Stryktipset, vecka 6, 9 februari 2018 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 6, 9 februari 2018

Chipsen är inhandlade och ölen är på kylning – nu jävlar är det helg! Och framförallt så är det stryktips! Här kommer mitt spelförslag. R-4-4-144(12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Liverpool – Bournemouth 1(x) M
• Guldfrossa hos Pool som tappat serieledningen till City. Nära 90% på ettan är ett skämt och ingenting jag är intresserad av. Bournemouth har hög högstanivå och kan störa ett konfunderat hemmalag.

 

2. Huddersfield – Arsenal 2
• Även är det en storfavorit – Arsenal är uppe i ca 75%. Sex raka bortamatcher i ligan för Gunners utan seger, men nu ska man väl fanemig kunna ändra på det? Kryssgardering om du har råd.

 

3. Crystal Palace – West Ham 1
• Västra Skinkorna grejade visserligen 1-1 hemma mot Pool senast, men nu tror jag att man kan få problem med ett formstarkt Palace. Zaha är åter efter avstängning + att nu skadefria Benteke och nyanlända Batshuayi vill visa framfötterna där framme.

 

4. Southampton – Cardiff 1(x)
• Prollen på singelettan är för hög för mig – jag räknar med en ganska jämn och målfattig historia. Väldigt viktiga poäng på spel för bottenstriden. 1x räcker?

 

5. Watford – Everton 1(x2)
• Everton bänkade flera ordinarie i förlustmatchen mot City – men trots torsk där så tror jag inte att supportrarna är allt för nedslagna av just den förlusten, eftersom den ledde till att City gick om rivalen Liverpool i toppen. Ovisst möte mot Watford som jag gärna helgarderar.

 

6. Blackburn – Bristol C (x)2
• Kanonform hos Bristol som har sju raka segrar och tretton raka tävlingsmatcher utan förlust. Bra chans igen för City att få med sig en pinne här – dock är Blackburn riktigt svårslaget på Ewood Park där man slagit flera topplag.

 

7. Bolton – Preston 2
• Usel – uslare – Bolton. En seger på de 20 senaste ligamatcherna för nästjumbon och det är ganska sjukt att man bara har tre poäng upp till säker mark. Preston har visat fin form på slutet och får tipset.

 

8. Derby – Hull 1(x2)
• Hull har haft en fantastisk inledning på vårsäsongen och nu är man bara fyra poäng från playoff. Viktiga pinnar på spel här när man ställs mot sjundeplacerade Derby som är svårslaget hemma. Helst alla tecken.

 

9. Nottingham – Brentford 1(x2)
• Forest ligger visserligen före Brentford i tabellen men formen är den motsatta – gästerna går riktigt bra just nu medan Nottingham bara har två segrar på de tio senaste ligamatcherna. Brentford är dock ingen vinstmaskin på resande fot och helgarderingen känns helt rätt.

 

10. QPR – Birmingham 1(x)
• Viktig seger för Birmingham senast och nu är man med i racet om en playoff-plats igen. QPR matchas hårt och ska nu lira fyra matcher på tio dagar. Hemma är man dock riktigt svårslaget och 1x borde räcka långt.

 

11. Rotherham – Wigan 1(x2)
• Viktigt bottenmöte mellan två vilt kämpande nykomlingar. Wigan tog en viktig seger senast, men det är som vanligt på hemmaplan som presterar – på bortaplan har man det jobbigare. Visst har man möjlighet att slå Rotherham, men lätt blir det inte!

 

12. Sheffield W – Reading 1
• Sheffield börjar komma igång och borde ha bra chans mot bottenlaget Reading som bara har en seger på de 13 senaste bortamatcherna i ligan. Sheffield är alltid svårslaget hemma och någon torsk tror jag inte att det blir idag heller.

 

13. Swansea – Millwall 1(x)
• Millwall är inget vidare på bortaplan den här säsongen och mycket ska till för att man ska greja tre pinnar borta mot Swansea som gör det helt ok hemma. Jag tror på hemmapoäng!

 

Veckans stryktipskupong

 

B E R M U D A B E N N Y

18+ | stodlinjen.se | Spela Ansvarsfullt

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.