraplatsen. Men lätt blir det förstås inte även fast City inte är lika stabilt som vanligt. Inte heller Leicester är i sin bästa form men har absolut chans att störa.

 

2. Southampton – Aston Villa 1(x) M
• Southampton har tre raka torsk men är ändå stor favorit mot Villa. Singelettan känns inte alls självklar för mig – Villa har massor att spela för och är sällan ofarligt (gjort mål i nio raka matcher).

 

3. Burnley – Bournemouth 1
• Intressant att jämföra procent/odds på Burnley hr och på Southampton i matchen innan. Båda streckas till ca 60% på stryket, medan oddssättarna kör 1.63 på Southampton men 2.14 på Burney. En jätteskillnad och värt att ha i åtanke. Bra form hos Burnley som har 3 1 0 på de fyra senaste. Bournemouth har problem på resande fot och borde få det svettigt på Turf Moor.

 

4. Crystal Palace – Newcastle 1(x2)
• Det blir sällan många mål när dessa lag möts och inget talar för att det ska balla ur den här helgen heller. En seger på de elva senaste ligamatcherna för Palace men trots det så tror oddssättarna ganska hårt på hemmalaget. Newcastle gör det bra med små medel och ska aldrig räknas bort. Haft det svårt borta på sistone men också mött riktigt bra motstånd. Öppet.

 

5. Sheffield U – Brighton 1
• Sjätteplacerade United går riktigt starkt – på de elva senaste ligamatcherna har man bara tre torsk, två gånger mot Man C och en gång mot Liverpool. Visst ska man vara favorit mot ett Brighton som har en seger på de tolv senast. Målsnålt och jävligt? Kanske kan vara värt ett lyxkryss.

 

6. Birmingham – Sheffield W 1(x)
• Två lag på samma poäng i mitten av tabellen, men med helt motsatta formkurvor. Hemmalaget har tio raka tävlingsmatcher utan förlust medan Sheffield har fem raka utan vinst. Dock är Birminghams hemmaform riktigt skum – på de nio senaste hemmamatcherna i ligan så har man bara en seger. Borta däremot så trivs man bra!

 

  
Några av sidorna där jag brukar spela – klicka för aktuella erbjudanden.

 

7. Bristol C – West Bromwich (x)2
• Hemma brukar inte tabellsjuan City ta någon skit, men visst borde man få det jobbigt när serieledande WBA gästar. Bara en förlust på de elva senaste bortamatcherna för West Bromwich och jag tror på poäng även i den här matchen.

 

8. Leeds – Reading 1(x2)
• Visst ska Leeds vara favorit mot Reading, men nära 80% på ettan är inte acceptabelt för mig – Championship är en skitjämn serie och så här mycket skiljer det inte mellan lagen. Reading har redan bortaslagit hemmastark gäng som Fulham och Preston den här säsongen.

 

9. Nottingham – QPR 1
• Svårt att få grepp om Forest som blandar och ger. Hemmatorsk mot bottenlaget Charlton följdes upp med en stark pinne borta mot WBA. Hur beter man sig mot en minst lika spretigt QPR är högst oklart! Men QPR är ivarjefall klappuselt på resande fot och kanske kan det vara värt att testa singelettan här.

 

10. Preston – Hull 1
• Preston ligger på sjätte och sista kvalplats – stor press på alla att hålla undan för de jagande lagen och det kan visa sig i spelet. Hull är dock skadedrabbat och brukar ha svårt på bortaplan. Preston hade det svårt mot ett defensivt starkt Millwall senast (0-1) – Hull är allt annat än stabilt bakåt och borde kunna bädda för hemmalaget.

 

11. Stoke – Cardiff 1(x2)
• Fortsatt skakigt hos Stoke som alltjämnt balanserar på nedflyttningsstrecket. Jag litar inte på laget i dagsläget och tar helst med alla tecken. Cardiff visar fin form och är ett lag för topp sex.

 

12. Swansea – Huddersfield 1(x)
• Swansea har bara 0 3 2 på de fem senaste men har bara fem pinnar upp till en kvalplats och mycket att spela för. Hemma har man endast en förlust på de sju senaste matcherna och borde ha bra chans till poäng mot ett vanligtvis bortasvagt Huddersfield som dock spelat bättre på slutet.

 

13. Wigan – Millwall 1(x2)
• Wigan krigar på bra just nu och närmar sig lagen ovanför nedlfyttningsstrecket efter 2 2 1 på de fem senaste matcherna. Millwall är dock ett lurigt gäng som jag sällan vill räkna bort. Helst alla tecken tycker jag!

 

Veckans stryktipskupong

 

B E R M U D A B E N N Y

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.