Stryktipset, vecka 7, 17 februari 2024 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 7, 17 februari 2024

Woho Stryktipset är tillbaka med en rolig men lurig kupong. Här kommer mitt stryktipsförslag! R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Manchester C – Chelsea 1
• Chelsea gjorde det bra borta mot Palace senast, men mycket svårare nu och mycket talar för City förstås.

 

2. Burnley – Arsenal 2
• Gunners har inte råd att tappa poäng i sådana här matcher om man ska ha något med den absoluta toppen att göra, och visst borde man greja tre pinnar. Osannolikh målform för gästerna som har gjort 16 mål på de fyra senaste matcherna.

 

3. Tottenham – Wolverhampton 1(x) M
• Avbräck för Wolves att formstarke anfallaren Cunha skadade sig senast. Det brukar bli jämna matcher lagen emellan och jag vill gärna få med en skrällgardering. Räcker 1x?

 

4. Fulham – Aston Villa (1x)2
• Fulham tar ingen skit hemma på Craven Cottage där man bara har en torsk på de sju senaste ligamatcherna. Villa är bra men ingen vinstmaskin på resande fot. Det blir alla tecken för mig!

 

5. Newcastle – Bournemouth 1(x2)
• Tipparna tror hårt på Newcastle, lite väl hårt enligt mig…och enligt oddsen. Bournemouth gör en fin säsong och en skräll borta mot ett skadeskjutet Newcastle känns långtifrån omöjligt. Fin utdelning på både kryss och tvåa.

 

6. Nottingham – West Ham 1(x)
• På de nio senaste tävlingsmatcherna hemma så har inte Nottingham hållit nollan i någon. Samtidigt har man bara nollats i två av dessa. Jag gillar vad jag sett av Forest hemma och med tanke på West Hams haveri till form så tror jag på hemmapoäng.

 

7. Birmingham – Sunderland 1(x)
• Bara en seger på de elva senaste bortamatcherna för Sunderland och det borde bli problem igen mot Birmingham som är starkt hemma. Jag streckar från vänster, helst alla tecken.

 

8. Bristol C – QPR 1(x2)
• Två riktigt fina insatser av Bristol när man slagit både Boro och Southampton. Rimligtvis borde man ha goda chanser till tre pinnar även mot QPR. Men det känns lite lurigt och QPR har faktiskt tre raka bortasegrar mot Bristol.

 

9. Huddersfield – Hull (1x)2
• Hudds är svårslaget hemma just nu och jag förväntar mig en jämn match mot Hull. Gästerna är kanske bättre grunden och men någon singeltvåa är det inte för mig.

 

10. Norwich – Cardiff 1
• Trolig etta här. Norwich är riktigt svårslaget hemma samtidigt som Cardiff inte gör det bra på resande fot. Prollen på ettan är egentligen urballad, men på en svettig kupong lämnas ettan ensam.

 

11. Preston – Blackburn 1 (2)
• Fin svit av Preston som har tre raka segrar. Tränarbytet för Blackburn har inte gett något fantastiskt resultat, men visst har man kapacitet att störa här. Procenten på ettan är urballad och jag vill gardera.

 

12. Stoke – Coventry (x)2
• Efter fyra raka torsk tog Stoke en viktig seger hemma mot QPR senast. Det var inte vackert kanske, men seger blev det (1-0). Knepigare uppgift nu när ett formstarkt Coventry kommer på besök. Jag tror på bortapoäng.

 

13. Swansea – Ipswich 2
• Swansea har förlorat fem av de sex senaste tävlingsmatcherna och har faktiskt bara sju poäng ned till strecket nu. Ipswich körde över Millwall borta i veckan och man kan mycket väl följa upp det med ytterligare en seger.

 

BERMUDABENNY

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.