Stryktipset, vecka 7, 18 februari 2017 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 7, 18 februari 2017

Härligt kämpig kupong den här veckan med FA-cup, Championship och League One. Jag drar några rövare för att ha chans på lite kosing! Var hittar du skrällarna? R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Wolverhampton – Chelsea 2
FA-cupen. Wolves bortaslog ett då formsvagt Liverpool i förra omgången, men nu blir det tuffare emot. Även fast Chelsea roterar på flera positioner så ska man kunna ta det här. Ett lyxkryss kanske om man har råd – procenten håller på att balla ur. Kolla in odds här.

 

2. Huddersfield – Manchester C (1) 2 M
FA-cupen. City känns inte lika stabilt som Chelsea i match 1, men visst är det troligt med bortaseger. Dock har City CL i veckan och derby mot United snart. Huddersfield är formstarkt och jag tänker inte spika tvåan!

 

3. Middlesbrough – Oxford 1(x2)
FA-cupen. Procenten på Boro känns inte speciellt rolig, framförallt inte då Oxford slog ut Newcastle i förra omgången. FA-cupen brukar vara skrällig och kanske kommer det en rejäl skräll här?

 

4. Barnsley – Brighton (x)2
Championship. Lite grus i maskineriet för Brighton som halkat ned till andra plats i ligan. Man spelar inte dåligt, men man har tappat en hel del poäng på slutet. Barnsley viker sällan ned sig och ska inte underskattas. Räcker x2?

 

Live-spel brukar jag leta på NordicBet! Kolla in oddsen här.

 

5. Birmingham – QPR 1(x2)
Championship. Usch vilken jobbig match! Ångestmöte de luxe mellan två formsvaga gäng. Det känns verkligen som det kan gå hursomhelst det här och då är det ju förbannat skönt med helgardering. Gardner avstängd för hemmalaget.

 

6. Burton – Norwich 2
Championship. Formkurvan pekar rätt upp för Norwich som nu har riktigt fint häng på en kvalplats till Premier League. Det ser dock jobbigt ut för Burton som får slåss för sin överlevnad den här säsongen. Tvåan känns stark.

 

 

7. Ipswich – Leeds (x)2
Championship. Lite bättring hos Ipswich som dock ligger mitt i tabellen. Slamp-Leeds ligger på kvalplats till PL och har allt att spela för. Gästerna trivs vanligtvis bättre hemma än borta, men man borde ändå få med sig minst en pinne.

 

8. Nottingham – Sheffield W (1x)2
Championship. Forest känns väldigt darrigt just nu – åtta insläppta på de två senaste imponerar ju inte direkt. Nu var förvisso de matcherna på bortaplan och hemma kan man vanligtvis bättre. Sheffield är riktigt svårslaget och brukar trivas ganska bra borta mot just Forest (2 vinster + 1 kryss på de tre senaste).

 

9. Cardiff – Rotherham 1
Championship. Rotherham åker ur Championship och har bara en enda inspelad bortapoäng den här säsongen. Inget talar för bortaskräll. Framförallt inte nu när Cardiff verkar ha fått upp ångan lite. MEN visst känns det jobbigt att spika tabelltolvan Cardiff till cirka 80 procent…

 

Betsson erbjuder ofta bra spel! Kolla in det här.

 

10. Wigan – Preston 1(x2)
Championship. Tung seger för Wigan senast när man bortaslog Wolves med 1-0. Otroligt viktiga poäng för Wigan som ligger precis under nedflyttningsstrecket. Två raka segrar för Preston som har sju poäng upp till kvalstrecket – med lite flax kanske man får kontakt med topplagen. Helst alla tecken!

 

11. Bradford – Bolton 1(x)
League One. Toppmöte i League One och väldigt viktiga poäng på spel. Bradford ligger femma och har inte förlorat hemma den här säsongen – dock har hela 10 av de 16 hemmamatcherna slutat oavgjort. Klassiska Bolton ligger trea, men bortaspelet övertygar inte. Testar 1x.

 

12. MK Dons – Fleetwood (x)2
League One. 15 raka ligamatcher för Fleetwood utan förlust. Lite märkligt då att Dons, som även har två avstängningar, har blivit så pass stor favorit. Jag testar att välja bort favoritettan.

 

13. Sheffield U – Scunthorpe 1
League One. Om Bradford-Bolton är ett toppmöte så får vi väl kalla det här ett megatoppmöte med extra ost + gurkmajonäs! Ettan mot tvåan och jag kommer att sitta klistrad…eventuellt…kanske…men troligtvis inte. 🙂 Scunthorpe ligger på en fin andraplats men formen är sådär. Jag tror man får svårt mot ett starkt hemmalag.

 

B E R M U D A B E N N Y
[email protected]

För det senaste nytt – Gilla Sparka & Spring på Facebook

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.