Stryktipset, vecka 6, 8 februari 2014 + Bränn en lax -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 6, 8 februari 2014 + Bränn en lax

Ja men då kör vi väl igen då! 12 miljoner i jackpot idag och de ska jag (som vanligt) lägga vantarna på. R-3-3-24 (12) + tre halvgarderingar från min sida. 192 kronor. Lycka till! /BB

1. Chelsea – Newcastle 1
• Stärkande vinst borta mot City senast för Chelsea och man är nu en av de riktigt stora guldfavoriterna. Newcastle har ju sålt Cabaye och nu är Remy avstängd – är lite av ett bogey team för Chelsea, men nu tror jag att man får svårt.

2. Aston Villa – West Ham 1(x)
• Västra Skinkan får klara sig utan Andy Carroll igen, men inte pga skada utan avstängning. Han stod för två assist till Kevin Nolans två baljor när man hemmaslog Swansea. Agbonlahor troligtvis tillbaka för hemmalaget och fördel Aston Villa.

3. Crystal P – WBA 1
• Crystal P lånade in Tom Ince, kanske Championships bästa ytter, från Blackpool på sista transferdagen och han kan göra debut. WBA har i sin tur lånat in unge strikern Thievy Bifouma från Espanyol. Fortsatt tunga avbräck på Jonas Olsson, Anelka och Sessegnon. Galen tryck på hemmaplan för Crystal Palace och procenten på ettan är intressant.

Bränn en Lax är upp i 1184 kronor. Jag lägger 80 spänn på en etta på Crystal Palace DnB – alltså att jag får tillbaka pengarna vid kryss. Det ger 1.73 x pengarna. Pepp på att vara med? Då kan du hänga på här.

lax5
4. Norwich – Manchester C (x)2 M
• City övertygande inte alls hemma mot Chelsea senast och man märker att Fernandinho, Nasri och Aguero saknas. Viktiga kuggar i olika delar av laget. Demichelis såg inte speciellt vass ut som Fernandinho på det defensiva mittfältet och jag är inte helt hundra på att City åker hem med alla tre poäng. Man SKA vinna såklart, men 79% på tvåan? I HELVETE HELLER! Sjuk fakta: I de senaste fem matcherna lagen mellan har det gjorts 6,4 mål. I SNITT.

5. Southampton – Stoke 1(x) M
• 65% på ettan känns inte spelvärd och krysset följer snabbt med för mig. Southampton trivs bäst mot offensiva gäng när man kan komma med snabba omställningar och förlita sig på sin vassa offensiv. Även fast Stoke har fyra raka ligatorsk på bortaplan så brukar man inte bli utspelat. De tre senaste matcherna lagen emellan har slutat oavgjort. Varför inte igen?

6. Sunderland – Hull 1(x2)
• Intressanta skadeförändringar dessa två gäng. Tunga lirare som Cattermole, Fletcher, Westwood (målis) och Cueller väntas stå över, medan Hull kan få tillbaka offensiv kraft i Aluko efter lång tids skadefrånvaro. Målisen McGregor avstängd. Shane Long gjorde mål direkt i debuten för Hull och det ska bli kul att se vad han och anfallskollegan Jelavic kan göra där framme. Underskatta INTE Hull.

7. Barnsley – Ipswich (x)2
• Barnsley gjorde en överraskande värvning den sista transferdagen när man lånade in Frimpong från Arsenal – stjärnan skulle frälsa laget som kämpar för överlevnad i Championship. I debuten borta mot Sheffield W senast så var det upplagt för succé! …meeeen. Efter en halvtimme åkte han på sitt andra gula kort och laget torskade med 1-0 på övertid. Oops. Dessutom blev försvararen Mellis utvisad i slutskedet och är även han avstängd. Ipskryss är det bättre laget och ska ha riktigt bra chans till poäng. Men Ipskryss är Ipskryss och krysset, ja det ska med.

8. Blackpool – Nottingham 2
• Blackpool är kanske det laget som är i djupaste kris just nu. På de 13 senaste matcherna har man torskat 11 och kryssat 2. Inför den här hemmamatchen så väntas det manifestationer från hemmafansen i protest mot hur klubben sköts och man kräver ordförandens avgång. Innan någonting drastiskt händer i föreningen så tror jag man får svårt att ta många poäng, framförallt mot så bra och PL-suget motstånd som Nottingham. Vissa skadebekymmer hos gästerna men jag tror ändå att man vinner.

9. Bolton – Bournemouth 1(x) M
• David Wheater kan vara tillbaka efter skada i Boltons försvar. Hos gästerna kan eventuellt nya tillskottet från Charlton, anfallaren Kermorgant, få starta för första gången. Fem raka tävlingsmatcher för Bolton utan seger, men det har varit många bortamatcher och mot väldigt bra motstånd. Hemma har man bara en förlust på de tio senaste ligamatcherna, men kryssar väldigt ofta (sju av dessa tio). 51% på ettan är lite högt tycker jag.

10. Charlton – Birmingham (1x)2
• Två lag som kämpar i botten av Championship. Charlton har faktiskt spelat fem raka matcher på bortaplan och får nu äntligen återvända hem till London. Men det blir inte lätt mot Birmingham som faktiskt trivs bättre på bortaplan. Men i förra hemmamatchen så visade man stark moral när man hämtade upp 1-3 till 3-3 under slutskedet mot Derby. Nu får man även tillbaka lagkaptenen Paul Robinson efter avstängning och jag tycker att man ska räknas bort.

11. Huddersfield – Wigan (1x)2
• Huddersfield är starkt hemma och kan få tillbaka Vaughn till den här matchen – dessutom kan mittfältarna Hogg och Hammill vara aktuella för spel igen efter skadefrånvaro, men håll koll på startelvan. Wigan har lånat in anfallaren Waghorn från Leicester och han göra debut nu. Klurig match detta och då är det ju förbannat skönt att det finns något som heter helgardering. 😉

12. Middlesbrough – Blackburn 1(x)
• Boro vanligtvis väldigt starkt hemma även fast man kryssar en hel del. Till den här matchen så kan man eventuellt få tillbaka rutinerade Woodgate i försvaret efter lång tids skadebekymmer. Rovers är precis som Boro bättre hemma och kommer att få det kämpigt även fast man kan ställa till det när det stämmer.

13. Reading – Sheffield W 1
• Mittfältarna Akpan och Guthrie ska vara hela och redo för spel i Reading som har gjort otroliga 12 mål framåt på de två senaste hemmamatcherna. Dessutom slog man Millwall borta med 3-0 senast. Man möter nu Sheffield som också har fin form – 10 raka utan torsk. Man saknar en hel del lirare och kommer att få det jobbigt mot Reading. Spikar ettan just nu, men kan bli så att ett kryss följer med senare.

B E R M U D A B E N N Y
sparkaochspring@hotmail.se

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.