Stryktipset, vecka 7, 19 februari 2022 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 7, 19 februari 2022

Ny vecka, nytt tips och nya möjligheter! Här kommer veckans stryktipsförslag. R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Manchester C – Tottenham 1
• Nej, det är nog ingen mening att gå emot City här trots att man kommer att streckas stenhårt. Man är otroligt svårslaget just nu och kommer antagligen ta ytterligare ett steg mot ligaseger här.

 

2. Arsenal – Brentford 1(x) M
• Vinst för Arsenal borta mot Wolves senast med 1-0, men det sprudlar inte om laget direkt och offensivt känns man fortsatt trubbigt. Brentford är inget världsgäng, men etta streckas hårt och jag tror att gästerna har bättre chanser än så till poäng.

 

3. Crystal P – Chelsea 2
• Chelsea vann VM för klubblag i veckan så samtidigt som självförtroendet är högt så kan det finnas lite slitage också efter resan till Abu Dhabi. Dock har man en bred trupp, samtidigt som Palace får klara sig utan en av sina absolut viktigaste spelare – Gallagher är nämligen inlånad från just Chelsea och får inte lira. Trolig tvåa, men krydda med krysset om du har råd.

 

4. Aston Villa – Watford 1(x2)
• Efter en bra start för Gerrard som Villa-tränare har man haft det jobbigare på senare tid med endast en seger på de sju senaste tävlingsmatcherna. Visst ska man vara favorit mot nästjumbon Watford, men jag skulle gärna jobba in garderingar här.

 

5. Southampton – Everton 1(x)
• Det här kan bli en underhållande match! Southampton har visat upp riktigt bra spel på slutet och Everton tog en skön seger hemma mot Leeds senast. På resande fot har dock Everton varit ganska risigt och mer än en poäng på St Marys tror jag inte att man tar.

 

6. Brighton – Burnley 1(x)
• Efter en fin första halvlek borta mot Man U senast så åkte Brighton på en tidig utvisning i andra och föll till slut med 0-2. Dunk avstängd nu. Tabelljumbon Burnley har bara en seger på hela säsongen och jag har svårt att se att man ska ändra på den statistiken här. Två kryssglada gäng och garderingen är given.

 

7. Bristol C – Middlesbrough (x)2
• Fin form hos kvalplatsjagande Boro som nu ligger sexa – 9 2 1 på de tolv senaste ligamatcherna har bäddat för det. Visst ska man ha bra chans till poäng igen när man gästar Bristol. Hemmalaget blixtrar till ibland men mer än en pinne tror jag inte att det blir.

 

8. Luton – West Bromwich 1(x2)
• Ångest att följa WBA nu. Från att ha varit med i toppen länge så har man sjunkit som en sten i tabellen efter bara en seger på de nio senaste matcherna. Man ligger nu nio – en poäng före Luton som dock har en match mindre spelad. Jag gillar inte det stora favoritskapet på gästerna då Luton gör det riktigt bra hemma där man vunnit fyra av de fem senaste matcherna.

 

9. Cardiff – Blackpool 1(x2)
• Hm nja, ganska svårbedömt möte ändå. Visst ska det vara svårt för Blackpool borta i Wales, men Cardiff känns ganska svajigt och någon kassaskåpsäker seger behöver det inte bli.

 

10. Derby – Peterborough 1
• Viktig match i botten. Derby var kraftigt på gång men har nu bara en seger på de fem senaste. Hemma är man dock starkt med 4 1 0 på de fem senaste. Peterborough är sämst bortalag i hela serien och får svårt igen.

 

11. QPR – Hull 1(x2)
• Oj oj oj, börjar även QPR vackla nu? 0 1 3 på de fyra senaste och torsk mot bottengäng dessutom. Hemma är man visserligen bättre men visst kan det smyga sig in lite osäkerhet nu och Hull kanske ser sin chans att skrälla.

 

12. Sheffield U – Swansea 1
• Två raka 0-0-matcher för Sheffield och det funkar ju inte riktigt om man ska kunna klättra i tabellen. Man ligger åtta nu men bara två poäng upp till en kvalplats. Hemma har man dock fem raka utan förlust – och man har hållit nollan i ALLA fem! Imponerande. Bra chans till tre pinnar om man får hål på Swansea.

 

13. Stoke – Birmingham 1(x)
• Stoke ligger bara på 13:e plats men har ”bara” sex poäng upp till Boro på sjätteplatsen, så helt hopplöst är det ju inte. Men då gäller det ju att vinna sådana här matcher mot Birming ”Lilla Slamp-Leeds” Ham (inget öknamn som kommer att få fäste antagligen). Gästerna agerar lika irrationellt som Leeds men borta har man varit konsekvent dåligt på senare tid och borde få det svettigt igen.

 

BERMUDABENNY

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.