Stryktipset, vecka 7, 16 februari 2019 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 7, 16 februari 2019

Salig blandning på veckans stryktipskupong, men helengelsk är den ivarjefall! 🙂 Här kommer mitt spelförslag. R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Newport – Manchester C 2
• Näe, vi behöver inte direkt gräva ner oss så mycket här. Rotation ska inte spela roll.

 

2. AFC Wimbledon – Millwall (x)2
• Borde skilja en hel del mellan lagen även här. Bra chans för Millwall som enligt tränaren tydligen ska satsa hårt för att ta sig så långt som möjligt i FA-cupen.

 

3. Preston – Nottingham 1(x) M
• Preston körde över serieledande Norwich på ett imponerande sätt i förra omgången och borde ha bra möjlighet att slå även Forest som brukar ha problem på resande fot. Max 1x.

 

4. Sheffield U – Reading 1
• United är ett av seriens vassaste gäng – man har fem raka hemmasegrar i ligan och möter ett Reading som har tolv raka bortamatcher utan seger. Gästerna borde få svårt igen, men procenten på singelettan börjar balla ur och kanske det vara värt ett lyxkryss tillslut.

 

5. Bolton – Norwich (1x)2
• Bolton slåss för sin överlevnad och Norwich ska försöka bevaka sin direktplats till Premier League. Viktiga poäng på spel alltså. Men helt givet att Norwich vinner tycker jag inte att det är. Det är väldigt sällan som jag tror på singeltvåor i Championship. Tar med rolig skrällgardering.

 

6. Ipswich – Stoke (1x)2
• Ipswich ligger tvärsist med tio poäng upp till säker mark. Men man verkar inte ha helt gett upp – 1-1 hemma senast mot Derby var inte alls dåligt. Nu möter man Stoke som bara har två bortasegrar på hela säsongen och inte en chans att jag litar på att gästerna gör jobbet här.

 

7. Barnsley – Wycombe 1
• Visst känns ettan stark. Tabelltvåan Barnsley har kanonform medan Wycombe sliter ordentligt på bortaplan. Barnsley har inte förlorat hemma den här säsongen.

 

8. Charlton – Blackpool 1(x2)
• Charlton har vacklat lite på slutet, men det är framförallt på bortaplan som man går på plumpar, hemma är man svårslaget. Blackpool krigar på bra med sex raka matcher utan torsk.

 

Topptipskupongen

 

9. Fleetwood – Luton (x)2
• Luton dominerar i League One den här säsongen och radar upp segrarna. Det lär bli poäng även mot Fleetwood som dock inte får underskattas.

 

10. Coventry – Walsall 1
• Walsall sjunker som en sten i tabellen efter en usel vårsäsong. Oftast bara topplagen som lyckas slå Coventry borta och jag tror inte att ett håglöst Walsall åker hem med tre poäng.

 

11. Gillingham – Scunthorpe (x)2
• Riktigt fin form hos Scunthorpe som bara har en förlust efter årsskiftet. Gillingham är saftigt indraget i bottenstriden, och det är inte så konstigt med tanke på hur man spelar. En seger på de åtta senaste hemmamatcherna bland annat.

 

12. Bradford – Plymouth 1(x2)
• Riktigt tajt i botten av tabellen och båda dessa lag är högsta grad inblandade. Och även fast de ligger i botten så är formen relativt god hos båda gängen. Dock svårbedömt och jag helgarderar mer än gärna!

 

13. Oxford – Peterborough 1(x)
• Oxford kämpar för sin överlevnad. Man ligger på nedflyttningsstrecket och balanserar men har verkligen krigat på bra på senare tid med fem raka utan förlust. Peterborough har efter en tuff tid halkad ned från en kvalplats i den andra änden av tabellen. Inte en seger på de fem senaste och jag tror inte att man vinner nu heller.

 

Veckans stryktipskupong

 

B E R M U D A B E N N Y

18+ | stodlinjen.se | Spela Ansvarsfullt

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.