Stryktipset, vecka 7, 18 februari 2023 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 7, 18 februari 2023

Trevlig kupong den här veckan – här kommer mitt stryktipsförslag! R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Newcastle – Liverpool 1(x2)
• Viktig derbyseger mot Everton senast, samtidigt som Newcastle har två raka 1-1-matcher mot West Ham och senast mot Bournemouth – en besvikelse förstås. Men formen är fortsatt god för hemmalaget och man ska vara favorit. Det är dock en kvällsmatch och gästerna har skyhög kapacitet. Alla tecken.

 

2. Chelsea – Southampton 1
• CL-torsk borta mot Dortmund i veckan för Chelsea och nu lär det roteras en hel del inför det här mötet mot ett ruggigt formsvagt Southampton. Vetefan om jag litar på Chelsea till 80 procent. Etta just nu men lär gardera när det närmar sig matchstart.

 

3. Nottingham – Manchester C 2
• City flyger högt efter den viktiga segern mot Arsenal senast. Jag har svårt att se hur Nottingham ska stå emot maskineriet från Manchester. Forest spelar dock med gott självförtroende hemma och gästerna kan eventuellt rotera en del inför sin CL-match kommande vecka.

 

4. Everton – Leeds 1(x2)
• Everton har bara förlorat en av de 15 senaste hemmamatcherna mot Leeds, men samtidigt var det ju länge sedan Everton var så här svagt. Leeds är inget vidare på resande fot men här tror jag att man ser sina chanser till att åka hem med tre pinnar. Alla tecken får det bli.

 

5. Brighton – Fulham 1
• Två lag som sprudlar av självförtroende efter en fin säsong – Brighton sexa och Fulham sjuka (Brighton dock med två matcher mindre spelade). Många tror på hemmalaget och kanske med rätta ändå, man ska väga tyngre än gästerna.

 

6. Brentford – Crystal P 1(x) M
• Brentford känns riktigt på gång samtidigt som Palace slirar ordentligt. Gästerna lider mycket av Zahas skada och kan få problem igen. Men jag gillar inte procenten på Brentford i det här Londonderbyt. Det lär bli en tät match målmässigt och skrällkrysset ska med.

 

7. Wolverhampton – Bournemouth 1(x2)
• Trots en man utvisad så vände och vann Wolves borta mot Southampton senast – imponerande! Lemina avstängd nu. Nio raka bortamatcher för Bournemouth utan seger och sju raka bortatorsk. Inte mycket som talar för bortalaget som är nästjumbo och seriens sämsta bortalag. MEN. Procenten på ettan är inte acceptabel. Sannolikheten för skräll är större än vad procenten pekar på.

 

8. Blackburn – Swansea (x)2
• Efter typ 27 raka matcher utan kryss så har nu Blackburn sex raka oavgjorda, senast borta mot WBA där man kvitterade i 89:e. Bara en seger på de sex senaste hemmamatcherna och jag tror att man kan få det svettigt mot Swansea som är svårslaget. Jag kryssar från höger.

 

9. Hull – Preston 1(x)
• Avbräck för Preston att bäste målgöraren Ched Evans och viktige mittfältaren Ben Whiteman som är avstängda. Kanske man gneta till sig poäng ändå men Hull har inte förlorat på fem raka hemmamatcher i ligan och lär inte göra göra det igen.

 

10. Luton – Burnley 2
• Kan NÅGOT lag stå emot Burnley just nu? Högst tveksamt. Visserligen ”bara” 1-1 mot Watford senast men man dominerade matchen totalt och släppte in Watford enda skott på mål. Luton är dock hemmastarkt där man sällan förlorar. Jag är dock sugen att testa tvåan här till rimlig procent. Burnley är FÖR bra.

 

11. Rotherham – Coventry (x)2
• Bara en seger på de tolv senaste matcherna för Rotherham. Och det är ju inget bra förstås! Men hemma är man sällan utspelat samtidigt som Coventry blandar och ger. Jag streckar från höger men vill gärna få med krysset.

 

12. Sunderland – Bristol C 1(x2)
• Nykomlingen Sunderland har haft en fantastisk säsong och ligger just nu på en imponerande femteplats. Man är bra hemma på Stadium of Light men långt ifrån oslagbara. Bristol gör det bra på resande fot just nu och jag kan inte räkna bort gästerna. Helst alla tecken!

 

13. Wigan – Norwich (x)2
• Tre raka utan förlust för Wigan (1 2 0), men det har inte sprudlat om laget direkt – på de tre matcherna har man TOTALT skjutit fyra skott på mål. Imponerande lite faktiskt. 🙂 Norwich blandar och ger, men här man favorit med rätta.

 

BERMUDABENNY

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.