Stryktipset, vecka 7, 15 februari 2014 + Bränn en Lax -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 7, 15 februari 2014 + Bränn en Lax

Tjena gänget! Ett ruggigt tufft Stryktips idag så det är bara att ta en återställare, en kall dusch och två liter kaffe. För det här kommer att bli svettigt! R-3-3-24 (12) + tre halvgarderingar. 192 kronor. Lycka till! /BB

1. Manchester C – Chelsea x(2) M

• FA-cupen. Fernandinho, Nasri och Aguero är fortsatt borta för hemmalaget och samtliga är tunga avbräck. Chelsea vann nyligen borta mot City i ligan och bra chans att störa igen tror jag. 11 raka för Chelsea utan torsk. x2 räcker?

2. Cardiff – Wigan 1(x2)

• FA-cupen. Det skiljer bara tio placeringar mellan dessa två lag. Cardiff näst sist i Premier League och Wigan på nionde plats i Championship. Ca 60% på ettan är lite väl högt tycker jag. Cardiff saknar Jones och Fabio som är cuptied, Bellamy är avstängd och Jordan Mutch är skadad. Dessutom väntas man rotera ordentligt i truppen. I Wigan är Maynard cuptied.

3. Sheffield W – Charlton 1(x) M

• FA-cupen. Sheffield har lånat in den mycket lovande mittbacken Sam Hutchinson från Chelsea och han kan mycket väl gå in direkt mot Charlton. Efter 11 raka utan torsk föll Sheffield tungt senast hemma mot Wigan med 0-3 och frågan är om faller in i en negativ trend nu. Charlton är inget Real Madrid direkt men ska verkligen Sheffield vara näst högt streckat på hela kupongen? 65% är för högt för mig.

4. Birmingham – Huddersfield 1(x2)

• Apropå konstiga procent så är Birmingham streckat till 55% – ett lag som nu har tio raka hemmamatcher utan vinst. Inte en snöbolls chans i helvetet att jag spikar ettan! James Vaughan fortsatt borta för Huddersfield, men visst finns det chans att störa ändå.

5. Bournemouth – Burnley (x)2

• Andraplacerade Burnley har torskat minst matcher i hela Championship – tre stycken. Lagets två stjärnanfallare Danny Ings and Sam Vokes har tidigare spela för just Bournemouth så speciell match för dem. Försvararen Elliot Ward borta skadad för hemmalaget som får svårt – bara tre segrar på de 11 senaste hemmamatcherna för Bournemouth.

6. Doncaster – Barnsley 1(x2)

• Klurigt bottenmöte. Barnsley ligger näst sist men har ganska god form mot ett Doncaster, tre placeringar högre, som inte heller är vråluselt just nu. Spontant för hög procent på Doncaster.

7. Ipswich – Blackpool 1(x) M

• Ipswich är nu kupongens största favorit på över 70% Ni som känner mig rätt förstår att jag inte tänker acceptera detta. Hemmalaget har bara vunnit tre av de tio senaste matcherna och IpsKRYSS kan spela oavgjort mot vilket lag som helst, till och med Blackpool.

8. Millwall – Bolton 1

• Anfallsproblem för Bolton som bara en hel forward tillgänglig till den här matchen som även denna är en viktig drabbning i bottenskiktet. Millwall har fått ett litet lyft sedan Ian Holloway tog över tränarrollen och de två förlusterna har kommit mot bra lag i form av Reading och Burnley. Bolton har förlorat sex av de sju senaste bortamatcherna i ligan. Millwall är starkt hemma och jag spikar ettan till bra prolle.

Laxen är uppe i 1062 kr. Ettan DnB (pengarna tillbaka vid kryss) testas. Odds: 1.85. Insats: 100 kr.

lax5

9. Watford – Middlesbrough 1(x)

• Trea raka 0-0-matcher för Boro och fyra raka matcher utan att göra mål framåt. Det blir jobbigt mot Watford som är väldigt svårslaget just nu – två förluster på de nio senaste. Boro har bara en förlust på de 10 senaste, men borta brukar man ha de jobbigare. Man har iofs bara en förlust (Leicester) på sex senaste bortamatcherna men de två segrarna och tre kryssen har varit mot idel bottengäng.

Härifrån är det League One som gäller. Tappat livsgnistan och vill spela singelspel istället? Då finns fina insättningsbonusar på bl a NordicBet här och Expekt här.

10. Bristol C – Tranmere 1

• Båda lagen på 31 poäng och bara en pinne ned till Notts County understrecket – viktig match alltså! Bristol City är bra hemma och har bara förlorat tre av de tolv senaste hemmamatcherna. Varningens finger för Tranmere som faktiskt tagit fler poäng borta än hemma den här säsongen.

11. Crawley – Carlisle 1

• Viktigt botten möte det här med. Crawley är ju inget överdrivet bra gäng men ska ha bra chans mot Carlisle som är uselt på bortaplan just nu – fem raka torsk och bara en bortaseger på de tio senaste försöken. Hemmalaget har lånat in Hiram Boateng och Sullay Kaikai från Crystal Palace medan Carlisle har värvat Nacho Novi – den nya nachon – och han väntas göra debut.

12. Crewe – Brentford 2

• Crewe precis ovanför strecket mot tabellettan Brentford. Men någon promenad i parken blir det inte för gästerna som inte spelat sedan 1 februari – uppskjuten matchen borta mot Sheffield förra helgen. Man trivs bättre hemma men på en dyngsvår kupong så väljer jag ändå att lämna tvåan ensam.

13. MK Dons – Oldham 1(x)

• Ingen målfest när Oldham lirar borta – de sex senaste bortamatcherna har slutat med två mål totalt som mest. MK Dons kan spela lite mer avslappnat efter 3-0-vinsten borta mot Wallsall senast och borde kunna greja minst en pinne.

Sånt här tufft stryktips gör att jag gärna blickar mot singelspel istället.  Just nu kan du få 1000 spänn i bonus på Betsson – kolla in det här.

B E R M U D A B E N N Y
sparkaochspring@hotmail.se

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.