Stryktipset, vecka 7, 17 februari 2018 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 7, 17 februari 2018

Riktigt svår, spretig och rolig kupong den här veckan! En hel del stora favoriter som kan svika. Var hittar du skrällarna? Här kommer mitt spelförslag: R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Huddersfield – Manchester U (x)2 M
• FA-cupen. Huddersfield ligger och balanserar på nedflyttningsstrecket och borde fokusera på överlevnad. United har Sevilla borta på onsdag och borde rotera en hel del. Visst ska man vara favorit ändå, men formen är inte super och viss skrällchans finns det absolut. Målsnålt?

 

2. Brighton – Coventry 1
• FA-cupen. Det ska vara klasskillnad här. Det har man förvisso sagt tidigare i cupsammanhang men där underdogen vinner ändå. Om Coventry spelat hemma så kanske jag hade funderat lite till.

 

3. WBA – Southampton 1(x2)
• FA-cupen. Båda lagen kämpar för sin existens i Premier League. Southampton vann nyligen med 3-2 när man besökte WBA i ligan, men jag känner mig inte trygg med att utelämna något tecken.

 

4. Birmingham – Millwall 1(x2)
• Championship. Två lag som blandar och ger. Jag har inte förtroende för något av de här gängen och det är svårt att sia om slutresultatet. Millwall har fått ordning på bortaspelet och Birmingham har blivit lite för stor favorit.

 

5. Cardiff – Middlesbrough 1(x)
• Championship. Mycket intressant sexpoängsmatch. Boro försöker få igång maskineriet under Tony Pulis och har fortfarande chans till en topp sex-placering. Men då måste man börja besegra toppkonkurrenterna, vilket man har haft väldigt svårt med den här säsongen. Får svårt igen.

 

6. Fulham – Aston Villa 1(x2)
• Championship. Två topplag i riktigt gott slag. Fula Skinkan har sju segrar + två kryss på de nio senaste ligamatcherna medan gästande Villa har sju raka ligasegrar och seglat upp till en andraplats. Upplagt för ett underhållande öppet möte!

7. Preston – Wolverhampton 2
• Championship. Wolves fortsätter att ösa på i toppen och har inte förlorat en bortamatch i ligan sedan i oktober. Slitvargen Pearson avstängd för hemmalag som får nöja sig med max en pinne.

 

8. QPR – Bolton 1(x)
• Championship. Bolton har lyft sig på senare tid och har bara två torsk på de sju senaste ligamatcherna. Visst är man bra mycket vassare hemma än borta men jag tror definitivt att man har bättre chanser att störa QPR än vad procenten pekar på nu. Över 60 på hemmaseger känns inte ok. Boltons lagkapten Darren Pratley kan vara tillbaka på mittfältet efter skada. Helst alla tecken.

 

9. Burton – Nottingham 1 (2)
• Championship. Fall framåt för Burton senast när man fick med sig en pinne mot Ipswich efter fyra raka ligatorsk. Man ligger förvisso sist i serien men har bara fyra poäng upp till säker mark. Hemmaspelet är dock en total katastrof – på de elva senaste hemmamatcherna har man tagit EN poäng. Det håller inte. Tacksamt motstånd i formsvagt Nottingham, men någon given vinst är det såklart inte för Burton.

 

10. Sunderland – Brentford 1(x2)
• Championship. Sunderland visade senast borta mot Bristol C att man aldrig ger upp. Man låg under med 0-3 med 20 minuter kvar av matchen, men lyckades mirakulöst nog fixa 3-3. Naturligtvis stärkande för laget.

 

11. Oxford – Plymouth 2
• League One. Plymouth öser på i serien och har fyra raka segrar (bl a mot serieledande Shrewsbury och tabelltrean Blackburn). Passande att ta femte raka mot krisande Oxford som ligger menlöst till tabellen. På en tuff kupong så spikas tvåan till ok prolle.

 

12. Shrewsbury – Rotherham 1(x)
• League One. Tungviktsmöte när tabellettan tar emot fjärdeplacerade Rotherham som har 12 raka utan torsk. Möter nu tuffast möjliga motstånd, men absolut inte omöjligt att Rotherham åker hem med minst en pinne. Kanske tre?

 

13. Southend – Portsmouth 1
• League One. Southend brukar vara riktigt starkt hemma och ettan här känns bra. Pompey ligger visserligen bättre till i tabellen men formen hos gästerna är usel – bara en seger på de sju senaste ligamatcherna.

 

BB

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.