Stryktipset, vecka 7, 14 februari 2015 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 7, 14 februari 2015

Hej gänget! Blandad kompott på stryket idag men hela kupongen utspelar sig åtminstone på den friterade fulfisken förlorade land i väster! 🙂 R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

sosfotboll

1. Crystal Palace – Liverpool 2
FA-cupen. Gerrard borta skadad i några veckor, men visst ska Pool ha bra chans ändå och lär satsa hårt på detta. Crystal Palace är dock inte lättbesegrat och har faktiskt trivts ganska bra hemma mot Pool på senare år. x2 räcker långt. Målrikt? Spela på matchen här.

2. Blackburn – Stoke (1x)2
FA-cupen. Visst ska Stoke vara favorit mot Rovers, men någon självklar singeltvåa känns inte aktuell för mig. FA-cupen är skrällarnas cup och värre saker händer än att Blackburn får till ett bra resultat här. Blackburn trivs fantastiskt bra hemma mot Premier League-motstånd i FA-cupen: På de senaste tio åren har man bara förlorat mot Chelsea (2007) och det var efter extratid. I januari hemmaslog man Swansea. I januari förra året spelade man 1-1 hemma mot Manchester City. Helgardering för mig!

3. Derby – Reading 1 (2) M
FA-cupen. Anfallaren Chris Martin skadad för Derby som just nu ligger trea i ligan och som borde ha större fokus på en direktplats till Premier League – bara en poäng upp till förstaplacerade Boro. Över 70% på ettan känns i saftigaste laget. Reading gör historiskt sett sällan bort sig på resande fot i FA-cupen och jag är lite sugen på att ta med en skrällgardering trots Derbys fina form. Readings skadelista börjar att kortas och då har man ett riktigt slagkraftigt lag…i sina bästa stunder.

4. Blackpool – Nottingham (x)2
Championship. Blackpool har gått all in under transferfönstret och måste gå för tre pinnar för att ha någon som helst chans till överlevnad. Men det blir tufft mot Forest som gjort de bra under ny tränaren Osborn som inlett med två raka segrar vid rodret. Jag tror det kommer en tredje, men en kryssgardering behöver inte vara fel. Många som kan avgöra för gästerna.

5. Bolton – Watford 2
Championship. Mängder av skador i hemmalaget och lysande form för gästerna – framförallt anfallaren Ighalo som gjort sjuka elva mål på de sju senaste ligamatcherna (fyramålskytt mot Blackpool.) Singeltvåa till bra procent.

6. Bournemouth – Huddersfield 1
Championship. Svår att blunda för ettan här med tanke på hur bra Bournemouth är den här säsongen. Kermorgant och Wilson är riktigt vassa i hemmaanfallet och jag har svårt att se bortapoäng här. Huddersfield har visserligen vunnit de två senaste bortamatcherna men det har varit mot tveksamt motstånd i form av Wigan och Millwall.

SE_Winter_Sun_728x90Vi ses på Arlanda! 😉

7. Charlton – Brentford 2
Championship. Charlton kryssar mest i ligan – Brentford minst. Bidwell avstängd för gästerna som troligtvis åker hem med minst en pinne. Brentford har vunnit sex av de åtta senaste bortamatcherna och kan mycket väl ta tre pinnar igen.

8. Fulham – Ipswich 1(x)
Championship. Känns ganska så ovisst – Fula Skinkan har allt färre skador och ett starkt lag medan Ipswich har spelat stabilt hela säsongen, dock två raka bortatorsk. Det känns som om det kan bli så tajt detta. 1x just nu, men helgardering behöver inte vara fel.

9. Leeds – Millwall 1(x2)
Championship. Härligt och förjävligt klassikermöte mellan två tuffa gäng. Slamp-Leeds ska vara favorit och brukar trivas riktigt bra hemma mot Millwall. Dock har hemmaspelet rent generellt sett ganska risigt ut på sistone och jag är inte alls nöjd med megaprocenten på Leeds-seger. Millwall har två raka bortavinster och den berömda rågen i ryggen – man krigar alltid till den sista blodsdroppen och sånt kan göra att man till slut klarar kontraktet. Helst alla tecken.

Gilla Sparka & Spring på Facebook

10. Norwich – Wolverhampton 1(x)
Championship. Två lag som ligger precis under kvalstrecket och slåss för att nå en möjlig Premier League-plats. Fyra vinster + 1 kryss på de fem senaste bortamatcherna i ligan för Wolves vilket imponerar, men risk att den sviten bryts nu när man möter ett hemmastarkt Norwich. Hm, lite klurigt ändå – hoppas på att 1x räcker.

11. Sheffield W – Brighton 1(x)
Championship. Inget supersexigt möte direkt och det stinker 0-0. Brighton är inte så uselt som tabellen visar och ska inte underskattas. Procenten på tvåan har sjunkit ganska lågt med tanke på hur hur sällan Sheffield vinner hemma (bara tre hemmasegrar). 1x just nu men sjunker tvåan lite till så kan en helgardering vara aktuell. Lira på resultat här.

12. Gillingham – MK Dons 1(x2)
League 1.  Riktigt fin form hos hemmalaget som har sex raka utan torsk. Tre raka hemmasegrar varav de två senaste mot topplagen Sheffield United och Oldham. Även Dons ligger i toppen och ska inte tro att det blir lätt att få med sig tre pinnar, tvärtom.

13. Peterborough – Rochdale 1(x2)
League 1. Två lag som ligger i mitten av tabellen men som ändå inte har långt upp till kvalplatserna i en jämn serie. Svenska Spel har onekligen valt kluriga matcher från League 1 och denna är inget undantag. Allt kan hända.

Glöm inte heller att besöka Spelbloggare.se för ännu fler speltips och analyser
från mängder av bettingbloggar, som till exempel Sparka och spring. 

B E R M U D A B E N N Y
[email protected]

980x120px

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.