Stryktipset, vecka 7, 15 februari 2020 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 7, 15 februari 2020

Svettig men rolig stryktipskupong! Och extra roligt när det är 14 miljoner extra i potten. Här kommer mitt stryktipsförslag. R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Norwich – Liverpool 2
• Visst, Liverpool leder ligan överlägset och blickar säkert lite mot CL på tisdag. Men även fast man skulle rotera lite grann så ska man vinna det här. Norwich är på väg ur serien.

 

2. Leeds – Bristol 1(x)
• Leeds darrar ordentligt men har på något mirakulöst sätt behållit direktplatsen till Premier League – trots bara två segrar på de elva senaste ligamatcherna. Ett av lagen som jagar där bakom är just Bristol C som ligger sjua. Bristol har kapacitet att störa men har inte vunnit borta mot Leeds sedan 1979. Max en pinne.

 

3. Sheffield W – Reading 1(x)
• Deppigt mellan två mittenlag med svag form. Sheffield har bara en seger på de nio senaste ligamatcherna medan Reading har sju raka utan seger. Bäddat för ett logiskt kryss här nu då? Njo, garderingen ska med ivarjefall! Reading har tagit skalper på bortaplan tidigare och kan göra det igen. Helst alla tecken.

 

4. Birmingham – Brentford (1x)2
• Det borde kunna bli en underhållande match mellan dessa två målglada och dessutom formstarka gäng. Brentford är kanske starkare i grunden, men jag har svårt för att räkna bort Birmingham.

 

5. Preston – Millwall 1
• Preston har hittat formen igen med 4 2 0 på de sex senaste matcherna. Man har klättrat upp till en sjätte plats och är med i racet igen. Motsatt form för Millwall som har fem raka utan seger. Motståndet har dock varit riktigt svettigt. Jag kryssar från vänster och ska försöka få med en kryssgardering till slut.

 

6. Charlton – Blackburn (x)2
• Svårbedömt och öppet möte. Rovers är bättre i grunden men dras med många skador och är inte jättestabilt på resande fot samtidigt som Charlton aldrig tar någon skit hemma på The Valley. Räcker x2?

 

  
Några av sidorna där jag brukar spela – klicka för aktuella erbjudanden.

 

7. Cardiff – Wigan 1
• Cardiff börjar få häng på topplagen efter sex raka utan förlust. Hemma i Wales är man ruggigt svårslaget men kryssar lite för ofta. Man borde dock ha bra chans till tre pinnar mot Wigan som har Dunkley avstängd. Dock är Wigan lite av ett bogey team för Cardiff. Hemma mot Wigan har man spelat tio gånger sedan 1996, men bara vunnit två av dessa matcher. Läge för skrällgardering? Hm, kanske…

 

8. QPR – Stoke (1x)2
• Viktiga poäng på spel i bottenstriden. Stoke har riktigt hög kapacitet men agerar ojämnt. Även QPR blandar och ger. Ibland känns det extra rätt och skönt att helgardera! 🙂

 

9. Fulham – Barnsley 1
• Fulham känns starkt just nu och jagar en direktplats tillbaka till Premier League. Visst ska man ha bra chanser att vinna mot tabelljumbon Barnsley som bara har en bortaseger på hela säsongen. Hattrick av Mitrovic?

 

10. Derby – Huddersfield 1(x)
• Derby är riktigt starkt hemma på Pride Park och jag tror inte att Huddersfield åker hem med alla poängen – gästerna har dock gjort mål i alla utom en bortamatch och kan kanske störa. Men senaste gången Derby torskade hemma mot Hudds var i april…1938. 15 raka hemmamatcher efter det utan förlust och mestadels segrar.

 

11. Middlesbrough – Luton 1(x) M
• Boro fortsätter att svika – har 0 4 2 på de sex senaste. Man har en hög högstanivå men visar det sällan. Viktiga poäng på spel nu när ett vilt kämpande Luton gästar. Boro är dock svårslaget hemma där man har nio raka utan förlust + att Luton har ELVA raka bortatorskar. Man borde kanske spika ettan, men det KÄNNS inte rätt!

 

12. Oxford U – Sunderland 1(x2)
• Två lag som har häng på topplatserna! Oxford har bara en vinst på de sju senaste, men är väldigt svårslaget hemma där bara förlorat en av de elva senaste matcherna (mot serieledande Rotherham). Försvararen Alex Gorrin avstängd för hemmalaget. Sunderland är bättre, men känns inte stabilt. Alla tecken!

 

13. Fleetwood – Peterborough (1x)2
• Sylvasse anfallaren Toney saknas för Peterborough vilket är ett jätteavbräck (han har gjort fem mål på de tre senaste matcherna och 23 totalt). Gästerna har sex raka segrar men man möter ett formstarkt Fleetwood som har häng på toppen. Äh, det får bli en helgardering till.

 

Veckans stryktipskupong

 

B E R M U D A B E N N Y

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.